Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2015 - Anul XX, nr. 94 (5906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reuniune de proiect

Profesori de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, oaspeţi ai unei şcoli din Liverpool

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava au fost recent oaspeţi ai şcolii Leamington Community Primary School din Liverpool, Marea Britanie, vizita având loc în cadrul proiectului Comenius ”From Story to Story”, desfăşurat în perioada 2013-2015.

În total, 30 de profesori din Ungaria, Spania, Polonia, România, Lituania, Turcia şi Franţa au participat la această reuniune de proiect, ţara noastră fiind reprezentată de Lăcrămioara Vartolomei, Oana Guriţă, Larisa Leşanu, Corina Larionescu, Adriana Muntean şi Dorina Fărtăiş, coordonatoarea proiectului în România.

Agenda de lucru a reuniunii a cuprins vizitarea şcolii şi a grădiniţei, activităţi cu elevii, şedinţe de proiect şi întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ din Liverpool.

Potrivit prof. Dorina Fărtăiş, „şcoala Leamington este situată într-un cartier defavorizat al oraşului Liverpool, cu elevi ai căror părinţi sunt şomeri sau lipsiţi de posibilităţi materiale. Datorită acestui fapt, guvernul alocă foarte multe fonduri pentru dotarea şi extinderea şcolii”.

Vizitarea şcolii a permis tuturor să remarce dotarea materială, care permite utilizarea unor metode de lucru moderne. Toate sălile de clasă sunt dotate cu table inteligente, fără a se abuza însă cu utilizarea acestora. Profesorii titulari beneficiază de profesori de sprijin şi de o salarizare imensă comparativ cu cea a cadrelor didactice din ţara noastră, au remarcat dascălii suceveni.

În cadrul activităţilor pe care le-au desfăşurat cu elevii şcolii gazdă, profesorii suceveni au transmis informaţii cu caracter interdisciplinar cu privire la elemente de geografie locală şi europeană, specifică ţărilor în care se află şcolile ţărilor implicate în proiect. Elevii din Marea Britanie au primit hărţi şi au învăţat despre relieful României, într-un mod interactiv. Au fost recompensaţi cu mărţişoare, aflând astfel povestea acestei tradiţii româneşti.

Profesorii de la Şcoala 8 au rămas plăcut surprinşi atât de panourile cu fresce ale Mănăstirii Voroneţ, desenate de copii, cât şi de curiozitatea elevilor, de dorinţa lor de a afla cât mai multe lucruri despre ţara noastră. Obiectivul acestei reuniuni a fost schimbul de poveşti create şi ilustrate de elevii fiecărei ţări. Noile poveşti vor fi traduse din limba engleză în limba română, apoi vor fi studiate pentru a se descoperi similitudini şi diferenţe. Aceste demersuri au fost organizate riguros de toţi partenerii şi au creat premisele dezvoltării creativităţii şi a imaginaţiei elevilor, oferind în acelaşi timp o viziune comparativă între poveştile diferitelor ţări europene.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, oaspeţi ai unei şcoli din Liverpool.
 Vizualizări articol: 1971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesori de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, oaspeţi ai unei şcoli din Liverpool5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei