Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 apr 2015 - Anul XX, nr. 89 (5901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

"Retro Parada Primăverii" a adus în faţa sucevenilor 22 de maşini clasice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care s-au aflat sâmbătă dimineaţa la Iulius Mall Suceava au avut posibilitatea să admire 22 de maşini clasice, prezentate de colecţionarii sucevenii în cadrul expoziţiei „Retro Parada Primăverii”. Devenită deja o tradiţie în rândul colecţionarilor din judeţul Suceava şi nu numai, expoziţia de la Iulius Mall a fost organizată de Retromobil Club România. Pasionaţii de maşini au avut astfel şansa să vadă pe platoul de la intrarea principală a Iulius Mall Suceava autoturisme cu o istorie de până la 50 de ani, unele dintre ele unicat atât la nivel naţional, cât şi mondial. În această ultimă categorie s-a încadrat o Dacia Papuc Shifterossa, cu volanul pe partea dreaptă, model fabricat în anul 1989 în România şi exportat în Marea Britanie. Cunoscutul colecţionar de Dacii 1.300 şi unul dintre reprezentanţii din Suceava ai Retromobil Club România, Dănuţ Crainiciuc, ne-a declarat că această maşină care a fost expusă sâmbătă este singura Dacie de acest tip rămasă în lume. Pe lângă acest model, la „Retro Parada Primăverii” au mai fost expuse un Fiat 1.500, o Dacia 1.100, un Barkas B 100, un Wartburg, Trabanturi, dar şi mai multe autoturisme Dacia 1.300 fabricate la începutul anilor '70, majoritatea lor fiind deja atestate ca vehicule istorice.

Colecţionarul Dănuţ Crainiciuc a precizat că în judeţul Suceava sunt cel puţin 40 de autoturisme atestate ca vehicule istorice. El a mai precizat că următoarea expoziţie cu maşini de colecţie, „Fabricat în România”, va fi organizată în luna august a.c., iar o lună mai târziu va avea loc „Retro Parada Toamnei”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Retro Parada Primăverii" a adus în faţa sucevenilor 22 de maşini clasice.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Retro Parada Primăverii" a adus în faţa sucevenilor 22 de maşini clasice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei