Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2015 - Anul XX, nr. 85 (5897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie îngrijorătoare

Municipiul Suceava riscă să fie sufocat de gunoaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava riscă să fie sufocat de gunoaie dacă până vineri seara nu va putea fi desemnat un nou operator de salubrizare menajeră.

Contractul cu actualul operator de salubrizare, care se ocupă de gestionarea deşeurilor menajere produse de suceveni, Rosal, expiră pe 17 aprilie, iar cum acesta nu a fost prelungit, iar licitaţia pentru desemnarea unui nou operator, pentru următorii 12 ani, nu a avut loc încă, singura soluţie rămâne desemnarea unui operator temporar de salubrizare menajeră.

Dar şi pentru încredinţarea directă a acestui serviciu, temporar, în baza unei selecţii de oferte, sunt necesare să fie depuse minim trei oferte, din partea unor firme eligibile să presteze această activitate.

Ofertele pot fi depuse până astăzi, la ora 10.00, după care comisia de licitaţie de la Primăria Suceava va trebui să le analizeze şi să desemneze un câştigător, dacă se întrunesc condiţiile necesare.

„Vom sta oricât va fi nevoie, zi şi noapte, până avem un rezultat al licitaţiei”, a spus primarul Ion Lungu, care vrea să convoace o şedinţă de Consiliu Local „de îndată”, joi sau vineri, pentru a putea valida rezultatul licitaţiei de încredinţare temporară a serviciului de salubrizare menajeră.

De cealaltă parte, cei de la Rosal, nemulţumiţi că actualul contract de salubrizare menajeră nu a fost prelungit, aşa cum era posibil, legal, anul trecut, pentru încă 3,5 ani, nici nu vor să audă de contractul temporar de prestare a acestui serviciu.

„Nu ne interesează să facem acest serviciu pentru încă două luni. La licitaţia de încredinţare a acestui serviciu pe 12 ani vom participa cu siguranţă. Dar acum ne luăm lucrurile şi încetăm orice activitate din ultima zi de contract”, a declarat Adrian Niculescu, directorul firmei Rosal Suceava.

Mai exact, de vineri noaptea, când expiră contractul Primăriei Suceava cu Rosal, cele aproape 1.300 de containere de gunoi pe care aceştia le au amplasate în oraş vor fi strânse şi duse la sediul lor, încât sucevenii nu vor avea unde să mai ducă gunoiul, dacă altă firmă de salubrizare nu va veni să îşi amplaseze, în timp record, propriile containere de colectare a deşeurilor menajere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava riscă să fie sufocat de gunoaie.
 Vizualizări articol: 2080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Municipiul Suceava riscă să fie sufocat de gunoaie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aha trimis de
(15 apr 2015, 11:45:53
se va da cu dedicatie pt cuscru -diasil,si cumatru- florconstruct
2.   Comentariu trimis de
(15 apr 2015, 13:25:49
daaaaa . Mai mincinosule de Lungu cum poti spune ca risca sa ramna sufoca, cand nu ai vrut sa prelungesti contractul cu Rosalul - contract perfect legal, ca te-au dat in gat la DNA. Si ti-ai adus rudele s acontractezi cu ele,.. Oare aceasta incredintare directa este legala??? da intereseaza pe cineva, sau nu mai bagi pe nimeni in seama te crezi Dumnezeu in Suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei