Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2015 - Anul XX, nr. 99 (5911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Vasile Ilie solicită conducerii CJ Suceava să accelereze lucrările la proiectele de dezvoltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a solicitat conducerii acestei instituţii să accelereze lucrările la proiectele de dezvoltare ale judeţului. Vasile Ilie a atras atenţia în plenul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Suceava că din analiza execuţiei bugetelor judeţului până la data de 31 martie a.c. se poate observa faptul că doar 16% din sumele prevăzute la capitolul dezvoltare au fost cheltuite. „Acest lucru impune măsuri energice şi rapide pentru recuperarea întârzierilor. Şi sper ca la şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 31 iulie a.c., când vom analiza din nou execuţia bugetară, să putem constata că banii alocaţi pentru dezvoltarea proiectelor în judeţul Suceava au fost cheltuiţi”, a spus Ilie. El a făcut referire în special la proiectul de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, precizând că îşi doreşte ca acesta să fie funcţional, cu cel puţin două curse pe zi, Suceava – Bucureşti şi retur, aşa cum s-a angajat conducerea Consiliului Judeţean.

Vasile Ilie a mai subliniat că atunci când a spus că doar 16% din sumele prevăzute pe proiecte de dezvoltare au fost folosite în primul trimestru a făcut referire la proiectele aflate în derulare realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană, Guvernul României sau din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie solicită conducerii CJ Suceava să accelereze lucrările la proiectele de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 2828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Vasile Ilie solicită conducerii CJ Suceava să accelereze lucrările la proiectele de dezvoltare1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Investitorii au nevoie de autostrada si aeroport! trimis de
( 1 mai 2015, 15:30:39
Suceava are mare nevoie de invetiii, insa Investitorii straini, nu pot veni, daca nu exista aeoprtul si autostrada.
Nu cu mult timp, județul Bistriţa-Năsăud era prins cu o autostradă care să facă legătura, prin partea de nord a țării, între Transilvania şi Moldova.
In noua viziune a Guvernului acest drum nu mai există. Şi mă refer la străvechea şi cea mai folosită legătură între Ardealul de Nord şi Bucovina, prin Pasul Tihuța, traseu rutier situat pe un coridor european şi care a fost exclus din proiectul de transport amintit.

1.1  RE: Investitorii au nevoie de autostrada si aeroport! trimis de
( 1 mai 2015, 15:35:32
Suceava are mare nevoie de investitii insa Investitorii straini, nu pot veni, daca nu exista aeroportul si autostrada.
Nu cu mult timp, județul Bistriţa-Năsăud era prins cu o autostradă care să facă legătura, prin partea de nord a țării, între Transilvania şi Moldova.
In noua viziune a Guvernului acest drum nu mai există. Şi mă refer la străvechea şi cea mai folosită legătură între Ardealul de Nord şi Bucovina, prin Pasul Tihuța, traseu rutier situat pe un coridor european şi care a fost exclus din proiectul de transport amintit.

1.2  RE: Investitorii au nevoie de autostrada si aeroport! trimis de
( 1 mai 2015, 15:40:33
Acest traseu de autostradă leagă județele Satu Mare, Maramureş, Cluj, Bistrița-Năsăud şi Suceava şi a fost complet uitat sau neglijat în mod deliberat, mai ales fiind ştiut faptul că guvernele anterioare gândiseră practic această legătură între Ardeal şi nordul Moldovei printr-o autostradă pe ruta Petea-Satu Mare-Dej-Bistrița-Vatra Dornei-Suceava.
Este ştiut că singura infrastructură rutieră luată în calcul de investitorii străini este autostrada si aeroportul.
Aceştia vor investi în Suceava în funcţie de construcţia unui aeroport si autostrăzi ..
1.3  RE: Investitorii au nevoie de autostrada si aeroport! trimis de
( 1 mai 2015, 16:03:01
Conducerea CJ Suceava ar trebui sa faca ceva pentru a accelera lucrările la proiectele de dezvoltare, cum ar fi construcţia unei autostrăzi Satu Mare - Bistrița -Vatra Dornei- Suceava.

Nu este numai un orgoliu local al celor care îşi trăiesc viaţa în această zonă, ci dorinţa de a se respecta nişte priorităţi naţionale şi europene.
Realizarea unei autostrăzi pe un coridor european este o prioritate europeană şi trebuie să fie şi una naţională, mai ales că finanţarea acestei variante este asigurată prin fonduri europene.
Speram, totuşi, că atâtea semnale de alarmă nu vor putea fi ignorate la nesfârşit şi că propunerea, prevăzută şi în strategiile guvernelor anterioare, de a include traseul tradiţional Bistriţa-Vatra Dornei-Suceava ca autostradă în Master Plan să fie luată în serios şi analizată cu maximă responsabilitate.
Daca prefectul ar fi activ si s-ar implica (la fel de mult cat a facut Flutur) probabil ca ar fi fost ceva autostrada sau un drum expres.
1.4  RE: Investitorii au nevoie de autostrada si aeroport! trimis de
( 1 mai 2015, 16:25:08
Guvernul Ponta, prin actualul Master Plan de transport condamnă la izolare nordul ţării, reduce semnificativ fluxurile de investiţii în zonă şi împiedică dezvoltarea durabilă a celor două regiuni istorice.
În opinia mea, alternativa luată în calcul de guvern, pe varianta: Iaşi-Piatra Neamţ-Tîrgu Mureş, nu ar trebui să blocheze varianta de autostradă: Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistriţa-Suceava, care este situată pe un culoar european şi mult mai necesară.
2.   Dar cu o floare nu se face primavara! trimis de
( 1 mai 2015, 16:29:19
Sud-istii n-au vrut si nu vor sa avem autostrazi prin Bucovina, au grija lor, sa fie numai la ei. Doar ei sa aiba peste tot autostrazi, constructii deosebite, peste tot acolo, prin Bucuresti!
Pentru Moldova nu se gasesc niciodata fonduri ca deh, nu-s bani! Moldova este lasata mereu in saracie pentru ca moldovenii sunt blegi si tac!
Ei isi fac acolo in SUD tot ce vor: autostrazi, constructii deosebite in detrimentul moldovenilor care totusi au cersit sa se faca unirea la 7/19 august 1858.
In Moldova foarte rar se face cite ceva, aproape nimica...totdeauna doar prin forte proprii si mereu este tinuta in mare saracie.
Aeroportul de la Salcea a ,,inghetat”, soselele peste tot sunt subdimensionate, la autostrazile spre Cluj si Iasi s-a renuntat pentru totdeuna!
Flutur este cel care a incercat o schimbare de atitudine si a avut si curaj, a adus cum a putut ceva bani! Dar cu o floare nu se face primavara!

3.   Ilie din cinci lei de ce mai ai o mie? trimis de
( 1 mai 2015, 17:36:17
mai latu, vad ca te pui de-a lungu si de-a flutur, de parca ai fost coleg cu Sandrinio la facultatea de transporturi. pitestiul sau craiova au investitori baban fara nici o autostrada. e drept ca acum nu mai accepta starea de fapt si fac presiuni, dar la inceput au fost destul de desumflati, probabil de la spaga pe care au dat-o, nu le-a mai ramas aer pe instalatie ca sa faca atunci git pentru autostrada.
aici insa la bucolicul nostru tinut, ori spagile sint prea mari, ori astia nici nu stiu macar sa le ceara. nici dna-ul parca nu are aceiasi vigoare, mai, mai ca nu ai pe cine sa dai scapat, ca nu sint nici un fel de arestari. sa nu fie corupti in sv?
uite, idolul tau zburacitor, caruia ii cinti ode, i-am cintat si noi o-da-l-n ma-sa, de aia nu a mai iesit pres si acum e doar cirpa, ar putea fi un pic priponit ca oile cu care scria odata, ei da, tot ode. ca tot judetul a chelit cit a fost el mare, bun si marinimos cu supusii, iar acum nu isi mai aminteste nimeni sa-l lege citiva ani, macar vreo 400. totul e bine, prostimea uita, iar noi il scoatem de la naftalina, care nu ii face prea bine, fiind de-a dreptul contraindicata lui.
tu, de-al lungu si de-a latuu culturii tale, nu ai intilnit nici o expresie prin istorie, care spunea ceva de genul ca cine nu invata din greseli este condamnat sa le repete? nu cred, asa ca iti fac eu prin gura lui Iorga un rezumat: "Cine uita, nu merita".
cit despre investitii si rolul lor in viata ca si ilie, e nule ambele. scara la care se fac asemenea manevre ne depasesc pe noi, ca si votul. acolo tot asa ai votat ce ai vrut si a iesit ce au vrut altii. nu depinde de un contor-reader ca ilie sa accelereze, debreieze sau frineze cum vrea el.
depinde de altii, dar in partea asta a tarii, intradevar lumea inapoiata, nu le prea gindeste.
investitiile si arestarile inca nu sint interesul puterii centrale (central europeene) pentru aceasta zona. ilie sa accelereze daca vrea, va fi vesel cind i se va trage frina de mina.
3.1  RE: Ilie din cinci lei de ce mai ai o mie? trimis de
( 1 mai 2015, 18:24:04
TASTATURADESUCEAVA,
Ce am scris eu si ce ai inteles dumneata! Pina la urma este democratie si fiecare are dreptul la propria opinie. Asta nu insemna ca ii aduc osanale lui Flutur .
4.   Legislatie-aberatie, democratie-prostie trimis de
( 1 mai 2015, 18:54:05
intradevar, nu prea ma duce capul. nici macar sa inteleg cum duetul de tip Lolek-Bolek, adica flutur-ilie nu este la puscarie, dar nu cu plasma in fata si maseur in spate, ci pe muntii defrisati de primul la plantat de puiet. cum e posibil sa existe oameni care sa nu fi interactionat in cei 4 ani de mandat al lui gigi padure, actualmente ghita deshert fara sa aiba habar de mafia sadita de acesta in justitie, regii si tot ce de e stat in judetul asta prapadit? pur si simplu nu inteleg, cum cineva mai poate vedea ceva autentic in lumea de azi, cind totul este un imens blat, in care unii persista in a merge la vot, a se interesa de cei votati, de a trata cu indoiosatoare naivitate manevrele acestora de a-i prosti pe prosti pe viata sau infinita candoare cu care respectivii naivi cred ca cei cocotati deasupra lor ar putea vreodata sa se gindeasca vreo secunda la cei care i-au ales si la nevoile lor, asta in timp ce in fiecare clipa ciumegii alesi sint preocupati doar de a-si consolida postura de forta, spre propasirea la infinit a neamului lor si atit.
sa te lamentezi de binele public, fara sa observi ca cei alesi pentru a face macar asta in locul tau sint doar niste profitori egoisti este pentru mine peste puterea de intelegere.
ca sa fiu si explicit, focalizez: sa calci zilnic prin rahatul de sv. cufundat in mizerie si inapoiere de catre un maistru de imus scapat din prelipca, fara sa fii zilnic la primarie pentru a-l fluiera, ca macar sa ii iasa pe ochi jumatea de oras cumparata oneros, sa te inchini la 7 zile unui inalt avar preasecurist, sa tinjesti dupa un macroescroc care a deturnat suvoiul banilor pentru a se adapa porceste timp de 4 ani, sa mai permiti ca un santajist "termic" ca ilie, care ne-a amenintat toata iarna ca ne lasa in frig, sa nu fie batut cu pietre - si la toate astea sa vezi ca fiind democratie..ma depaseste.
5.   Legislatie-aberatie, democratie-prostie trimis de
( 1 mai 2015, 19:19:35
inteleg ca a citi o carte e un efort mult mai mare decit cel de a merge la sala ori a roti micii pe gratar si volanul la bmw, dar cu toate astea simtul elementar si primii ani de acasa, asa cum i-a prins fiecare inca ne pot ajuta sa ne orientam.
nu se poate sa ne ducem zilele doar inginind niste nenorociti cocotati deasupra noastra si dansind cum ne cinta ei.
oricind putem face ceva. exista protestul pasnic, exista referendumul, consultare populara, asta se cheama actiune civica. nordicii care traiesc intr-un paradis etern, nu sint zei sau cu trei creiere mai mult fata de noi, dar nici nu poti sa iti sfirsesti zilele cu capul plecat, fara reactie, fara gindire, aprobind delatiunea si multumindu-te cu compromisuri, pe care altii le-au facut pentru tine.
oricind pot sa iesi din hora in care te incing presa, politica (ce meserie e asta? care este cifra din Codul Ocupatiilor din Romania?) sau autoritatile corupte. oricind poti sa refuzi, sa intorci spatele si sa astfel sa lupti. e suficient, caci ei sint mai lasi ca noi, dar ii tine sus lacomia.
nici nu ai idee ce usor ii poti dobori daca incerci sa fii tu insuti si sa te tii drept pentru citeva secunde, refuzind mediocritatea unei vieti impuse de altii.
6.   ... trimis de
( 2 mai 2015, 00:44:31
Si eu ii solicit fostului prefect Vasile ilie sa plece si sa ne lase in pace.
Din pacate solicitarea mea va avea acelasi ecou ca si solicitarea fostului edil adresata CJ Suceava.
7.   Decit o viata cioara, mai bine o zi vultur trimis de
( 2 mai 2015, 10:21:51
da, mai alexx, declarativ toti sintem zmei. practic insa, citi isi sacrifica meschinul confort personal si aparenta stabilitate interioara pentru a face efectiv ceva? trebuie sa fii cel putin nebun, cum a fost astfel expertizat acel baiat unic, care a scuipat chiorul prezindential, cu consecintele stiute. citi sint in stare sa suporte asemenea consecinte?
pe de alta parte doar propunerea de nesupunere civica te aduce in pragul infractiunii, pentru ca societatea este bine inchegata, ca doar virful sa miste si nu baza.
ce mai ramine?
ramin destule:
- nu te duci la Sanziene sa ii pupi poala lui pimen, ce te inchini doar la cel mai umil calugar.
- nu ii maninci atunci sarmalele lui lungu, chiar daca ti se par o pleasca, in realitate atunci pierzi cel mai mult. dimpotriva, faci vid in jurul lui si la sarmale, si la parangheliile balanesti cu concerte date mocca de primarie, pentru e timpul pentru un adevar dureros: nu exista nimic gratis pe lumea asta. cind ti se pare ca primesti asa ceva, atunci de fapt iti pregatesti viitorul pentru a plati foarte scump.
- nu te duci la anul prin tot felul de bombe ca sa aiba flutur-ilie figuranti inainte de alegeri, ci ii lasi singuri, atit pe ei dar si pe actualul elefant impaiat, nechifor.
- nu te duci la alegeri ca sa iti semnezi condamnarea la umiliinta.
- nu te izolezi si departezi de un batrin care dojeneste un putoi cu motor ca a ocupat trotuarul pe care tocmai trebuia si tu sa treci, ci ramii umar la umar cu batrinul, pina cind putoiul se retrage in pestera din care a iesit.
- nu calci prin baltile pavelate si blestemi in gind, ci te duci la primarie si intrebi la poarta: gusatul e aici?
... cam asa, plus ce iti mai vine si tie...daca iti vine...
8.   Doamna Angela, cainii latra, caravana trece trimis de
( 3 mai 2015, 17:29:43
mai apetri, dupa poza te iau, daca esti ca acolo, adica caine pina la moarte, sa stii ca nu prea ai sa iesi bine. moaca aia a ta de husky da bine in poze, dar mintea sa stii ca nu prea te duce, creierul fiind ceva mai slabut.
e de mirare un pic cu poti sa nimeresti literele cu labutele, dar daca a avut ilie timp sa scrie in locul tau, tot e bine. poate te lasa sa iti faci si nevoile pe linga peluza casei lui de neam cu balan. adica prost, pentru haita ta, care pricepeti doar ce sinteti dresati sa faceti.
cit despre dragostea ta pentru avioane straine, ai putea sa o iei la galop si sa le vezi la sursa, nu neaparat pe aici. daca te freaca grija de miile de romani, cum freci tu cateaua, atunci sa stii ca insasi aceasta situatie este creata de cei pe linga care tu te guduri din coada, respectiv, ei bine, da, chiar stapinul tau, ilie.
psihologia inversa in care ai cazut si te-ai murdarit la bot, spune ca nu de avioane de mare capacitate are nevoie sv (apropo, stii cam cit polueaza fonic si chimic un avion de capacitatea dorita de tine?) ci de romanii nevoiti sa plece. aia sa nu fi plecat sau macar acum daca tot au facut-o, ei sa vina inapoi de tot, asta e solutia, nu sa le facem pod aerian ca sa vina dupa pasca la Pasti si jumari la Craciun.
ca n-au plecat ca ii durea de latratul haitei tale, ci de hotiile ei. ori, si aici singur ti-ai dat cu coada peste bot, imigrantii nostri sint rezultatul hotiilor unora ca ilie, care isi ascunde averea, dobindita prin ciordeala dupa un pseudonotar ca nevasta aia a lui cu curu' cit un troler de emigrant "la italia".
asa ca, mai apetri schimba dresorul si reprogrameaza-te, dupa care musca-i de varice in urmatoarea ordine: mirza, flutur, ilie, nechifor. riscul de turbare e mare, dar noi iti vom pastra vie memoria...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei