Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2015 - Anul XX, nr. 88 (5900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Voci pentru comunitate”

Câteva persoane surde au împărţit ieri flori şi pliante sucevenilor din parcul universităţii sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câţiva voluntari ai Filialei Suceava a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România au împărţit ieri flori şi pliante sucevenilor din parcul universităţii sucevene, cu scopul de conştientizare a comunităţii privind nevoile specifice în comunicarea persoanelor surde. Evenimentul s-a înscris în cadrul campaniei naţionale de cunoaştere şi promovare a oportunităţilor de dezvoltare a carierei pentru ocupaţia „lucrător interpret de limbaj mimico-gestual”. Liana Munteanu, reprezentanta Asociaţiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenţă Socială ASSOC, Filiala Baia Mare, ne-a declarat că „este vorba de un proiect finanţat din fonduri europene, în cadrul căruia se organizează cursuri gratuite de formare profesională în ocupaţia <lucrător interpret de limbaj mimico-gestual>. În cadrul proiectului, există o campanie de conştientizare, în cazul de faţă o acţiune stradală, desfăşurată cu ajutorul voluntarilor de la Filiala Suceava a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România. Noi vrem să atragem atenţia opiniei publice ce înseamnă comunicarea limbajului nonverbal. Ne-am gândit să fie o conexiune între limbajul obişnuit al persoanelor auzitoare şi persoanele neauzitoare”. Voluntarii au oferit o floare persoanelor din parc, în special femeilor, pentru că proiectul se adresează femeilor, şi acestea au fost invitate să spună prin limbajul  mimico-gestual mulţumesc. Sucevenii aflaţi în parcul universităţii sucevene au fost încântaţi de ideea acţiunii, considerând că este oportun ca persoanele surde să fie ajutate de persoanele auzitoare, considerând că mai ales în instituţii, în mass-media, ar trebui să existe cunoscători ai limbajului mimico-gestual.

„Este bine ca surdo-muţii să aibă un suport din partea auzitorilor”, ne-a spus o doamnă venerabilă în vârstă de 82 de ani, care a fost înainte de 1989 contabilă la Filiala Suceava a Asociaţiei Naţionale a Surzilor şi care a lucrat ca interpret de limbaj mimico-gestual. Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC, în parteneriat cu Asociaţia Communication for Community – C4C, Fundaţia Light Into Europe România, Fundaţia Light Into Europe Marea Britanie şi BPI Management Consulting Romania, desfăşoară, în perioada mai 2014 - octombrie 2015, proiectul „Inovare în ocupare pentru femei – voci pentru comunitate! (IOF)”. Desfăşurarea proiectului va asigura formarea a 800 de femei, la nivel naţional, pentru ocupaţia „lucrător interpret de limbaj mimico-gestual”. Pentru informaţii privind înscrierea pentru cursul gratuit de formare profesională în ocupaţia „lucrător interpret de limbaj mimico-gestual” puteţi să sunaţi la numărul de telefon 0748 883 963, persoană de contact: Liana Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva persoane surde au împărţit ieri flori şi pliante sucevenilor din parcul universităţii sucevene.
 Vizualizări articol: 1774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câteva persoane surde au împărţit ieri flori şi pliante sucevenilor din parcul universităţii sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei