Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2015 - Anul XX, nr. 85 (5897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Lumina de la Ierusalim, adusă de la Bacău la Suceava de preoți și șefii județului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timpul scurt în care trebuie să ajungă pentru slujba de Înviere, în județul Suceava, Lumina Sfântă de la Ierusalim, face ca Biserica Ortodoxă și administrația județeană să colaboreze în fiecare an, în acest scop. În coloană oficială cu prefectul de Suceava, Constantin Harasim, și președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, cu polițiști care au fluidizat traficul pe traseu, delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a ajuns de la Bacău la Suceava la timp pentru a distribui Lumina adusă de la Mormântul Sfânt pentru bisericile și mănăstirile din județ și pentru cele din zona Cernăuți. De pe aeroportul din Bacău, Lumina Sfântă preluată la ora 21.40, în șase candele, de preoții suceveni Vasile Baltag și Gheorghe Saftiuc și de șefii județului Suceava, a ajuns la  Fălticeni, în fața Bisericii Sfântul Ilie, la ora 22.57. Aici s-a distribuit pentru zona adiacentă Fălticeniului și zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, iar delegația a plecat mai departe la Suceava, unde la ora 23.13 i-a predat candelele ÎPS Pimen. Din Biserica Sfântul Gheorghe din cadrul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, înaltul prelat a dat Lumină pentru lăcașele de cult din Suceava și împrejurimi și din zonele Rădăuți și Siret, spre care preoții slujitori la acestea au plecat imediat cu mașini rapide și puternice.

ÎPS Pimen le-a mulțumit președintelui Nechifor și prefectului Harasim pentru colaborare, i-a binecuvântat și le-a aprins candelele de la Lumina Harică. Fix la ora 00.00, ÎPS Pimen a ieșit din altar, îmbrăcat în straie de ceremonie, de un alb strălucitor și a împărțit Lumina Sfântă credincioșilor și le-a vestit Învierea lui Iisus Hristos. Slujba de Înviere a fost oficiată de ÎPS Pimen și un sobor de preoți, în curtea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, în fața a peste 3.000 de oameni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumina de la Ierusalim, adusă de la Bacău la Suceava de preoți și șefii județului.
 Vizualizări articol: 2169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lumina de la Ierusalim, adusă de la Bacău la Suceava de preoți și șefii județului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cursa contra cronometru inaltatoare si pastorala trimis de
(15 apr 2015, 13:54:48
Ce poti sa mai spui cand vezi daruirea si smerenia cu care autoritatile judetului au contribuit la aducerea luminii sfinte in teritoriu?Prefectul Harasim,presedintele CJ nechifor,politisti,preoti,masini rapide si puternice,toti si toate au contribuit la indeplinirea obiectivului.Fix la 00:00 IPS Pimen a iesit in altar in haine de un alb imaculat,stralucitor,mirobolan si presedintele CJ au rasuflat usurati si au primit din partea obstii medalia de aura pentru imprastierea luminii sfinte.Dar sa nu uitam de Pionierul acestei indeletniciri sacre si anume Gheorghe Flutur zis si Baiatu care aduce lumina.Domnul Flutur a incetat aceasta inaltatoare indeletnicire in 2012 cand a pierdut presedentia CJ,sau poate datorita faptului ca ajunsese ciuca mistocarelilor.Dar iata ca are doi emuli hotarati,prefectul si noul presedinte CJ.
2.   Remember Baiatu care aduce lumina trimis de
(15 apr 2015, 13:58:59
2012
Cu faţa transfigurată de pioşenie şi de efort creştinesc s-a scoborât din aeronava sfântă pogorâtă din ceruri tocmai de la Ierusalim şi a adus lumina sfântă pentru întregul neam românesc. Acum se sacrifică încă o dată. Şi se pare că mulţi ani de acum încolo.Acum un an 22 de mii de euro a costat deplasarea lui Gheorghe Flutur pe ruta Ierusalim-Suceava pentru a aduce lumina sfanta . Presedintele CJ Suceava sustine ca avionul l-a platit deputatul PDL Ioan Balan. Deputatul confirma ca a dat grosul banilor dar era un moment in care cineva trebuia sa faca acest gest”, a declarat deputatul Balan.
3.   Remember Baiatu care aduce lumina trimis de
(15 apr 2015, 14:03:40
2012 Avionul cu lumina sfanta a intarziat doua ore la Bucuresti.Apoi alta aeronava nu a putut ateriza la Suceava si a aterizat la Iasi.Deci eforturile sfantului Flutur au fost zadarnice,lumina sfanta cu lampa Davy nu a ajuns la Suceava in timp util.Preotii au luat lumina de aia veche de anul trecut.:))
Comentarii cititori:
*Doamne, mare Ti-e gradina. Daca n-o aducem cu cheltuiala de la Jerusalem nici nu-i buna. Auzi Fluturas, pe la noi se folosesc deja chibrituri si brichete. In Moldova, nu?
*Mai bine ai zbura spre TRIUNGHIUL BERMUDELOR de unde nu prea se mai intorc ca si asa numai la golanii iti este gandul .Cum de poti fi asa servil incat sa scrii cu oi pe dealuri mai bune sa ne scrii ca nu mai vii.
*mai bine stateau acasa si banii economisiti ii dadeau unui orfelinat
*Tara care are mai multe biserici decat scoli si spitale. Ce pretentii puteti avea?
M-am linistit. Nu stiam daca anul acesta D-l.Gheorghe Flutur merge la Ierusalim. Ce ne faceam daca nu era in delegatie? Dar cum se spune prostul e prea prost ca sa-si dea seama ca e prost si ca-i flutura mintea.
*Un fluture pe lampa
O efemerida al carui timp a expirat.
4.   Lumina ..din banii CJ...??? trimis de
(15 apr 2015, 14:34:59
Mai , sunt mandru ca ori presedintele CJ ...ori prefectul....vor lua locul smeritului si.. neinpaduritului Pimen I al Sucevei...si atat( a se citi judet)..!O data cu descentralizarea lui Dragnea...functia lui Pimen...se cumuleaza cu cea a presedintelui CJ si se va numi Inalt prea Cucernicul Presedinte al Sucevei si Radautilor...si acum bomba(...stiri pe sub surse.ro)...alesul va fi pe viata....!!! Si atun ci s-a programat ca lumina sfanta sa nu se mai ia de la mormantul sfant...ci din cancelaria...Prefetului ( ca nu poate fi lasat prefetul pe laturi ).. Si sa vezi atunci fratioare...ce de lumina...fara sa dai un banut pe curentuyl electric...care se opreste...ori de cate ori bate vantul (...dar nu ce-l din buzunare)!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei