Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2015 - Anul XX, nr. 94 (5906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Bucătar sucevean, în finala pentru calificarea la un concurs culinar în Paris

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bucătar sucevean are toate şansele să participe, anul viitor, la vestitul concurs culinar „LES CHEFS en OR”, ce va avea loc la Paris. Ovidiu Procopeţ, de la restaurantul "Centrul Vechi", se află printre finaliştii concursului „Arena bucătarilor”, care poate să-i aducă şi un premiu în valoare de 10.000 de lei.

Suceveanul ne-a spus că s-a apucat de bucătărie în urmă cu 22 de ani, în perioada cât era militar în termen la Bistriţa. „Habar nu aveam atunci că am înclinaţii spre această meserie. A fost o pură întâmplare <întâlnirea> mea cu arta culinară”, ne-a destăinuit Ovidiu. În anul 1996, suceveanul a plecat pe litoralul românesc, la Costineşti, unde a lucrat timp de trei sezoane ca ajutor de bucătar. „Mi-a plăcut foarte mult şi atunci am ştiut că acesta este drumul meu. Am făcut câteva stagii de pregătire la hoteluri mari din Bucureşti, unul dinte ele foarte cunoscut - Marriott, şi am început să particip timid la câteva competiţii de profil, unde am avut şi rezultate”, ne-a povestit bucătarul de la restaurantul "Centrul Vechi".

 

Juriu de top

La concursul „Arena bucătarilor”, suceveanul a ajuns la sugestia celor de la Selgros.  A acceptat pe loc propunerea celor care au încredere în el şi s-a înscris în faza preliminară a competiţiei cu un preparat interesant, care a impresionat juriul: Terină de raţă cu carpaccio de sfeclă murată cu trufe. Cu acest preparat, Ovidiu a cucerit juriul şi a fost selectat pentru faza semifinală, care s-a desfaşurat, pe 21 aprilie, la Iaşi. „Aici am întâlnit contracandidaţi foarte bine pregătiţi şi dornici de afirmare. Din judeţul Suceava a mai fost un singur bucătar de la o pensiune din Vatra Dornei, care s-a clasat pe locul patru. Juriul semifinalei de la Iaşi a fost compus din trei mari specialişti, maestrul în artă culinară Daniel Buzea din Braşov, maestrul în artă culinară Adrian Pop din Cluj şi maestrul în artă culinară chef Cezar Munteanu, cunoscut publicului de la emisiunile culinare de la Euforia TV şi, mai nou, de la Kanal D”.

 

Preparat cu ingredient secret

Cei trei juraţi, foarte exigenţi, le-au acordat două ore pentru realizarea unui preparat în patru porţii, cu un ingredient secret, care le-a fost prezentat concurenţilor cu cinci minute înainte de începerea competiţiei: muşchiuleţ de porc. Suceveanul ne-a povestit că a fost o competiţie foarte strânsă, la care toţi concurenţii, din judeţele Bacău, Suceava şi Iaşi, au dat tot ce au avut mai bun. La sfârşitul celor două ore de concurs, juriul a deliberat, apreciind calitatea produselor, inventivitatea, tehnicile de preparare şi nu în ultimul rând gustul. Primii trei clasaţi în urma punctajelor acordate de juriu s-au calificat în marea finală, care va avea loc la Bucureşti, în zilele de 9 şi 10 septembrie. „Eu m-am clasat pe locul doi în semifinala de la Iaşi şi astfel am intrat în marea finală şi în cursa pentru marele premiu de 10.000 de lei şi participare la concursul <LES CHEFS en OR>, concurs ce va avea loc la Paris, în 2016”, a completat Ovidiu Procopeţ.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătar sucevean, în finala pentru calificarea la un concurs culinar în Paris.
 Vizualizări articol: 4035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Bucătar sucevean, în finala pentru calificarea la un concurs culinar în Paris5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei