Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2015 - Anul XX, nr. 99 (5911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activităţi preventive

Preoţii parohi şi stareţii de mănăstiri, instruiți cu privire la regulile de prevenire a incendiilor la unităţile de cult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul anului şi până în prezent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 66 incendii de vegetaţie uscată care s-au produs pe raza judeţul, în 37 de localităţi, se arată într-o informare prezentată în cadrul ședinței de miercuri a Colegiului Prefectural de prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, colonelul Dan Hoffman. ”Statistic, din documentele operative întocmite la faţa locului, rezultă că aceste incendii s-au dezvoltat pe o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare. Cauza probabilă de producere a acestora a fost stabilită ca fiind: flacără, foc deschis în spaţii deschise - 93,94%, jar sau scântei - 3,03% şi  efect termic - 3,03%”, a spus Hoffman.

El a arătat că de la începutul anului, pompierii militari suceveni, prin Inspecţia de Prevenire, au desfăşurat mai multe activităţi preventive în scopul conştientizării populaţiei asupra riscului şi consecinţelor care pot apărea ca urmare a producerii acestor incendii. Astfel, au fost instruiţi şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la măsurile specifice de prevenire a incendiilor pe timpul arderilor de vegetaţie uscată. De asemenea, au fost instruiţi preoţii parohi şi stareţii de mănăstiri privind principalele reguli de prevenire a incendiilor la unităţile de cult, inclusiv măsurile de prevenire a incendiilor la fondul forestier şi pe timpul arderilor de vegetaţie uscată.

”Acolo unde inspectorii de specialitate nu au putut ajunge, primăriile şi protopopiatele din judeţ au fost informate în scris cu privire la aceste măsuri”, a menționat colonelul Dan Hoffman. Acesta a făcut din nou apel la populație cu privire la respectarea unor măsuri în vederea evitării producerii de incidente la arderile de vegetație uscată, și anume: să nu se utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt, să nu se utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc.) și arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se efectueze în locuri special amenajate (gropi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii parohi şi stareţii de mănăstiri, instruiți cu privire la regulile de prevenire a incendiilor la unităţile de cult.
 Vizualizări articol: 1607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preoţii parohi şi stareţii de mănăstiri, instruiți cu privire la regulile de prevenire a incendiilor la unităţile de cult0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei