Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2015 - Anul XX, nr. 105 (5917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără leac

Arestat din nou, după ce a scăpat de cătuşe într-un dosar de trafic de droguri şi unul în care este acuzat că a bătut cu sălbăticie o fată în cofetărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judiciariştii Poliţiei municipiului Suceava au făcut „nota de plată” după o bătaie care a avut loc acum două săptămâni, între mai mulţi tineri, într-un bar din zona Areni, patru dintre protagoniştii scandalului fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar doi dintre aceştia arestaţi preventiv, joi seară, pentru 30 de zile.

Unul dintre mandatele de arestare preventivă a fost emis pe numele lui Bogdan Andrei Nastasi (28 de ani), din municipiul Suceava, un client mai vechi al poliţiştilor, trimis în judecată în două dosare, unul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în care este acuzat că a bătut cu sălbăticie o fată în cofetărie, şi unul al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, în care anchetatorii l-au încătuşat pentru că ar fi făcut parte dintr-o reţea de dealeri de etnobotanice pe raza municipiului Suceava. De altfel, în acest din urmă dosar, Nastasi a fost eliberat din arest, însă a fost luată faţă de el măsura controlului judiciar, măsură sub care se afla şi la data la care s-a înregistrat bătaia pentru care a ajuns acum din nou în spatele gratiilor.

Al doilea tânăr arestat în acest dosar se numeşte Tudor Dumitru Polocoşer (26 de ani) şi este tot din municipiul Suceava.

 

Unul dintre tinerii bătuţi în bar a suferit leziuni pentru care are nevoie de 50-60 de zile de îngrijiri medicale

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cei doi tineri, Nastasi şi Polocoşer, au ajuns în celulele poliţiei judeţene, fiecare fiind acuzat de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

Agresiunea s-a petrecut pe data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, când, arată procurorii, Nastasi şi Polocoşer, dar şi alte persoane, au bătut trei tineri, unul dintre aceştia, Edward C. (21 de ani), ajungând la spital cu leziuni pentru care are nevoie de 50-60 de zile de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit cu o bucată de lemn şi cu pumnii şi picioarele în zona capului şi a corpului.
Scandalul a pornit de la un conflict spontan şi s-a lăsat şi cu mai multe distrugeri provocate în barul respectiv.

„La data de 07.05.2015, inculpaţii Nastasi Bogdan Andrei şi Polocoşer Tudor Dumitru au fost reţinuţi de organele de urmărire penală pentru o perioadă de 24 de ore, fiindu-le aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile penale formulate împotriva lor, iar, la aceeaşi dată, au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile, propunerea fiind însuşită de judecător”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Pe lângă cei doi inculpaţi, procurorii au dispus reţinerea a încă doi tineri (Sergiu Moscaliuc şi Radu Potângă), care au fost însă lăsaţi să se întoarcă la domiciliile lor după expirarea ordonanţelor de reţinere, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate, sub control judiciar.

 

Bătută în cofetărie, sub privirile a aproximativ 20 de clienţi

În vara lui 2014, Bogdan Nastasi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, tânărul fiind acuzat că a bătut o fată cu care avusese o relaţie, agresiunea petrecându-se în cofetăria din Areni, unde victima se afla cu mai mulţi amici.

„A lovit-o cu pumnul în zona feţei,  după care a prins-o de păr şi a tras-o de pe scaun, târând-o de păr prin faţa barului, înspre baie. La un moment dat, s-a oprit şi a lovit victima, care se afla la podea, cu pumnul în zona capului şi cu piciorul în zona abdomenului”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii spun că la ora la care s-au petrecut scenele violente (în jurul orei 20.00), în local se aflau aproximativ 20 de clienţi, dar nici unul dintre aceştia nu a avut curaj să intervină.

O angajată a încercat să-l oprească pe inculpat, moment în care, profitând de această situaţie, tânăra bătută s-a ridicat şi s-a îndreptat dezorientată spre masa la care se aflau prietenii ei.

„Inculpatul a urmat-o şi, în zona mesei, i-a aplicat din nou mai multe lovituri violente cu pumnul în zona capului, victima dezechilibrându-se şi căzând peste mobilierul din bar şi la podea, unde a rămas în stare de semiconştienţă mai mult timp”, mai arată procurorii.

Agresorul a părăsit ulterior localul, iar unul dintre martori a sunat la 112.

 

Inculpat şi într-un dosar cu trafic de etnobotanice

Bogdan Andrei Nastasi a fost trimis în judecată în 2014 şi într-un dosar cu 11 inculpaţi, acuzaţi de trafic cu etnobotanice.

Nastasi, susţin procurorii şi ofiţerii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, era implicat într-o reţea care deţinea monopolul afacerilor cu etnobotanice pe piaţa din municipiul Suceava.

Tranzacţiile cu etnobotanice se făceau fie la uşa sau geamurile apartamentelor unora dintre membrii grupării, fie pe stradă, prin oraş, ori în localuri, unele dintre acestea chiar în apropierea unităţilor de învăţământ.

„Această grupare a comercializat (n.r. - numai în cele patru luni în care a fost monitorizată) droguri de risc şi mare risc, precum şi produse ce conţin substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope unui număr de 479 de clienţi, cei mai mulţi dintre aceştia cumpărând de mai multe ori, fiind reţinute 915 acte materiale de vânzare de droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, susţineau procurorii DIICOT.

 

Extrădat din Austria

În cele două dosare, cel cu bătaia din cofetărie şi cel cu traficul de etnobotanice, Bogdan Andrei Nastasi a fost pus sub control judiciar, iar una dintre obligaţii era acea de a nu părăsi municipiul Suceava. Numai că Nastasi a întins-o din ţară, pe numele său fiind emise două mandate de arestare preventivă.

Dat în urmărire internaţională, Nastasi a fost prins în Austria, iar autorităţile din acest stat au informat Poliţia Română, care, spre finele anului trecut, l-a adus din nou în ţară, de data asta în cătuşe. Nu a stat mult în spatele gratiilor, fiind eliberat tot sub control judiciar, însă nici de aceasta dată, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, nu s-a abţinut în a comite noi infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestat din nou, după ce a scăpat de cătuşe într-un dosar de trafic de droguri şi unul în care este acuzat că a bătut cu sălbăticie o fată în cofetărie.
 Vizualizări articol: 8756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Arestat din nou, după ce a scăpat de cătuşe într-un dosar de trafic de droguri şi unul în care este acuzat că a bătut cu sălbăticie o fată în cofetărie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei