Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2015 - Anul XX, nr. 85 (5897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accident

Un pensionar de 77 de ani, în comă după ce a confundat sticla de antigel cu cea de țuică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pensionar în vârstă de 77 de ani se află în comă la Spitalul de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, după ce a băut jumătate de litru de antigel.

În dimineața zilei de 13 aprilie a.c., un bărbat din localitatea Hârtop, cunoscut ca alcoolic cronic, a fost adus la Urgență, în stare foarte gravă. Potrivit familiei, în a doua zi de Paște bătrânul a vrut să bea ceva și a nimerit sticla de antigel. Odată ajuns la spital, medicii l-au trimis imediat la dializă, dar având în vedere cantitatea mare de lichid toxic consumată, prognosticul este foarte rezervat.

Tot în comă la Spitalul de Urgență este și un bărbat de 79 de ani, din Vama, adus la Suceava în seara zilei de 12 aprilie a.c., de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, după ce se pare că s-ar fi intoxicat cu medicamente.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență, dr. Tiberius Brădățan, ne-a declarat că pensionarul a fost găsit de familie în comă. Fiind vorba despre o persoană aflată sub tratament medicamentos permanent deoarece suferă de tuberculoză pulmonară și silicoză, familia a bănuit că este vorba despre o intoxicație cu medicamente. Testul toxicologic rapid efectuat în Unitatea de Primire a Urgențelor nu i-a ajutat prea mult pe medici deoarece a ieșit pozitiv pentru toate cele 20 de substanțe pentru care se aplică. Dr. Brădățan a afirmat că starea pacientului este deocamdată staționară și că se așteaptă rezultatul de la probele de laborator pentru a se putea preciza cauza comei.

Din cauza unei supradoze de medicamente a ajuns la spital și o femeie de 63 de ani, din Bogdănești.  Potrivit medicilor, femeia a luat intenționat o cantitate mai mare din medicamentele pentru epilepsia de care suferă, dar este greu de spus dacă a făcut acest lucru în scop suicidar sau doar pentru că nu a estimat corect consecințele măririi dozei fără prescripție medicală. Testul toxicologic rapid a confirmat prezența medicamentului antiepileptic. Pacienta este în îngrijirea medicilor de la secția Terapie Intensivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pensionar de 77 de ani, în comă după ce a confundat sticla de antigel cu cea de țuică.
 Vizualizări articol: 1529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un pensionar de 77 de ani, în comă după ce a confundat sticla de antigel cu cea de țuică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei