Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 apr 2015 - Anul XX, nr. 94 (5906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Adăpostul de câini al Sucevei ar putea fi preluat în administrare de o asociaţie de protecţie a animalelor din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adăpostul de câini din lunca Sucevei, unul dintre cele mai mari din ţară, ar putea fi preluat în administrare de o asociaţie germană de protecţie a animalelor.

Discuţii în acest sens au fost purtate vineri de conducerea Primăriei Suceava cu reprezentanţii Asociaţiei Tasso.

Negocierile dintre primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi cu Petra Zipp, directorul Animal Walfare Europe şi Claudiu Dumitriu, preşedintele Federaţiei de Protecţie a Animalelor au durat aproximativ o oră şi jumătate, timp în care au fost expuse condiţiile pe care trebuie să le respecte fiecare din părţi, pentru a exista o gestionare eficientă a adăpostului de câini din lunca Sucevei.

„În principiu lucrurile sunt în regulă, municipalitatea ar avea obligaţia de a asigura parţial costurile de hrană a animalelor din adăpost şi utilităţile necesare, iar de cealaltă parte, partenerii germani trebuie să facă eforturi să se adopte cât mai mulţi câini în străinătate şi să se ocupe de îngrijirea, inclusiv medicală, a câinilor din adăpost”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, în atribuţiunile căruia se află şi gestionarea câinilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

În prezent, gestionarea adăpostului de animale din lunca Sucevei este asigurată de asociaţia ProAnimals Suceava, dar, în ultima perioadă, au apărut mai multe disensiuni  între aceştia şi municipalitatea succeveană.

„Facem deja demersuri pentru rezilierea actualului contract, pentru a putea încheia un nou parteneriat”, a precizat Lucian Harşovschi, care aşteaptă de la posibilii parteneri germani o confirmare scrisă de acceptare a condiţiilor dorite de municipalitate.

Partenerii locali ai asociaţiei germane de protecţie a animalelor urmează a fi o asociaţie înfiinţată tot de germani – Suceava Memory of Tina, ai cărei membri se implică de ani de zile în modernizarea adăpostului din lunca Sucevei, contribuind atât cu bani cât şi cu materiale şi forţă de muncă, mulţi dintre ei petrecându-şi concediile acolo, muncind de zor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adăpostul de câini al Sucevei ar putea fi preluat în administrare de o asociaţie de protecţie a animalelor din Germania.
 Vizualizări articol: 1842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Adăpostul de câini al Sucevei ar putea fi preluat în administrare de o asociaţie de protecţie a animalelor din Germania1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei