Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2015 - Anul XX, nr. 88 (5900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moldova vitregită de investiţii

Construirea noului Dedeman aduce Suceava pe harta marilor investiţii private din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de construire a noului magazin Dedeman în fost zonă industrială a Sucevei,  vizavi de Shopping City Suceava, au reușit să pună municipiul reședință de județ pe harta marilor investiţii private din ţară.

Regiunea Moldova are în prezent în lucru doar patru mari şantiere finanţate de investitori privaţi, dintre care trei sunt concentrate în municipiul Iaşi, iar unul în municipiul Suceava, conform unei analize a revistei Business Construct din luna aprilie. Trei clădiri de birouri în capitala Moldovei, Iaşi, şi un nou magazin Dedeman la Suceava sunt principalele proiecte private din nord-estul României, o zonă care în general este considerată ca fiind cea mai săracă din ţară. O situaţie similară se întâlneşte şi în ceea ce priveşte investiţiile publice în infrastructura de transport, care sunt concentrate preponderent în zona central-vestică sau în sudul ţării, în timp ce în Moldova este în lucru un singur proiect de anvergură, şi anume centura municipiului Suceava, după cum se arată într-o analiză a Ziarului Financiar.

 

Noul Dedeman ar putea fi inaugurat în luna mai

Construcția noii reprezentanțe Dedeman, demarată la începutul lunii decembrie 2014,

avansează cu celeritate, încât intențiile conducerii companiei românești de bricolaj a fraților Pavăl, originari din comuna suceveană Bogdănești, de a-l inaugura în luna mai devin tot mai mult o certitudine.

În locul ruinelor fostului ROMUPS (Întreprinderea de Utilaje şi Piese de Schimb Suceava) deja a apărut clădirea principală, în cadrul căreia 12.000 de mp vor fi alocați pentru prezentarea și  comercializarea de materiale de construcții, iar o altă suprafață, pentru o seră cu încălzire, destinată comerțului cu plante ornamentale și produse de pomicultură.

În total, noul magazin Dedeman va avea o suprafață construită de peste 14.000 de metri pătrați, clădirea fiind proiectată cu două niveluri - parter și etaj, cu o înălțime maximă de 12,20 metri.

Una din principalele facilități create pentru clienți o reprezintă cele aproximativ 380 de locuri de parcare, care vor ocupa o suprafață de teren de 10.000 de mp.

Alți 10.000 de mp vor fi utilizați ca platformă de serviciu, pentru circulația autovehiculelor, dar în plan este prinsă și amenajarea de spații verzi, pe o suprafață considerabilă – aproximativ 6.000 de mp. Trotuarele vor ocupa o suprafață de aproape 1.000 de mp. În total, Dedeman dispune de un teren de peste 40.000 de mp, preluat de la SC Office Development SRL. Dacă se iau în considerare costurile totale de inaugurare a unor magazine similare din țară, precum cel din Colentina (București), unde s-au investit peste 16 milioane de euro, pentru un magazin cu o suprafață de 12.000 de mp, investiția de la Suceava s-ar putea dovedi a fi cea mai mare din țară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construirea noului Dedeman aduce Suceava pe harta marilor investiţii private din ţară.
 Vizualizări articol: 8300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 13 voturi
Construirea noului Dedeman aduce Suceava pe harta marilor investiţii private din ţară4.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo Dedeman trimis de
(19 apr 2015, 18:17:30
Dar haideti sa sustinem cu totii construcţia unei autostrăzi Satu Mare - Bistrița - Suceava. Nu este un orgoliu local al celor care îşi trăiesc viaţa în această zonă, ci dorinţa de a se respecta nişte priorităţi naţionale şi europene. Realizarea unei autostrăzi pe un coridor european este o prioritate europeană şi trebuie să fie şi una naţională, mai ales că finanţarea acestei variante este asigurată prin fonduri europene.
1.1  RE: Bravo Dedeman trimis de
(19 apr 2015, 18:27:20
Acest guvern doreşte abandonarea acestui proiect şi implicit nerespectarea regulilor şi priorităţilor europene, cu toate aspectele negative care decurg din aceasta.
Guvernul Ponta, prin actualul Master Plan de transport condamnă la izolare nordul ţării, reduce semnificativ fluxurile de investiţii în zonă şi împiedică dezvoltarea durabilă a celor două regiuni istorice.
În opinia mea, alternativa luată în calcul de guvern, pe varianta: Iaşi-Piatra Neamţ-Tîrgu Mureş, nu ar trebui să blocheze varianta de autostradă: Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistriţa-Suceava, care este situată pe un culoar european şi mult mai necesară.

2.   Aeroportul Suceava nu apare in Master-Plan! trimis de
(19 apr 2015, 18:42:49
Conform hartilor din document, ca hub international vor fi aeroporturile din Timisoara si Cluj, insa si aici apare o discrepanta: in tabelele din sinteza, ca hub international, apar si aeroporturile din Craiova, Iasi, Sibiu si Bacau.
Insa aeroportul Suceava, desi pe harta apare ca hub regional mic, in Master-Plan nu-si gaseste locul, oare de ce?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei