Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2015 - Anul XX, nr. 85 (5897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Timp de cinci zile,

Întreaga Europă se mută în oraşul Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de cinci zile, Europa se va muta în oraşul sucevean Siret. Începând de astăzi şi până duminică, 19 aprilie a.c., oraşul Siret va găzdui a 40-a adunare generală a Asociaţiei de oraşe înfrăţite din Europa „Douzelage”, la care vor participa 120 de delegaţi din 21 de oraşe din tot atâtea ţări europene. Primarul din Siret, Adrian Popoiu, ne-a declarat că acest eveniment reprezintă unul dintre cele mai bune ocazii pentru promovarea judeţului Suceava, dar şi a României la nivelul Europei. La lucrările adunării generale a Asociaţiei „Douzelage”, fiecare oraş participant va fi reprezentat de primar sau viceprimar, iar 30% din numărul delegaţilor vor fi tineri. De altfel, încă de ieri, la Siret au început să ajungă delegaţii din cele 21 de ţări, primii sosiţi fiind reprezentanţii Angliei.

Adrian Popoiu a mai spus că lucrările adunării generale sunt structurate pe trei secţiuni - administraţie publică, educaţie şi tineret. Între conferinţe, delegaţii celor 21 de ţări europene vor avea posibilitatea să ia contact cu arta tradiţională şi bucătăria românească. Astfel, pentru participanţii la acest eveniment vor fi organizate excursii la mănăstirile din zona Rădăuţi - Gura Humorului, iar aceştia vor avea posibilitatea să-i cunoască pe localnici la ei acasă. „Deplasările permanente îi vor ajuta pe oaspeţii noştri să vadă o bună parte a Bucovinei. Aceştia vor avea ocazia să descopere foarte multe lucruri şi locuri pentru care ţara noastră merită să fie vizitată şi respectată”, a declarat  primarul de Siret.

Pentru acest eveniment, Guvernul României a alocat Siretului o sumă de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), Adrian Popoiu precizând că fondurile au fost folosite pentru lucrări de reabilitare a zonei centrale a oraşului. El a adăugat că pe lângă banii primiţi de la Guvern, Primăria Siret a alocat 200.000 de lei de la bugetul local pentru asfaltarea străzii Castanilor, pentru pavarea cu piatră cubică a străzii Bogdan Vodă, precum şi pentru pavarea trotuarelor de pe străzile Alexandru cel Bun, 9 Mai, Bogdan Vodă, Castanilor (din centrul oraşului şi până la Biserica Romano-Catolica), parţial pe str. 28 Noiembrie, 1 Mai (de la bibliotecă până la intrarea în cartierul Vest), a aleilor de acces către Primărie şi Casa de Cultură. Adrian Popoiu a adăugat că tot din banii de la bugetul local au fost achiziţionaţi arbuşti ornamentali pentru zona centrală a oraşului şi s-a început înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu noi corpuri de iluminat economice cu LED-uri.

Trebuie spus că Uniunea Europeana a finanţat cu suma de 107.500 euro proiectul „Anul European al Dezvoltării Durabile în Douzelage". Finanţarea acoperă costurile organizării adunării generale de la Siret şi a încă cinci conferinţe regionale. Oraşul Siret este lider al acestui proiect, având ca parteneri încă cinci oraşe din Polonia, Malta, Olanda, Anglia şi Ungaria. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întreaga Europă se mută în oraşul Siret.
 Vizualizări articol: 3356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Întreaga Europă se mută în oraşul Siret5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Siret...oras...neeuropean... care este...! trimis de
(15 apr 2015, 14:51:52
Cand a venit Victor-Viorel ... la Siret..si a taiat pamblica la spitalul de cronici..a promis cate ceva....ptr Siret...! Vorbe de politician...in vant...! Oare cand o sa vada oaspetii saracia si neajunsurile orasului Siret, vor crede ca au venit si refugiatii din Ukraina..! Fara un hotel, fara un drum, fara un restaurant...fara nimic...sa te apuci sa face o asemenea...manifestare...trebu sa fii ...cu testta...tare!! Poate vine si d-nul Tariceanu...dar sa-l aduceti...ori pe drumul dinspre Musenita...ori..pe ce-l dinspre...Zamostea...! Oare de ce sunt politicienii acestia asa de mojici si de nepasatori...? Oare de ce noi locuitori ai orasului, platitori de taxe si impozite suntem asa de fraieri....si ne lasam dusi de nas...de echipele de propagandisti...ahtiati dupa o functioara...? Oare de ce....dar mai vedem noi...la anul!!!!!
2.   Patrimoniul national trimis de
(15 apr 2015, 19:21:32
Cum ma sa asfalteze aia 4 km de la Siret la Padureni ?Ala e asa din vremea lui Stefan cel mare pe acolo se mergea la biserica de la Balinesti pe acel drum se circula doar calare pe cal cine te-a pus sa te bagi cu masina? Cand vin turisti la Siret prima data asta ar trebui sa viziteze.
3.   Epigrama Bortilenilor de Câmpie trimis de
(16 apr 2015, 02:40:30
Cioran, Goga, cum se știe,
S-au născut în Rășinari;
Bortilenii de Câmpie
„Naște” numai… bejenari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei