Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2015 - Anul XX, nr. 83 (5895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar finalizat

Spărgătorii casei primarului din Udeşti au scăpat de proces, prin împăcarea părţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul în care patru inculpaţi erau judecaţi pentru unul din furturile cu cel mai mare prejudiciu înregistrat în ultimii ani în judeţ, în cazul spargerii casei primarului suspendat al comunei Udeşti, Săvel Botezatu, a încetat ca urmare a împăcării părţilor. Judecătoria Suceava a dispus, acum două zile, încetarea procesului penal, astfel că cei patru inculpaţi trimişi în judecată au scăpat de orice răspundere penală. Posibilitatea împăcării părţilor, chiar şi după trimiterea în judecată a autorilor, a fost introdusă în noul Cod Penal, fiind foarte contestată, în special de poliţiştii care îşi văd inutile anchetele derulate luni de zile.

 

Cum s-a ajuns de la comerţ cu cartofi la spargere la pont 

Fapta de furt a fost comisă pe 21 martie 2014. Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care au întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată, a plecat de la informaţii deţinute începând cu februarie 2014. În acea perioadă, doi dintre inculpaţi, Dragoş Pavel, în vârstă de 27 de ani, şi Bogdan Ionuţ Ciobanu, în vârstă de 29 de ani, ambii din Botoşani, s-au deplasat în comuna Udeşti, pentru a achiziţiona cartofi. Ei l-au contactat pe localnicul Vasile Cristinel Jescu, în vârstă de 43 de ani, pe care îl cunoscuseră anterior în străinătate, pentru a le face legătura cu diferiţi vânzători de cartofi. De la cartofi cei trei au ajuns şi la alte discuţii, astfel că, rezultă din anchetă, botoşănenii l-au întrebat pe Jescu dacă nu are vreun „pont” de spargere. De la această discuţie s-a conturat apoi un plan minuţios de furt, plecat de la informaţiile oferite de Jescu.

 

Unul dintre suspecţi a intrat pe fir la o zi după ce a fost eliberat din închisoare 

Al patrulea inculpat, Cosmin Ovidiu Albu, în vârstă de 23 de ani, tot din Botoşani, a intrat pe fir mai târziu, pe data de 13 martie. Anchetatorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că Albu a acceptat să se implice în comiterea furtului pe data de 13 martie, la o zi după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Botoşani, tot pentru fapte de furt.

Furtul a fost comis în dimineaţa zilei de 21 martie, la scurt timp după ce primarul şi soţia sa au plecat de acasă, la serviciu.

Din casa primarului din Udeşti autorii au plecat cu o casetă de bijuterii din aur, în jur de 400 de grame, şi cinci ceasuri bărbăteşti de firmă, prejudiciul calculat în rechizitoriul de trimitere în judecată fiind de 80.000 de lei.

 

Au returnat ce au mai avut din bunurile furate 

În condiţiile împăcării părţii vătămate (Elena Botezatu, soţia lui Săvel Botezatu) cu cei patru, Judecătoria Suceava a stabilit ca aceştia să achite cheltuielile judiciare, câteva mii de lei de fiecare. Din informaţiile noastre, autorii au returnat familiei Botezatu parte din bunurile sustrase, astfel explicându-se de ce partea vătămată a renunţat la procesul penal.

 

Săvel Botezatu este în arest la domiciliu într-un dosar al DNA

Săvel Botezatu este în momentul de faţă sub măsura arestului la domiciliu, în dosarul în care a fost pus sub acuzare de DNA pentru implicarea în fraude cu subvenţii pe păşune. De la aceste fraude, Botezatu a ajuns să fie cercetat şi pentru alte infracţiuni grave, cum ar fi cea de şantaj, pentru presiuni făcute asupra conducerii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spărgătorii casei primarului din Udeşti au scăpat de proces, prin împăcarea părţilor.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spărgătorii casei primarului din Udeşti au scăpat de proces, prin împăcarea părţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei