Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2015 - Anul XX, nr. 99 (5911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

În Casablanca

Delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare”, în vizită la cea mai mare universitate din Maroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) s-a aflat, în perioada 23 şi 25 aprilie, în vizită la Casablanca (Maroc) pentru a participa la Colocviul Internaţional „Asigurarea calităţii în învăţământul superior”, o etapă a colaborării dintre Universitatea „Hassan II - Aїn Chock” din Casablanca (cea mai mare universitate din Maroc) şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, colaborare iniţiată de lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu.

Delegaţia de la Suceava a fost alcătuită din: prof. univ. dr. ing. Valentin Popa - rectorul USV, prof. univ. dr. Ştefan Purici - prorectorul cu imaginea universităţii, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, conf. univ. dr. Luminiţa Turcu - decanul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC), conf. univ. dr. Claudia Costin - directorul Departamentului de Limba şi Literatura Română şi Ştiinţele Comunicării (DLLRSC), lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu - consilier al DLLRSC, membru al echipei de hispanişti de la FLSC.

 

Lucrări apreciate aparţinând universitarilor suceveni

În deschiderea lucrărilor colocviului au susţinut alocuţiuni preşedintele Universităţii „Hassan II”, Driss Mansouri, Simona Mariana Ioan - ambasador al României în Regatul Maroc, şi Valentin Popa - rectorul USV. Tot în cadrul ceremoniei de deschidere a fost semnat un acord bilateral universitar între instituţiile de învăţământ superior din Casablanca şi Suceava. Un alt acord de cooperare a fost semnat de către decanul FLSC, respectiv directorul DLLRSC de la Suceava, şi omologii lor din cadrul universităţii marocane (Facultatea de Litere şi Ştiinţe Umaniste, respectiv Departamentul de Hispanistică din cadrul acestei facultăţi).

Toţi membrii delegaţiei academice sucevene au participat la lucrările colocviului, susţinând conferinţe ştiinţifice şi moderând secţiuni ale acestuia.

Într-o scrisoare adresată conducerii USV de organizatorii colocviului, Fartakh Adel a mulţumit tuturor participanţilor de la Suceava, ale căror comunicări au fost foarte apreciate şi care, prin colaborarea, sprijinul şi punctele de vedere exprimate în cadrul colocviului, au contribuit la reuşita acestuia.

Întâlnirea academică de la Casablanca a prilejuit şi prezenţa a numeroşi membri ai corpului Lectorilor de Limba Română din diverse colţuri ale lumii, afiliaţi Institutului Limbii Române, aceştia organizând cu acest prilej o Reuniune de Experți în cadrul căreia au lansat Reţeaua Internaţională de Studii Româneşti (RIER). RIER este o asociaţie de specialişti cu sediul la Universitatea din Granada - Spania (unde se află în prezent la post, în calitate de lector de limbă română, Oana Ursache, cadru didactic titular la USV), având ca scop difuzarea şi promovarea culturii româneşti în afara granițelor țării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare”, în vizită la cea mai mare universitate din Maroc.
 Vizualizări articol: 2227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare”, în vizită la cea mai mare universitate din Maroc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei