Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2015 - Anul XX, nr. 94 (5906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Începând de luni

Blocaj aproape total la Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Republica Rădăuţi, aşa cum a ajuns să fie cunoscut, mai în glumă sau mai în serios, cel de-al treilea centru urban ca mărime din judeţul Suceava riscă să devină primul oraş din România care va rămâne în totalitate fără conducere. Practic, începând de săptămâna viitoare, se poate spune că Primăria Rădăuţi va ajunge într-un blocaj aproape total, având în vedere că actualul secretar al municipiului, Adrian Valentin Onciul, singurul care mai avea dreptul să semneze documentele importante pentru funcţionarea primăriei, îşi va înceta mandatul. Odată cu acest moment, atât angajaţii Primăriei Rădăuţi, dar şi profesorii sau poliţiştii locali din acest municipiu riscă să nu-şi mai primească salariile, având în vedere că nu mai există nimeni în primărie care să poată semna statele de plată.

Situaţia de la Rădăuţi este unică în ţară şi, mai mult, nici o lege în vigoare nu oferă soluţii de rezolvare a problemelor pe care le are primăria municipiului. Reamintim că primarul ales al municipiului, Aurel Olărean, este închis la Penitenciarul din Gherla, iar mandatul acestuia a fost suspendat, motiv pentru care atribuţiile acestuia trebuiau să fie preluate de cel care ocupa funcţia de viceprimar. Problemele au început după ce Consiliul Local al acestui municipiu a fost dizolvat, astfel încât primăria a rămas şi fără viceprimar, condiţii în care conducerea oraşului urma să fie asigurată de secretarul în funcţie, Adrian Valentin Onciul, însă şi acesta ocupa postul cu dispoziţie de detaşare, care expiră în data de 27 aprilie 2015. Ce va urma începând cu această dată, cine va semna statele de plată pentru angajaţii primăriei, dar şi pentru cei ai instituţiilor din subordinea acesteia sau cine va emite documente de urbanism în Rădăuţi rămân în continuare întrebări la care autorităţile nu pot oferi în momentul de faţă un răspuns clar.

 

Prefectura a solicitat sprijin de la două ministere şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

Situaţia de la Rădăuţi pare să-i depăşească până şi pe specialiştii din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi pe cei din cadrul Agenţiei Naţionale a  Funcţionarilor Publici, având în vedere că au trecut deja mai mult de trei săptămâni fără nici un răspuns la o solicitare a Prefecturii Suceava cu privire la reglementarea situaţiei de la Rădăuţi. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că până în cursul zilei de ieri la Prefectura Suceava nu a ajuns un răspuns oficial din partea celor trei instituţii centrale la solicitarea de clarificări şi soluţii în această problemă. Mai mult, din informaţiile pe care le avem, neoficial, cele două ministere şi ANFP ar fi formulat trei soluţii diferite la aceeaşi problemă, motiv pentru care autorităţile sucevene încă aşteaptă un punct de vedere comun de la nivel central pentru a lua o decizie cu privire la cine va conduce Primăria Rădăuţi.

„Specialiştii noştri din departamentul juridic au discutat în permanenţă pentru urgentarea primirii unui răspuns şi sperăm că acesta va veni cât mai repede. Noi nu putem să facem nici un pas, pentru că nu avem acoperire legală, nu există o asemenea situaţie prevăzută în lege. Şi de la mine putere nu pot să iau o decizie. Din acest motiv aşteptăm să ni se dea nişte dispoziţii de la nivel central”, a spus prefectul Constantin Harasim. El a precizat că în situaţia în care nu se va clarifica problema de la Primăria Rădăuţi vor apărea „probleme conexe” de ordin financiar, în privinţa plăţilor sau în emiterea unor acte, probleme care nu pot fi amânate.

„Se pune întrebarea: Cine va semna actele? Totul trebuie să fie legal, pentru că nu mi-aş dori să returnăm sau să anulăm actele care vor veni la Prefectura Suceava de la Primăria Rădăuţi pentru controlul de legalitate”, a spus Harasim. El a arătat că prin adresa trimisă celor două ministere s-a solicitat răspuns la întrebarea „După data de 27 aprilie 2015 cine va rezolva problemele curente ale municipiului Rădăuţi până la constituirea noului Consiliu Local, având în vedere faptul că mandatul primarului este suspendat până la încetarea măsurii arestării preventive, Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat, iar detaşarea domnului Onciul Adrian Valentin pe funcţia de conducere de secretar încetează la data de 27.04.2015?”.

Prefectura Suceava a trimis Guvernului proiectul de hotărâre prin care se propune organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Local Rădăuţi, în data de 31 mai 2015, însă până în prezent Executivul nu a luat vreo decizie în acest sens.

 

Actualul secretar, Adrian Valentin Onciul: "Probabil va fi un blocaj"

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, actualul secretar al Primăriei Rădăuţi, Adrian Valentin Onciul, ne-a declarat că în situaţia în care nu se vor găsi soluţii legale pentru rezolvarea problemelor menţionate anterior, cel mai probabil va exista un blocaj în funcţionarea primăriei. În condiţiile în care în cursul zilei de ieri se discuta inclusiv de un blocaj în emiterea certificatelor de naştere, de deces sau de căsătorie, Adrian Valentin Onciul a ţinut să precizeze că din acest punct de vedere rădăuţenii nu trebuie să-şi facă nici un fel de probleme, având în vedere că aceste documente vor fi emise de Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor. El a recunoscut că problema cea mai mare rămâne cea a ordonatorului de credite, cel care va semna pentru viitoarele plăţi, având în vedere că după data de 27 aprilie nu există un angajat al primăriei căruia să-i fi fost delegate astfel de atribuţii.

Adrian Valentin Onciul a spus că problemele s-ar putea rezolva prin modificarea Legii nr. 215 a administraţiei publice locale. „O situaţie precum cea de la Rădăuţi nu mai există în ţară. Nimeni nu s-a gândit că se va ajunge într-o asemenea situaţie”, a spus Onciul, care a adăugat că „probabil va fi un blocaj” atunci când se va ajunge în situaţia de a se plăti facturi sau la semnarea statelor de plată pentru angajaţi.

 

Fostul viceprimar cu atribuţii de primar, Tiberiu Maerean: „ De acum titulatura de Republica Rădăuţi se va adeveri”

Fostul viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, susţine că la primăria acestui municipiu nu va exista un blocaj, având în vedere că ar exista un şef de serviciu care ar avea atribuţiile necesare în fişa postului pentru a se evita o astfel de situaţie.

„Începând de luni va exista o persoană care va avea atribuţii. Totul este în regulă şi nu există pericolul să nu se ia salariile. Rădăuţiul nu se închide. Rădăuţiul trebuie revigorat. Secretarul Onciul a fost mai timid şi sperăm că persoana care va fi la comandă va fi mai energică”, a spus Tiberiu Maerean, care a ţinut să precizeze că în probleme de administraţie publică locală, Prefectura Suceava nu ar avea nici o atribuţie.

El a atras atenţia că în condiţiile în care este o lege organică, nici Legea nr. 215 a administraţiei publice locale nu poate fi modificată printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, soluţia care se vehiculează în ultima perioadă de timp pentru deblocarea situaţiei de la Rădăuţi.

„Ca situaţie e inedit ceea ce se întâmplă aici. De acum titulatura de Republica Rădăuţi se va adeveri şi devine realitate”, a mai spus Maerean.

 

Traian Andronachi: "Am atras atenţia de mult timp că se poate ajunge în această situaţie"

Tot ieri, ultimul viceprimar din Rădăuţi care a avut atribuţii de primar timp de câteva zile, înainte de dizolvarea Consiliului Local, Traian Adronachi, a spus că el personal a anunţat de mai mult timp autorităţile cu privire la faptul că acest municipiu va ajunge într-o situaţie care nu s-a mai întâlnit la nivel naţional, pe care legiuitorul nu a putut să o prevadă.

„În Legea nr. 215 nu se prevede situaţia în care nu vom avea primar în funcţie, Consiliu Local şi nici secretar. De aceea am considerat că este oportun să anunţ autorităţile pentru a rezolva această problemă. Din păcate, într-un anumit fel, şi din fericire în altul, Prefectura a sesizat Guvernul abia pe data de 31 martie cu privire la această problemă. Din punctul meu de vedere, până nu se modifică Legea nr. 215, Guvernul nu va putea să dea o Hotărâre de Guvern cu privire la organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Local, deoarece acestea trebuie organizate de cineva, iar la Primăria Rădăuţi nu are cine să o facă”, a spus Andronachi. El a declarat că, din punctul său de vedere, după data de 27 aprilie 2015, „teoretic şi practic” nimeni nu va mai putea să emită sau să semneze acte la Primăria Rădăuţi, cum ar fi şi certificatele de deces, pentru că nu mai există un conducător. „Mai mult, nu am găsit nici un text legal prin care Prefectura poate să numească o persoană sau să delege un alt secretar. Nu este bază legală pentru a face acest lucru. Iar de luni încolo nu vom avea nici secretar”, a mai precizat Andronachi.

Până la găsirea unei soluţii, fie de la nivel central, fie la nivel local, rădăuţenii sunt la fel de nedumeriţi, precum par şi autorităţile, cu privire la cine le va conduce municipiul, cine le va mai semna actele şi, nu în ultimul rând, angajaţii primăriei stau de acum cu teama că nu îşi vor mai primi salariile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocaj aproape total la Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Blocaj aproape total la Primăria Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pâine și Jeratic. trimis de
(25 apr 2015, 18:42:43
Tăceț’, uăi, . din gură!
Cum să nu fie soluție la problemele „Republicii Autonome Rădăuți”?
N-o fi ea soluție legală, dar egzistă o soluție morală.
Ce atâtea frăsuieli și consultări, dezbateri sterile pe marginea unor teme dogmatice precum cea referitoare la sexul îngerilor.
Ce-atâta panică față de perspectiva sumbră a neîncasării sarariumului de dascăli, de milițienii aprig duhănitori de nicoțiană confisctă, de tot felul de puturoși di Primărie, vocaționali frecători de buhă și mentă
Soluție este: TAZ – numit prin Înalt Ucaz Gubernamental la frâiele Primăriei acestei mirobolante urbe, capitală informală a Părții de Sus a Bukowinei de Gios.
De îndată ce se publică în scorMonitorul Oficial porunca Maimuței Albaneze, începe o perioadă de „împliniri mărețe”, eminamente caracterizată prin înfulecarea jăraticului pe felia de pâne integrală. Atâta, numa’ jar pe panem, că doară circenses au cosumat îndeajuns lăcuitorii cetății și și-au epuizat cota alocată prin aquisul comunitar.

Apăi Io8 o să dau degrabă o cablogramă la cei doi șoarici gnoseologi de o ușchit-o în insula Vanuatu, la beut Marguerita cu umbreluță origami și țucăr caramel pe buza pahărului.
Pi iei – cei doi șoarici, o să-I numesc consilieri personali, care or să se ocupe de pregătirea viitoarelor alegeri pentru un nou Concilium Municipal.
Celilalte trebi ale urbei, o să fie asigurate prin delegarea atribuțiilor către aparatul propriu al Primarului-delegat, care o să fie alcătuit în, TOTALITATE, din vădane, sărăntoci, orfani, răniți, morți, dispăruți, cu toții făcând parte din clubul select al oaminilor cu capul spart și cu dreptatea în mână, care o fost abiuzați și trași în pept de tot felul de golănași, fufe, netoți, derbedei, neisprăviți etcaetera, de prin Cetatea-Statînstat a Rădăuczilor.
1.1  RE: Pâine și Jeratic. trimis de
(25 apr 2015, 18:43:31
Așa că nu mai haliți… ciuperci necântărite prin fițuici nenorocite sau pe la tembeliziuni locale de tot rahatul.
TAZ primar interimar în Rădăuți!
În maximum 2 luni lăcuitorii urbei o să ajungă mergători pe sârmă, servind micul dejun din tava cu jeratic.
Pâine și Jeratic.
AM ZIS!
2.   Dont uori, bi hapi trimis de
(25 apr 2015, 20:37:43
Repet cam cum o să arate o zi de lucru la Primărie:
La ora pic.. pic… pic… pic… pic.
A fost ora 08.00 începe programul cu revista de front a funcționarilor și angajaților Primăriei, adunați în front astfel:
La partea dreaptă a fiecărui compartiment – șeful de compartiment (funcțiile publice de conducere)
Alături de compartimentele organigramei Primăriei, la mijloc, se adună personalul contractual
La flancul stâng se adună cetățenii urbei ce vor să iasă la raport.

Se dă comanda pentru inspecție iar fiecare angajat al primăriei este verificat asupra unghiilor tăiate, nasturilor lustruiți, păpucii și condurii văcsuiți și lustruiți, ținuta călcată, bărbații bărbieriți iar fimeili pensate și machiate
Apoi se verifică existența batistuței curate și a cârpei pentru lustruit înculțările.
Faza a II-a a acestei activități zilnice constă în 2 ore de instrucție de front, efectuate de personalul și angajații din primăriei, pe aleea din fața clădirii primăriei
În acest timp, cetățenii ieșiți la raport intră în audiență la Primarul-Delegat.
***
Nu voiesc să zâc ce urmează după orele de instrucție de front, ca să nu se sparie și să se spaimânte, anticipat, mare parte din funcționari și să-și deie demisia încă de la publicarea în Monitorul oficial a zapisului de numire interimară P-ormă n-oi mai găsî niciunul prin primărie ș-o să fiu nevoit să vorbesc sângur, dimpreună cu ilustrul și augustul meu alter-ego.
Oricum o să fie ceva gen „Jar și Pâne!”
AM ZIS!
2.1  RE: Dont uori, bi hapi trimis de
(25 apr 2015, 20:38:26
p.s am zuitat să zâc că:

O zi / s’tămână, fiștecare angajat al Primăriei prestează o zi de muncă patriotică pe străzile din Rădăuczi.
Pe acordurile mobilizatoare ale hitului lui Bruce Springsteen – „Streets of Philadelphia”, barbații o să deie o mânuță de agiutor la săpat canale pentru reabilitarea rețelei de utilități, iar fimeile, mai gingașe, o să pună mâna (înmănușată) la astupat canalele deja dotate cu rețele edilitare.
Inutil de precizat că această activitate va fi neremunerată, ea efectuându-se pe baza cererilor voluntare ale angajaților Primăriei.
3.   De neinlocuit trimis de
(25 apr 2015, 20:39:51
Asta-i buna! Se pare ca daca nu mai este acest PDL-ist corupt, ci este nitel la "bulau", nu mai poate ocupa nimeni aceasta nemaipomenita functie, de primar. Numai matelotii pot fi primari? Nu cred, ei pot fi doar smecheri! Veniti voi cei ce sunteti vajnici condeisti si scrieti despre drumurile din Radauti. Asa ceva n-ati mai vazut. Se pare ca va trebui sa vina televiziunea sa filmeze, pentru a se face ceva. Ne-am distrus masinile, este mai rau decat pe imas.
4.   Polisul Rădăuți trimis de
(26 apr 2015, 10:32:54
Ian să mai punem câteva puncte în proiectul de „management” al Republicii Autonome Rădăuți.
Apăi,
Înaintea organizării alegerilor pentru un nou Consiliu Local, o să se organizeze un „plebicist” pentru declararea autonomiei acestei enclave.
Baza legală a organizării și desfășurării acestui referendum va fi doar o simplă dispoziție satrapică a Primarului-delegat. Căci, nu-i așa? Dacă tot e Rădăuțiul o Jamahirie autonomă, mai are vreun rost de respectat legile țării față de care se încearcă secesiunea?
Io* zic că nu.
Iar în expunerea de motive a acestei dispoziții se vor enunța următoarele:
- având în vedere că urbea Rădăuților este continuatoarea polisurilor grecești (Cetăți-stat);
- având în vedere că în Rădăuți se intră numai pe bază de pașaport biometric;
- luând în considerare că la bariera de acces în Rădăuți, drumeții trebuie să-și descalțe opincile și să încalțe cizmele de cauciuc;
- având în vedere că Legile statului român devin caduce la aceleași bariere de acces în Cetatea-Stat

Dispun ca în data de xx.xx.2015, plebeii cetății să se prezinte la urne în vederea validării declarării INDEPENDENȚEI și SUVERANITĂȚII STATULUI RĂDĂUȚI.

Apoi, am găsit și denumirea noului stat apărut pe harta Europei:
Jamahiria Bucovineană, Populară și Socialistă a Rădăuczilor.

Forma de organizare statală – microimperiu
Conducător – satrap
Moneda națională – suta de euro
Apartenență economică - BRICS
5.   Noul Concilium Municipal trimis de
(26 apr 2015, 11:07:12
n-o să mai fie după tipicul celui dinamitat recent, care mai mult semăna cu un Colosseum și mai puțin cu Forum Magnum

Apăi, în loc de consiliu local, cetatea o să fie condusă de „Sfatul Betrânilor”
Adicătelea la fiecare gintă de 1000 de lăcuitori ai urbei, se desemnează un reprezentant / o reprezentantă în forul decizional
Asta vra să însemne că structura demografică, funcție de sexe, o să fie reprezentată în mod corespunzător.
Acum remâne de văzut dacă o să iasă pân’ la urmă un Sfat al Bătrânilor sau un Sfat ale Betrânelor. (deie Zeul Jupiter ca Betrânele să aibă maximum 30-35 de ani iar betrânii peste 75)

Ședințele Sfatului bătrânilor o să se țină taman în buricul târgului, loc în care o să se rădice o clădire impozantă, cu coloane, arcade, capiteluri, frontoane și toate celea.
Acest Forum o să fie dotat cu lavițe de lemn peste care o să se pună scoarțe bokowinene, lavițe pe care or să steie Betrânii / Betrânele atunci când or să fie chemați să-și deie cu părerea despre trebile urbei
De jur împrejur or să fie arcade, colonade, nișe și loje în care or să asiste tot publicul interesat sau căscător de gură și băgător de seamă.
Arhitectura acestei noi construcții edilitare va respecta tipicul roman, astfel încât să se asigure o facilă lansare, din zona publică înspre zona Sfatului Bătrânilor, a tot felul de stimuli mobilizatori: O-DE, înjurături, stuchiți, roșii, ouă împuțite, chietroaie și bolohani.
6.   Taz marschall ! trimis de
(26 apr 2015, 12:41:18
Ia zî șî mii cum boala'm fack bolentin di Radauț ?
Cî doar vorba șeea un foot în plus nu strîcă .
6.1  RE: Taz marschall ! trimis de
(26 apr 2015, 15:32:57
După metoda Bucale:
caț' o baborniță samariteancă la care îi ... donezi vreo 50-100 de lei
Asta, drept mulțamită că iești om milos, îți face luarea în spațiu.

Cu hârțoaga asta și cu altele vro două mai mărunțele, ușor de procurat, te prezinți la SPCLEP și-ți faci ditamai BULETIN de CITIZEN al Jamahiriei Bukowinene, Populare și Socialiste Rădăuți.
7.   Tii, ce m-am, zuitat... trimis de
(26 apr 2015, 15:49:39
... să spun cum o să șie, în Jamahiria Bokovineană, organizate trebile lictorilor de la meliție. (meliția aia mare – Imperială – și nicidecum meliția comunitară).
Apăi am zâs încă de amu câteva zile că mi-am găsit consilier personal pe probleme de ATOP: Matușca Grațiela, Lady în Kingdomul Ingliterei, prin mila Lordului reginuței (în țară fostă vadană bătută la ea în curte de galan – agregate minerale, și transformată de chiochiu, ea și toată familia ei, în cumpliți infractori).
Apăi IEA și numai IEA o să hotărască în toate amănuntele ce privesc organizarea și desfășurarea activității centuriilor de milițieni fumători
Matușca grațiela are DREPT DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE asupra comisarilor – liberți și agenților – sclavi.
Cred că singurele sugestii pe care o să i-o dau la matușcă o să fie doar sub forma unor idei programatice:
- Ajenții șpăgari de la rutieră, or să aibă în dotarea, pe lângă echipamentul specific poliției rutiere, și un măturoi dimpreună cu un făraș. Astfel încât, în pauzele când traficul nu-i aglomerat, ei or să tragă câte o tură de măturat chiștoace și hârtii de pe marginea străzilor.
Cu kamisarii și ștabii ăia mai mari, în schimb, o să se realizeze activitatea de cadastru gratuit a tuturor proprietăților imobiliare ale cetățenilor din Jamahirie
Ca să fiu mai explicit, o să-i pun Matuștii la dispoziție pe toți aceia pe care i-o pomenit ea, în monitorul de Suceava din 14 dec.2013, precum că o colportat și ș-o dat mânuța ca s-o transforme din victimă bătută în propria curte în ditamai infractoarea cu 4-6 sau 8 infracțiuni la răboj.
Adicătelea vorbirea este că pe roman, pe alistar, pe chifani, pe agentul moloce, o să i-i pun la dispoziție, ca să desfășoare cea mai temeinică activitate cadastrală: BĂTUTUL ȚĂRUȘILOR CU CURUL.
8.   Hai la vot, la vot, la vot, dacă nu... trimis de
(26 apr 2015, 17:03:35
Iar ca să isprăvim apoteotic…
… acest proiect de management, iacătă cam care or să fie schimbările la Codul Electoral al Jamahiriei Bokowinene
- Prima la mânuță că o să se introducă sistemul votului cenzitar. Adicătelea o să fie azvârlit la Marea Cloacă votul universal, anacronic și ilogic, prin care votează dimpreună magistrații, senatorii, pontificii, consulii, cetățenii, liberții și plebeii: de votat o să voteze numai Cetățenii cu un anumit nivel al veniturilor și cu un anumit nivel al obligațiilor fiscale.
Adicătelea cetățenii care sunt în vreo formă de asistență socială ÎȘI PIERD, TEMPORAR, DREPTUL DE VOT, în baza deducției evidente că acești semicetățeni sunt cei mai predispuși la a-și vinde votul pe o sticlă de oloi de măsline, un mic asociat unei halbe de bere, o pungă de orez oriental sau vreo 50 de dinari.

Apoi, întrucât matrozul potrolcaliu nu prea se înghesuie să-și deie demisia simultan cu gestul onorabil al deschiderii venelor, carevasăzică nu se impun alegeri anticipate pentru funcția de Satrap.
Astfel încât viitoarea mea confirmare într-un nou mandat de Dictator se va efectua la termen, în anul de grație 2769 Ab Urbe Condita, confirmare care se va produce în For, prin ridicarea mâinii drepte, în semn de aprobare.
În for fiind prezenți, în unanimitate, cetățenii cu drept de vot cenzitar.
Care, la interogarea retorică „Nu-i așa că doriți ca TAZ să fie reales în înalta demnitate publică de Satrap?”
8.1  RE: Hai la vot, la vot, la vot, dacă nu... trimis de
(26 apr 2015, 17:09:04
La care citizenii, cu ambele mâini pe sus (după modelul implementat de voicu – purcelul pesedist pârnăiaș), vor omagia în urale „Daaaaaa! Daaaaaa!”
(ovații, urale și aplauze prelungite; cadrul sonor este completat de fanfarele reunite ale Legiunilor a II-a Herculia, a V-a Macedonica și a XIII-a Gemina, interpretează la corn „Oda Bucuriei” a lu’ Beitovăn.
Cadrul final calchiat după banchetul popular din grădina primăriei, creionat de Ion Luca Caragiale.

Addenda:
Tot cu caracter de noutate, în parcul din centrul orașului, cu amplasament oarecum egal față de clădirile primăriei, miliției și Judecăcătoriei, se va institui, prin poruncă satrapică, instituția denumită „Colțul vorbitorului”
Loc în care se pot aduna nemulțumiții cetății, să declame tot felul de bnăzdrăvănii și năzbâtii comise de golănașii și bagabonții din jilțurile administrative. Principala caracteristică a acestui Colț al Vorbitorului fiin impunitatea în fața milițienilor, jândarilo, ascultătorilor de la SRI, procurorilor sau magistraților-juzi.
Adicătelea în acest colț să se poată grăi liber și pe fașă despre potlogăriile de la Meliție, despre nelegiuirile de la Parchetul de pe lângă Lege, despre fărădelegile de la Judecăcătorie fără ca vorbitorilor să le fie instrumentat dosar penal pentru „Ultraj judiciar” și „Hărțuire”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei