Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2015 - Anul XX, nr. 88 (5900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Au dat foc la resturile vegetale şi au provocat incendii cu pagube de aproximativ 60.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce, la mijlocul acestei săptămâni, o gospodărie din comuna Sadova s-a făcut scrum după ce proprietarul a dat foc la resturile de vegetaţie uscată din curte, aşa-zisa curăţenie de primăvară, iar flăcările au fost scăpate de sub control, mistuind casa şi toate anexele (pagubele au fost estimate la 300.000 de lei), joi, alte incendii cu aceeaşi cauză au făcut una cu pământul mai multe construcţii şi au mistuit aproape jumătate de hectar de pădure.

În ultimele zile, intervențiile pompierilor la incendiile de vegetaţie uscată au fost de ordinul zecilor.

 

Încă un sătean şi-a dat foc la casă

Joi, în jurul orei 13.00, pompierii au fost anunţaţi că în comuna Bogdăneşti arde casa unui bătrân în vârstă de 87 de ani.

La faţa locului ardeau adăpostul de animale şi acoperişul casei de locuit, intervenind pentru stingerea flăcărilor echipaje de la Detaşamentul Fălticeni şi localnici din cadrul Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă.

În urma incendiului, au fost distruse o porţiune de 50 de metri pătraţi din acoperişul casei şi adăpostul de animale, valoarea prejudiciului fiind estimată la aproximativ 4.500 de lei.

Din cercetări a reieşit că incendiul s-a propagat de la un foc de resturi vegetale ce a fost făcut de proprietar în grădina din spatele casei.

 

Şi-a incendiat fânarul propriu şi pe cel al vecinului

Un alt incendiu care a avut aceeaşi cauză, focul pus la mai multe resturi de vegetaţie, s-a înregistrat, tot joi după-amiază, pe raza oraşului Broşteni. Un localnic, Haralambie C., în vârstă de 74 de ani, a aprins nişte resturi vegetale, iar focul s-a propagat la o fânărie aflată în apropiere, din gospodăria acestuia.

Focul s-a extins la o altă fânărie aparţinând unui vecin, Ioan D., de 58 de ani, ambele anexe fiind distruse în totalitate.

Întrucât exista riscul ca flăcările să se propage şi la locuinţele din apropiere, la faţa locului au intervenit pompierii voluntari de la Broşteni, dar şi echipaje de la Detaşamentul Vatra Dornei.

Pagubele materiale au fost estimate la circa 4.000 de lei.

 

Localnici, pompieri şi silvicultori au intervenit la un incendiu ce ameninţa pădurea

Joi după-amiază s-a dat alarma şi la Coşna, acolo unde un localnic, Dumitru C., în vârstă de 74 de ani, a dat foc la mirişte, iar de aici a izbucnit un incendiu de vegetaţie care se propaga spre pădurea din apropiere.

Au intervenit la faţa locului o grupă de pompieri voluntari angajaţi la un ocol silvic, precum şi o grupă de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În urma incendiului a fost distrusă vegetaţia pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi.

 

Incendiu de pe terenul mănăstirii extins la pădure

Incendiul cu cele mai mari pagube s-a înregistrat joi după-amiază, în satul Cotârgaşi, din oraşul Broşteni, acolo unde, la aproximativ 400 de metri de Mănăstirea Eden, proprietarii de terenuri au curăţat izlazurile de resturi vegetale, apoi le-au dat foc, dar nu au supravegheat flăcările care, purtate de vânt, s-au propagat la pădure. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că focul a pornit şi s-a extins de pe terenul care aparţine Mănăstirii Eden.

Pompierii voluntari de la Broşteni şi cei militari de la Vatra Dornei au încercat să limiteze valoarea pagubelor, care au fost estimate la aproximativ 50.000 de lei, fiind distruse 0,4 hectare de teren de vegetaţie forestieră şi circa 100 de metri de gard de lemn.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au dat foc la resturile vegetale şi au provocat incendii cu pagube de aproximativ 60.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au dat foc la resturile vegetale şi au provocat incendii cu pagube de aproximativ 60.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei