Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 apr 2015 - Anul XX, nr. 90 (5902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Şoferul care a blocat drumul spre Ipoteşti este director de liceu şi explică de ce a recurs la acea formă de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducătorul auto care la mijlocul săptămânii trecute a blocat cu propriul autoturism strada Izvoarele Cetăţii, drumul dintre municipiul Suceava şi Ipoteşti, şi s-a ales cu dosar penal, a explicat pentru cititorii cotidianului nostru de ce a recurs la acea formă de protest.

Respectivul, Neculai C., are 55 de ani, locuieşte în Ipoteşti şi este director la un liceu din municipiul Suceava.

Bărbatul a venit ieri la redacţia Monitorului şi a explicat de ce, miercurea trecută, a decis să tragă autoturismul aproape perpendicular pe axul drumului, într-o zonă în care se făceau lucrări de reparaţii, blocând astfel traficul vreme de aproximativ 20 de minute.

„Mulţi vor condamna gestul meu, însă câţiva îmi vor da dreptate. Dacă noi plătim toate aceste lucrări din taxele şi impozitele noastre, de ce să acceptăm drumuri de lumea a treia şi facturi de Europa sau poate chiar mai mari decât în Europa?”, şi-a început argumentarea Neculai C.

 

Lucrări de mântuială. „Unii şoferi şi-au spart baia de ulei de la maşini”

Acesta ne-a povestit că în toamna anului trecut au demarat lucrări de canalizare pe strada Izvoarele Cetăţii, aflată în administrarea autorităţilor municipiului Suceava, şi că aproape o lună de zile s-a circulat pe un singur sens, cu două zone de refugiu, pe sensul dinspre Ipoteşti spre Suceava.

„Calvarul nu a fost doar pentru şoferi, ci şi pentru pietoni cărora Urbanismul Suceava le-a luat şi cărările de pe islazul de alături. Într-un cartier nou - <Tătăraşii Noi> şi o localitate frumoasă ca Ipoteştiul să nu se poată beneficia de o alee pietonală şi iluminat public este strigător la cer. Pe lângă faptul că s-au refuzat an de an aceste drepturi elementare ale democraţiei, de anul trecut ni s-a distrus şi drumul care leagă Suceava de Ipoteşti”, arată Neculai C.

După ce s-au finalizat lucrările de canalizare, s-a turnat covor asfaltic, care după aproximativ o săptămână, a trebuit refăcut pe unele porţiuni, după ce, explică Neculai C., „unii şoferi şi-au spart baia de ulei de la maşini”.

Ulterior, a apărut pe acelaşi drum şi un cămin de vizitare, chiar la ieşirea din Suceava, şoferii fiind nevoiţi să intre pe contrasens pentru a-l ocoli.

Pe perioada iernii, asfaltul s-a deformat, intrând în şanţul de canalizare, iar problema a fost „rezolvată” - mai arată conducătorul auto nemulţumit  - prin amplasarea unui indicator de limitare a vitezei la 30 de kilometri la oră şi a câtorva semne de avertizare, care puteau fi evitate doar circulând pe sensul opus de mers.

 

„Totul are o limită, dar aceste lucruri sunt deja o mare bătaie de joc”

Neculai C. arată că a sesizat lucrările de mântuială reprezentanţilor Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi altor instituţii cu atribuţii în domeniu, şi a crezut că problemele vor fi rezolvate când a aflat că strada pe care circulă zilnic va intra în reparaţii.

„Nu s-au eliminat cauzele, ci s-au umplut găurile din nou cu asfalt cu promisiunea neexprimată că <vom reveni peste câteva săptămâni - luni să mai astupăm din gropile care vor reapărea>. Am crezut că se reface drumul, dar am văzut că iar se cârpeşte. Recepţia lucrărilor s-a făcut, banii s-au cheltuit şi, de acum, aşteptăm alt program de reabilitare a străzilor mai importante şi, dacă va rămâne ceva asfalt, vom completa şi pe strada Izvoarele Cetăţii”, continuă bărbatul.

El subliniază faptul că a avut cele mai bune intenţii când a recurs la acea formă de protest şi speră ca măcar acum, când nemulţumirile sale s-au transformat şi într-un subiect de presă, chiar cu riscul unui dosar penal, „de ruşine, autorităţile să se ocupe şi de drumul acesta”. „Recunosc că după ce am sunat la toate forurile responsabile, am tras maşina într-o poziţie necorespunzătoare, în dorinţa de a trage un semnal de alarmă că lucruri grave se derulează sub ochii tuturor şi nimeni nu <plăteşte>, în afară de noi, şoferii, a căror singură vină este că locuim în zonă. Totul are o limită, iar aceste lucruri sunt deja o mare bătaie de joc”, completează directorul de liceu. 

Neculai C. mai spune că e convins că majoritatea şoferilor îi împărtăşesc nemulţumirile şi chiar în acea zi în care a blocat drumul mulţi dintre conducătorii auto care se aflau în trafic pe acea stradă i-au spus că soluţia găsită este singura care ar putea atrage atenţia autorităţilor, însă solidaritatea în astfel de situaţii e doar la nivel declarativ: „Când a apărut poliţia, fiecare şi-a văzut de treabă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a blocat drumul spre Ipoteşti este director de liceu şi explică de ce a recurs la acea formă de protest.
 Vizualizări articol: 7585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 21 voturi
Şoferul care a blocat drumul spre Ipoteşti este director de liceu şi explică de ce a recurs la acea formă de protest4.9521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prin metode „specifice”... trimis de
(21 apr 2015, 11:47:57
... Miliția nu mai poate „ÎNTUNERICI” persoana unui așa-zis făptuitor.

Prin întunericire înțelegându-se acea metodă parșivă a miliției române prin care se înnegrește persoana, imaginea, prestigiul oricărui cetățean ce intră în conflict cu autoritatea statală - vezi cazul parcagiului din București, ucis cu o lovitură de pumn de un cioban din Gura Humorului, întâmplător înțolit în haina albastră. Atunci s-a justificat abominabila crimă prin denigrarea victimei, care a fost condamnat pentru consum de droguri, care trăia în relație de concubinaj, locuia într-o amărâtă de garsonieră, n-avea șapcă, nu spunea sărut-mâna la milițieni, etc, etc.

În acest caz NU SE MAI POATE ÎNTUNERICI făptuitorul întrucât, nu-i așa, respectivul este ditamai directorul la un liceu, deci un om integru, cu toate doagele capului acasă și bine fxate în cercuri

Nasol de tot să ai de-a face cu asemenea cazuri care denotă existența (încă) a unei atitudini și opinii civice curate.
Asemenea entuziaști nu prea îi poți întunerici, spunând că sunt boschetari, infractori, aurolaci sau mai știe naiba ce obișnuiește miliția rrumână să argumenteze prin tâmpite comunicate de presă.

CHAPEAU, Monsieur Neculai C.!
(adicătelea gios pălăria!)

Cu cât ar exista mai mulți Neculai C. protestatari, cu atât ar începe șobolanii systemici să înceapă să-și pună mari semne de întrebare.
2.   Jale trimis de
(21 apr 2015, 12:04:38
ce? firma a efectuat lucrarile ,cine e dirigintele de lacrare(santier)si care e persoana care a receptionat lucrarea === multa spaga si lucrare de mintuiala ===
3.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(21 apr 2015, 12:32:04
Dupa ce romanasul a terminat cu inaltarea pastorala,cu muntii de sarmale,gratare,drob si coaste,tuici si vinaturi,a dat piept cu realitatea cruda.Domnul Neculai a iesit si el cu masina spre frumosul oras cand ce sa vezi.Craterele din drumul de la ipotesti i-au facut praf telescoapele si i-au saltat sarmalele proaspat digerate.Normal ca omului i-a sarit mustarul iute digerat cu micii.Si a facut un gest normal al societatii civile belite si dispretuite.Adicalea a pus de-un protest.Sigur ca intr-un stat democratic orice protest inseamna incalcarea legii.Sigur ca prietenul Taz are perfecta dreptate.Si administratorul drumului ar trebui sanctionat pentru craterele obstaculoase.
4.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(21 apr 2015, 12:33:20
Ia sa vedem ce face societatea civila in alte locuri referitor la faptul ca aceasta clasa politica care ne conduce de 25 de ani nu a reusit sa faca o infrastructura normala in aceasta tara.
*Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi rude ale acestora au protestat joi, în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu.”Sindica Autoturisme Dacia a hotărât să demonstreze faţă de Guvernul Ponta pentru minciunile şi pentru inducerea în eroare a întregii naţiuni. Au făcut promisiuni de care nu s-a ţinut cont. Au promis construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu. Nu s-au ţinut de aceste promisiuni.
*Peste 100 de soferi cu autoturisme din Arad dar si localnici din Horia si Siria au protestat astazi pe DJ 709 Arad-Siria nemultumiti fiind de starea foarte rea a carosabilului.Acestia au circulat in coloana cu viteza redusa insotiti de jandarmi si politisti.Protestul vine la o saptamana dupa o alta actiune similara avuta loc pe DJ 792 C- Caporal Alexa-Pancota din judetul Arad, unde o tanara si a pierdul viata in urma unui grav accident de circulatie.Protestatarii se arata nemultumiti de conditiile de trafic pe carosabilul plin de gropi din cauza carora au avut loc multe accidente si care ingreuneaza circulatia ambulantelor.Acestia mai spun ca masinile sunt distruse de craterele existente in carosabilul foarte solicitat in urma deschiderii pe aceasta relatie a mai multor balastiere.
5.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(21 apr 2015, 12:34:29
Gropile din drumul judeţean 205 B care străbate comuna Urecheşti din Vrancea au ajuns motiv de protest. Supăraţi că drumul nu a fost reabilitat de peste 20 de ani, localnicii au încercuit cu vopsea gropile, pentru ca şoferii să le vadă mai bine, şi au pus flori în ele.Şoferii se plâng că îşi rup maşinile în gropile din drum şi spun că şoseaua nu a mai fost reabilitată de peste 20 de ani,"Acum chiar de la mecanic vin, am plătit 600 de lei. Am avut probleme cu pivoţii, genţile, din cauza drumului" spune un şofer."De 50 de ani nu s-a făcut niciodată, numai peticeli au fost făcute. Noi plătim taxe şi impozite şi rovineta an de an" declară alt conducător auto.
Trebuie mentionate vorbele lui Romeo Iordache, director Direcţia de Investiţii CJ Vrancea.Aceste postulate ale intelepciunii izvorate din preputul gandirii ar trebui sapate in piatra : "Sunt gropi care apar pe întreaga lungime a drumului datorită îmbătrânirii releţei de drumuri. Sunt fenomene care apar şi vor apărea".EXCEPTIONAL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi... Citeşte