Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2015 - Anul XX, nr. 88 (5900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă urgentă

Şedinţă „de îndată” a Consiliului Local Suceava, convocată sâmbătă dimineaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni se vor întruni astăzi, la ora 11.00, pentru a lua o decizie în privinţa unei probleme delicate – asigurarea salubrizării menajere a municipiului, după expirarea contractului cu Rosal.

„Până la închiderea programului, la Primăria Suceava nu s-a primit nici o înştiinţare oficială de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor referitor la suspendarea licitaţiei de atribuire directă, pe bază de cereri de ofertă. În această situaţie voi propune validarea rezultatului licitaţiei temporare care tocmai s-a finalizat, pentru a avea un operator care să se ocupe de gestionarea deşeurilor, până se lămureşte această situaţie complicată”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Din cele trei oferte depuse la Primăria Suceava, cea mai bună s-a dovedit a fi cea a asocierii de firme Diasil Service – Florconstruct, care a făcut dovada deţinerii unui număr mai mare de utilaje decât valorile minime solicitate, dar şi a unui număr dublu de containere decât cel solicitat (3634 faţă de 1625).

Rosal, firma de salubrizare care prestează această activitate în Suceava din 2007, nu a  vrut să participe la licitaţie, a cărei organizare a şi contestat-o la CNSC, unde, conform unor documente neoficiale transmise de biroul său de avocatură, a şi avut câştig de cauză, decizia luată fiind de suspendare a licitaţiei. Numai că respectiva decizie nu spune absolut nimic de ce trebuie făcut în această perioadă, în care municipiul reşedinţă de judeţ  nu mai are contract cu nici un operator de salubrizare menajeră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă „de îndată” a Consiliului Local Suceava, convocată sâmbătă dimineaţă.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şedinţă „de îndată” a Consiliului Local Suceava, convocată sâmbătă dimineaţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sedinta "de indata"a devenit sedinta "deloc" trimis de
(18 apr 2015, 18:27:08
"Şedinţa de îndată a Consiliului Local Suceava pentru asigurarea continuităţii salubrizării menajere în oraş, în condiţiile în care contractul cu firma Rosal a expirat, a fost anulată din lipsă de cvorum, iar primarul Ion Lungu a acuzat consilierii absenţi că le este frică să ia o decizie.Consiliul Local Suceava ar fi trebuit să valideze, sâmbătă, în şedinţă de îndată, licitaţia pentru contractul temporar de salubrizare menajeră organizată de Primărie şi contestată apoi de firma Rosal, care a prestat acest serviciu şi al cărei contract expiră sâmbătă, însă din cei 23 de consilieri locali au fost prezenţi doar zece, nefiind asigurat cvorumul".Si cum dupa rau urmeaza si mai rau pe site-ul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a fost postată o decizie de suspendare a licitaţiei pentru desemnarea unei firme care să se ocupe temporar de salubrizarea menajeră a oraşului,licitatie care a avut castigator asocierea între firmele sucevene Florconstruct şi Diasil.
2.   Savantilor, studiatii cromozomii, sigur e extrat.. trimis de
(18 apr 2015, 20:28:46
Asta al nostru, asta cu sedinta de indata, e singurul neanderthal 100% ramas pe pamant. E bun de pus ca Lenin, cum naiba ne-am pricopsit cu el. E spaima Sucevei, gunoi cu 10 firme, termite cu bolovani, javre la 3 m, guri de canale odorizante, piete sufocante ori ghetarii, borti ingesuite, copaci victimizati de la jumate, ristaurate preafacute, ce mai nebunie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei