Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2015 - Anul XX, nr. 88 (5900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o încercare

Mai marii Poliţiei Române au scos din nou la concurs postul de inspector-şef al IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După tentativa de concurs de acum aproximativ o lună de zile, în care mai marii Poliţiei Române s-au chinuit să găsească un şef la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, funcţia de inspector-şef a fost scoasă din nou la concurs.

Anunţul a fost postat joi după-amiază pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), perioada de înscrieri fiind până marţi, 21 aprilie a.c., ora 16.00, iar depunerea dosarului, „în volum complet complet” - cum e trecut în anunţ, până pe data de 24 aprilie a.c., ora 16.00.

Concursul propriu-zis va avea loc pe data de 8 mai a.c.. şi, ca şi la încercarea anterioară, „va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale”.

Notarea se va face cu note de la 1 la 10 şi va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare (cel puţin nota 7.00).

Iar dacă se nimereşte să fie mai mulţi candidaţi care au aceeaşi notă, se mai arată în anunţul postat pe site-ul Poliţiei Române, va fi desemnat câştigător ofiţerul care are cea mai mare vechime.

 

Condiţiile cerute

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat pentru o astfel de funcţie, pe lângă studiile universitare, cursuri postuniversitare etc., este şi aceea de a fi obţinut în ultimii trei ani calificativul de cel puţin „Bine” la evaluarea de serviciu/ aprecierea profesională individuală.

De asemenea, candidatul trebuie să deţină cel puţin gradul de subcomisar de poliţie, să aibă cel puţin cinci ani vechime în muncă şi să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau pus la dispoziţie.

 

Secretomania chestorului Tobă şi a subordonaţilor săi din Poliţia Română

În luna februarie a acestui an, mai marii IGPR au anunţat pentru prima oară că au scos la concurs funcţia de inspector-şef al poliţiei judeţene, funcţie care are însă un titular la Suceava, în persoana comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Ofiţerul este suspendat din funcţie, fiind trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat că a plătit sume exagerate pe sediile poliţiilor municipale din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. În lipsa unui verdict definitiv al judecătorilor care să confirme vinovăţia lui Todiruţ, comisarul-şef nu poate fi destituit, existând posibilitatea să fie achitat şi, ulterior, să ajungem în situaţia să avem doi inspectori-şefi la IPJ Suceava.

Pentru concursul organizat acum aproximativ o lună (concursul urma să aibă loc pe data de 10 martie a.c.) s-a înscris un singur candidat, a cărui identitate reprezentanţii Biroului de presă al IGPR au refuzat să o comunice, transmiţând că sunt „date cu caracter personal”, care nu pot fi făcute publice.

Curios, pe site-ul CSM-ului au fost postate recent anunţuri cu judecători ori procurori înscrişi la concursurile de promovare şi nimeni nu a mai invocat acelaşi pretext.

Un alt exemplu: luna trecută, Ministerul Justiţiei a remis un comunicat de presă prin care erau făcute publice numele procurorilor care vor candida pentru şefia structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Şi, dacă mai era nevoie, redactorii Monitorului au cerut un punct de vedere în această privinţă şi reprezentanţilor Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, iar răspunsul trimis de Alina Săvoiu, şefa Biroului juridic şi comunicare, confirmă practic că datele cu caracter personal nu pot fi secretizate în astfel de situaţii.

 Toată această secretomanie a conducerii Poliţiei Române care a respins solicitările Monitorului de Suceava, făcute în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, ne-au determinat să acţionăm în judecată IGPR, condus de chestorul Petre Tobă, procesul fiind pe rolul Tribunalului Suceava.

 

Singurul candidat a picat înainte să dea concursul

Concursul organizat luna trecută a fost amânat după ce singurul candidat înscris, cel al cărui nume reprezentanţii Poliţiei Române s-au eschivat să-l spună, a picat subit, înainte să aibă loc singura probă stabilită pentru alegerea inspectorului-şef, cea a interviului.

În ciuda refuzului de a ni se comunica numele ofiţerului înscris pentru şefia poliţiei judeţene, am reuşit să aflăm că este vorba de un anume comisar-şef Valentin Ştefan, de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Teritorial Botoşani, pe care am reuşit să-l contactăm telefonic acum câteva săptămâni. Ofiţerul, fără să se eschiveze, ne-a spus şi de ce a fost descalificat: „Nu am îndeplinit una dintre condiţii, acea de a avea trei ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne. Am cerut o derogare şi nu au aprobat-o”.

Curios este însă că de la IGPR ne-a fost invocat un alt motiv şi anume că dosarul depus de singurul candidat nu a fost complet. Probabil, aşa se explică şi precizarea „complet - complet” din anunţul postat joi după-amiază pe site-ul Poliţiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai marii Poliţiei Române au scos din nou la concurs postul de inspector-şef al IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 3182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mai marii Poliţiei Române au scos din nou la concurs postul de inspector-şef al IPJ Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stilistica juvenilă a Miliției Rrumâne trimis de
(18 apr 2015, 12:36:51
Studiu de caz: „...depunerea dosarului, în volum complet complet, până la data de...”

What The Fuck is this?hypnotized

Nici asonanță, nici locuțiune, nici repetiție...doh
Dacă avea cratimă, mai zâceam că-i o construcție repetitivă cu caracter unitar – „gânduri- gânduri”, „repede- repede”, „complet- complet” – dară este arhicunoscut, din hitul celor de la Sector7 & Cream, faptul că linuța de unire a fost subtilizată de mama milițianului care a redactat conținutul acestui anunț, astfel încât respectiva mamă să devină o veritabilă Leidi, despre care să se poată afirma că „măsa are cratimă”.
Ș-atunci, ce pissicii mă-sii (cu cratimă) e neghiobia asta?i dont know

EVREIKA!idea
Mi-amintesc de o expresie pomenită de o Ma’amă, literată până-n vârful unghiilor și scoborâtor până-n blacheurile cizmelor: „Bațe-bațe!”
Adicătelea junioara ei, când era ultrajunioară, își sublinia prin repetiție imperativul crying cerșetoriei către brațele mumă-sii.

Apăi cam aceeași treabă trebuie să fie și în komunikatul milițienilor.
Ca să nu mai pățească pocinogul bâlbâielilor de la anterioara organizare a concursului măsluit pentru ocuparea funcție de nacealnic al Kamisariatului Zonal de Miliție, câțiva diștepți din Minister au pus-o de-un studiu de impact al viitorului anunț.
Ș-atunci a rezultat evidența neechivocă prin caremajoritatea milițienilor din Gubernia Bokowinei au cam 8 clase finalizate (primele 2, cu împătrită repetenție, ca să nu intre în fibrilații invidioase trenul Interregio Suceava-Bucureștiat wits end ).
Ș-atunci s-au gândit așa: primul „complet” este pentru nivelul logic basic, corepunzător monkey clasei I primare.
Adicătelea „aduceți și voi dosarele cam cu ce credeți că trebuie să aibă”.
1.1  RE: Stilistica juvenilă a Miliției Rrumâne trimis de
(18 apr 2015, 12:38:02
Al doilea „complet”, pe post de condiție cauzală, se adresează palierului logic „high-level”, corespunzătoare memoriei redundante corespunzătoarecow clasei a II-a primare.
Adicătelea dosarul complet de la nivelul clasei I TREBUIE să fie completat cu documentele specifice clasei a II-a, precum și cu înscrisurile ulterioare:
- Diploma de bacalaureat achiziționată cu 500 de euro din târg de la Cumpărătura,
- Licența de Ziua a Șaptea de la Sfredelu Haret, Româno-keniană sau Dunărea din Aval,
- Doctoratul în drept penal internațional la Fabrica de Conserve (din carne de krapork) de la Urlați,
Precum și oricare alte înscrisuri care atestă aparteneța la tagma nechiobilor înălbăstriți, PROȘTI DE BEHĂIE dar țâfnoși și orgolioși până la Lucifer și trei stații dincolo de ELU.
=====
P.s. când îi concursul?
Pi 8 mai. Apâi, dacă până pe 8 mai nu cade guvernul lui copy-lot, șăf de inspectorat o să se aleagă cel mai ↗@};-roserose piesiedist milițian (care își are în Legea organică interdicția de a fi înscris în vreun partid politic sau de a enunța opinii politice).
Dacă până atunci pică maimuța albaneză cu kurul în știoalnă, atunci șăf de inspecție o să iasă cel mai ↗ penelist milițian din gubernie, frate de cruce cu primul în ceea ce privește interdicțiile legale.
Pentru poulimea agorei, acest eveniment o să aibă implicațiile definite de expresia nemțască SCHEISSEGAL.
Adicătelea EI – miliția - cu sforăriile lor, cu radarele lor, cu dosarele lor, cu șpăgile și peșcheșurile lor, iar pülimea cu amarul angaralelor și necazurilor.oh go on
1.2  RE: Stilistica juvenilă a Miliției Rrumâne trimis de
(18 apr 2015, 12:46:37
Pî Sî:
Polițiștii care nu se consideră a se încadra în clasa descriptivă de mai sus, pot săbig grin
De asemenea, polițiștii care se simt deranjați de aceste comentarii, pot să-i mulțumească, intonându-i o O-DĂ*, colegului lor de la Săcția 13 de Miliție politică Bălcăuți - molodețul kaghebist Greuceanu Djerjinski Gică-Vaniușa, fost starșîna de miliție pe ulițele din Rădăuți și rădicat în cin, la apelul bocancilor, la rangul de starșîi leitenant KeGiBi. **

Căci, în lumea aspră a băieților de băieți, regula unică spune că se răsplătește în mod just și proporțional: Ochi za ochi și premolar la barter cu premolar.
Va urma o sinteză amplă a blestemățiilor milițienilor din gubernie, intitulată „Siguranță și Încredere - Elita Miliției Sucevene!”
chipintaci!hurry up
------

* O! DĂ-te dreeqului de neghiob incult și înfumurat!
** pe nicknamele lui consacrat „Kangaroo”
2.   „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 14:35:11
Ați auzit de comisarul-șef Constantin Vieriu ?
2.1  RE: „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 14:44:34
Nu știam, dară pentru asta a inventat eVanghelie motorul de căutare Goagăl.
Care ne zbicește înspre Timpolis de prin 2008:

Presedintele Corpului National al Politistilor :
"Prostia nu doare in Politia Romana"

Un atac fara precedent la adresa "uscaturilor" din Politia Romana a lansat recent comisarul-sef Constantin Vieriu, liderul Corpului National al Politistilor. Vieriu sustine ca exista o stare de nemultumire la nivelul Politiei Romane si spera ca o parte dintre probleme sa se rezolve in urma unei intalniri cu staff-ul institutiei.
Intrebari retorice

Intr-un prim comunicat de presa, intitulat "Daca ar durea prostia...", comisarul-sef Constantin Vieriu face referire la "cozile de topor" care lucreaza in Politia Romana. Ofiterul care este, teoretic, portavocea a 60.000 de politisti – cati numara Corpul National al Politistilor, primul sindicat al oamenilor legii infiintat in Romania – reclama ca in institutie exista persoane care fac ce vor, fara sa le fie teama de consecintele legale. "Nimeni nu da socoteala nimanui, nu este tras la raspundere pentru ceea ce face si, cu atat mai putin, pentru ceea ce spune. Poti sa jignesti, poti sa acuzi fara dovezi sau, pur si simplu, poti actiona impotriva oricarei reguli, daca ai un interes personal si nu-l poti realiza din cauza legii si al slujitorilor ei. Oare asta sa fie Politia Europeana Romana?", se intreaba, retoric, seful Corpului National al Politistilor. Constantin Vieriu sustine ca si-a asternut gandurile sub forma unui comunicat oficial cand a constatat ca "despre profesia de politist vorbesc ageamiii, despre competenta – cameleonii, despre profesia de politist – cei care nu o practica, iar despre drepturi – cei care au interese mai mari pentru ei decat pentru altii".
2.2  RE: „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 14:45:20
Ofiterul opineaza ca, daca prostia ar durea, cu riscul unor cheltuieli suplimentare, Politia Romana ar scapa de intrusii si aventurierii care nu au nimic in comun cu profesia de politist. "Concluzionand ca prostia nu doare, pot spune ca va fi destul de greu sa o vindecam, insa, nu si imposibil..."
Politistii nu sunt cu legea la zi

Pe de alta parte, intr-un alt comunicat intitulat "Instigare si nesupunere la incalcarea legii", Constantin Vieriu afirma ca la fiecare institutie s-a primit "un comunicat ce indeamna la nesocotirea legilor, a ordinelor, a instructiunilor si regulilor care guverneaza Politia Romana, redactat si semnat de unii aventurieri, fara legatura cu profesia de politist". Seful Corpului National al Politistilor se intreaba cum sunt tolerate asemenea fapte de mai-marii Politiei Romane si ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, sugerand chiar ca ar exista multi politisti "unsi" de diverse personaje tocmai pentru a ataca Politia : "Cum poate sa accepta conducerea M.I.R.A. si a I.G.P.R. ca unii asa-zisi politisti ori aparatori ai acestora sa arunce cu noroi in Politie ori de cate ori au ocazia, chiar si in discursuri si activitati particulare, fara ca macar sa verifice si sa se documenteze cine sunt acesti impostori, cine sta in spatele lor si cine ii sponsorizeaza cu bani ca, la randul lor, sa-si permita sa sponsorizeze unele actiuni ale Politiei? Ne intrebam: oare nu cumva si acestea fac parte din activitatile de coruptie fata de care zi de zi ne exprimam dezaprobarea?"
2.3  RE: „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 14:46:00
Constatin Vieriu se lanseaza si in acuzatii la adresa unor sefi din Politie – pe care nu-i nominalizeaza, insa – afirmand ca acestia incurajeaza un comportament nociv in randul politistilor si ca nu putini sunt oamenii legii care nu prea cunosc legea. "Ca nu exista suficient timp si nici prea multa preocupare pentru lecturarea extensiva a legii intelegem, dar nu intelegem satisfactia manifestata si acceptata de unii sefi, care nu au nicio reactie de condamnare, mai ales ca, inainte de toate, sunt si traiesc din exercitarea profesiei de politist si apoi au avut sansa, norocul si sprijinul sa devina sefi".

Pentru ca atacurile nu nominalizeaza persoane si stari de fapt concrete, am luat legatura cu comisarul-sef Constantin Vieriu, pentru a ne lamuri cum stau lucrurile in Politia Romana. Acesta declara ca, atat la nivelul Politiei, cat si al sindicatelor, exista probleme mari cu politistii care nu cunosc legea. "Exista mari probleme, dar nu vreau sa nominalizez. Nu vreau sa dau exemple, insa pot spune ca este o stare de nemultumire, in special atunci cand personaje din Politie vorbesc prostii si isi aroga meritele celor care muncesc. Avem multe probleme de rezolvat, iar peste doua saptamani vom avea o intalnire cu sefii Politiei Romane si cu sefi de servicii, unde speram sa lamurim multe probleme".
2.4  RE: „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 15:27:46
Nea taz izman mi-e greatza sa numar de cate ori postezi, dapai sa-ti citesc chitcaielile de sobolan care isi cauta un stapan. Nu o sa-ti gasesti prea curand un stapan pe masura lu matali pt. ca se simte ca ejti disperat si te arunci ca proasta la popice. Ejti disperat mey taz, iar frecatul pufulicii in mod spasmodic si compulsiv nu-ti alina nici 10 % din frustrari.
2.5  RE: „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 17:14:35
Băi nichipercea, croit din clei de muci, ediția online a Monitorului, site-urile în general, postările și comentariile, adicătelea PALIVAZUL MEU CAL. 0,338 LAPUA MAGNUM îmi sunt SINGURA ARMĂ valabilă în jihadul inegal dintre un Cetățean și sistemul bolșevic al celor ce vă bagă vouă, moluștelor și celenteratelor, frica în organe.
Fuga la modulul FB, citește cele două linkuri anexate, ambele sunt portrete definitorii ale argatului socialist, cu gena iobăgiei înscrisă definitiv în genom. După care, JET ÎN PISZĂ LA MĂ-TA și să nu-ți mai văz niciodată prin preajmă dârele de mucus și materiile fecale!
3.   „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 15:29:41
Că aceste disparități ale anului 2008 s-au tranferat intacte până în ziua de azi, rezultă, fără putință de tăgadă, din următoarele exemple:

După admiterea de câtre CCR a excepției de neconstituționalitate a prevederilor art. 59 alin. (2), art. 60 alin. (1) şi ale art. 62 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, ABSOLUT nici un polițist din Rromânistanul milițienesc NU A MAI PUTUT FI CERCETAT DISCIPLINAR sau SANCȚIONAT. *

EXEMPLU: polițist de la 13 Miliție politică, care REFUZĂ, LA SOMAȚIA DEȚINĂTORULUI PERIMETRULUI ÎMPREJMUIT ȘI ÎȘI PERMITE SĂ SARĂ LA BĂTAIE ÎN TIMPUL EFECTUĂRII UNEI PROCEDURI LEGALE DE CITARE este pus în discuția conducerii secției 13 de miliție politică.

So what? Ce mare fason să-l pui pe huligan în discuția molodețului kaghebist nacealnic al Secției 13 Miliție politică, molodeț care își permite să îngrădească cu neobrăzare drepturile fundamentale ale unor cetățeni, efectiv pișându-se pe prevederile art. 31, 32 și 41 din Legea 218/2002 a Poliției Române.
FICS PICS și Scheissegal.

Că nu citește nici draaqu prevederile legale sau modificările aduse acestor normative rezultă dintr-o ... invitație, ținând loc de citație, ce mi-a fost expediată în 28 feb. 2014 și emisă de ilustrul comisar-șef Chițescu Adrian, din cadrul Serviciului de ordine publică din Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.
Simulacrul de citație, sub forma unei fițuici nenorocite nu respecta nici cele mai banale elemente care trebuie cuprinse într-o citație.
Dar ceea ce m-a înfuriat peste măsură a fost ignoranța neghiobului care îmi precizează sancțiunile legale în caz de neprezentare: „cică art. 2, pct. 33 din L61/1991 republicată”.
3.1  RE: „Prostia nu doare în Poliția Română ” trimis de
(18 apr 2015, 15:31:30
La exact 3 săptămâni de la republicarea r4 a Legii 61/1991, în Monitorul Oficial nr. 96 / 07.02.2014, dom’ comisar de la ordine PUBLICĂ N-ARE NICI UN HABAR și NICI O TREABĂ cu acest amănunt. Ditamai gherțoiul de la ordine publică n-are pic de habar că i s-a republicat Biblia, că articolul 2 a fost abrogat, fiind conținut în Noul Cod Penal, iar fostul articol 3 devine articolul 2.

Concluzie: avea dreptate comisarul Vieru.
Spusele lui sunt valabile și în ziua de azi.
Căci... prostia nu doare în Poliția română.
Iar Rromânistanul este, așa cum a spus maestrul Gheorghe Dinică, „O țară de milițieni neghiobi și țâfnoși.”
-----
P.S. însă s-a isprăvit cu nesimțita impunitate a mistreților vitruvieni din M.I. care confuundau societatea și regulile ei cu alcovul și deviațiile mumă-sii.
Ieri, 17 apr. 2015, Președintele Iohannis a promulgat modificările la Statutul polițistului.
Păzea! Vineeee!
Molodeț kaghebist, tu n-are rost să-ți cumperi pachete întregi de pampers întrucât am de gând să te dezbrac de haina nemeritată de polițist și să te zvârl în afundul ocnei.
Tu legat cu o cătușă de o mână și Greuceanul-prosecutor legat cu cealaltă cătușă,
Voi ați vrut să mă azvârliți în ocnă, manufacturând un dosar penal în cel mai autentic dispreț al prevederilor legale, Io* înțeleg să aplic Legea babiloniană și să încerc să vă trimit pe voi taman aclo unde ați voit voi să mă trimeteți.

’coz „An eye for an eye, a tooth for a tooth, a hand for a hand, a foot for a foot.”
4.   „Prostia nu doare în Poliția Română” trimis de
(18 apr 2015, 20:19:08
Mulțam că ai postat textul.
Aș fi făckut-o eu oricum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei