Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 apr 2015 - Anul XX, nr. 90 (5902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferinţă internaţională

Plenurile Curţilor Constituţionale din Lituania, Republica Moldova şi România se reunesc astăzi, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plenurile Curţilor Constituţionale din Republica Lituania, Republica Moldova şi România se reunesc astăzi, la Universitatea „Ştefan cel Mare”Suceava (USV), în cadrul Conferinţei Internaţionale „Jurisdicţia constituţională”.

Evenimentul este organizat de Curtea Constituţională a României (CCR), în colaborare cu Universitatea din Suceava – Departamentul Drept şi Administraţie Publică (ASDAP) şi Asociaţia Europeană a Studenţilor de Drept (ELSA) Suceava.

 

Programul conferinţei internaţionale

Lucrările conferinţei vor începe la ora 10, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, cu mesajul de bun venit adresat participanţilor de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, şi cu mesajul de deschidere a conferinţei, prezentat de Augustin Zegrean, preşedintele CCR.

În cadrul şedinţei plenare vor lua cuvântul prof. univ. dr. Dainius Žalimas, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Lituania, care va prezenta comunicarea „O analiză a cauzelor examinate de Curtea Constituţională a Republicii Lituania în perioada 1 ianuarie 2014 - 1 aprilie 2015”, dr. Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, care va supune atenţiei participanţilor aspecte legate de Jurisdicţia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, prof. univ. dr. Mircea Ştefan Minea, judecător al Curţii Constituţionale a României, care va prezenta lucrarea „Confruntarea noilor coduri cu dispoziţiile şi principiile legii fundamentale, reflectată în jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României”, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, care va discuta despre „Guvernanţa universitară între autonomie instituţională şi autonomie academică”, Elvyra Baltutytė, judecător al Curţii Constituţionale a Lituaniei, care va aduce în atenţia audienţei chestiunile privitoare la Jurisdicţia Curţii Constituţionale a Republicii Lituania, Marius Morar, judecător al CCR, care va vorbi despre „Protecţia vieţii private şi a secretului corespondenţei în jurisprudenţa recentă a Curţii Constituţionale a României”, în timp ce lector univ. dr. Lucian Stănescu, de la USV, va prezenta „Interpretarea istorică în jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României şi problema documentului fondator al constituţionalismului românesc”.

Conferinţa, la care vor participa responsabilii din Suceava şi judeţele vecine ai celei de-a treia puteri în stat, cadre didactice şi studenţi, se va încheia cu dezbateri şi concluzii pe marginea subiectelor discutate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plenurile Curţilor Constituţionale din Lituania, Republica Moldova şi România se reunesc astăzi, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Plenurile Curţilor Constituţionale din Lituania, Republica Moldova şi România se reunesc astăzi, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi... Citeşte