Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2015 - Anul XX, nr. 99 (5911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preventiv

Prefectura dispune măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe perioada minivacanței de 1 Mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Structurile de jandarmi și cele ale Poliției Județene sunt angrenate în asigurarea ordinii și siguranței publice pe perioada minivacanței de 1 Mai. Măsurile care vor fi aplicate au fost discutate joi la sediul Instituției Prefectului în prezența prefectului Constantin Harasim. Astfel, jandarmii și polițiștii vor participa cu efective la toate acțiunile cultural sportive care se vor desfășura în județ. Pe lângă aceștia, alți 90 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv. Lucrătorii celor 8 posturi de jandarmerie montană (Vatra Dornei, Broşteni, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Arbore, Frasin şi Gura Humorului) vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei privind organizarea activităţilor de picnic, a normelor de mediu şi a celor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane. Jandarmii montani vor patrula în apropierea spaţiilor de cazare şi a locurilor de campare a turiştilor, în zona munţilor Călimani şi Rarău, în locurile de agrement din Parcul Dendrologic „Ariniş”, lunca râului Moldova şi zona Piatra Pinului, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

 

Sfaturi pentru turiști

Jandarmeria Montană sfătuieşte turiştii să ţină cont de următoarele recomandări: să se informeze cu privire la itinerarul propus şi gradul de dificultate al acestuia, condiţiile climaterice locale, să aibă în vedere că unele trasee şi drumuri pentru acces în zona montană nu sunt accesibile, un exemplu constituindu-l căile de acces auto către Masivul Rarău, unde sunt formate poduri de gheaţă ce limitează accesul tuturor categoriilor de autovehicule, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii, să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit, să nu rişte să plece singuri la drum, să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice, să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane şi serviciilor Salvamont (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate. Structurile de poliţie rutieră vor colabora cu celelalte formaţiuni de poliţie, pentru asigurarea fluenţei traficului pe arterele rutiere intens circulate, în special pe cele care converg către zonele turistice sau de agrement. "Doresc să asigur cetăţenii judeţului, precum şi turiştii ce vor tranzita ţinutul Bucovinei în perioada acestei scurte vacanţe de o prezenţă permanentă a forţelor de ordine şi totodată să mulţumesc anticipat tuturor structurilor implicate în asigurarea liniştii şi siguranţei publice", a declarat Constatin Harasim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura dispune măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe perioada minivacanței de 1 Mai.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura dispune măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe perioada minivacanței de 1 Mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei