Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2015 - Anul XX, nr. 83 (5895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Autorităţile sucevene au stabilit măsurile pentru siguranţa şi ordinea publică în perioada Paştelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţene sucevene au definitivat măsurile care urmează să fie luate în vederea asigurării siguranţei şi ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale în judeţul Suceava. Prefectul Constantin Harasim a declarat în cursul zilei de ieri că toate aceste măsuri au fost prezentate în cadrul unei videoconferinţe cu ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Constantin Harasim a precizat că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> al județului Suceava, structurile Poliției de Frontieră, a stabilit numărul, modul şi locurile unde vor acţiona echipajele mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşurilor de cult, dar şi pentru fluidizarea traficului în zona de frontieră. "Astfel, în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor pascale, Jandarmeria Suceava va asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> Suceava, măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor religioase din judeţ", a spus Harasim. El a arătat că în noaptea de Înviere, 136 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la 47 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Bogdana, Probota, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor, Moldoviţa şi Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

„Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi pentru rezolvarea situaţiilor ce pot să apară cu ocazia desfăşurării manifestărilor”, a spus prefectul de Suceava.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava va realiza controale de specialitate la lăcaşurile de cult în vederea asigurării condiţiilor normale de desfăşurare, din punct de vedere al preveniri şi stingerii incendiilor, a slujbelor religioase din noaptea de Înviere. Prefectul a arătat că în atenţia cadrelor ISU sunt Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou Suceava, mănăstirile Suceviţa, Putna, Voroneţ, Mănăstirea Humorului, dar şi celelalte lăcaşuri de cult istorice. Constantin Harasim a arătat că în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi realizate activităţi de prevenire sau de monitorizare a situaţiilor de urgenţă, pe timpul slujbelor religioase, în vederea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la 42 unităţi de cult religios.

În acelaşi timp, prefectul a spus că în condiţiile în care se preconizează o creștere a traficului de frontieră în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul județului Suceava, structurile Poliției de Frontieră vor aplica prevederile Planului de măsuri propriu pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul sărbătorilor pascale – 2015. El a explicat că vor fi organizate și desfășurate controale şi acțiuni preventive în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și în vedea fluidizării traficului în zona de frontieră. Harasim a spus că în ziua de sâmbătă, 11 aprilie 2015, la nivelul structurilor Poliției de Frontieră din județul Suceava vor acționa 135 de cadre.

 

Nereguli constatate de Protecţia Consumatorilor la comercianţii de peşte şi carne

Prefectul a explicat că şi pentru siguranţa sanitar-veterinară a populaţiei şi eliminarea factorilor de risc, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a luat măsurile ce se impun pentru supravegherea şi controlul modului de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale. El a adăugat că şi în perioada următoare, între 23 şi 30 aprilie 2015, se vor efectua controale în unităţile de alimentaţie publică, de tip restaurant, fast-food, cantină, laboratoare cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, tabere de copii, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţile de alimentaţie publică cu caracter sezonier şi alte unităţi în care se prepară, se servesc şi se comercializează alimente specifice perioadei 1 Mai.

Pe de altă parte, prefectul a spus că începând cu data de 24 martie a.c., Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor  Suceava a efectuat controale cu privire la respectarea prevederilor legale, conformitatea și modul de etichetare, prezentarea, publicitatea și comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, respectiv pește, carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine pe bază de cacao și grasimi vegetale, produse de patiserie şi vin. În total au fost verificaţi 55 de operatori economici, cantitatea de produse controlată fiind de aproximativ  5.900 kilograme kg de produse. Prefectul a explicat că au fost constatate deficienţe la pește și produse din pește fără etichete cu elemente de identificare sau fără avertismentul „a nu se recongela după congelare”. Inspectorii acestor instituţii au constatat că la carne existau etichete fără traducere în limba română, etichete parțial ilizibile, ambalaje deteriorate sau lipsă afișare preţuri, în timp ce la produsele de patiserie, ciocolată şi din cacao s-a constatat lipsa listei ingredientelor sau lipsa procentului ingredientului principal, lipsa gramajelor și lipsa prețurilor. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 24 de amenzi în valoare de 34.000 de lei și 11 avertismente şi s-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 2.365 lei. De precizat că în perioada 10-13 aprilie 2015, Protecţia Consumatorilor Suceava va asigura serviciul de permanență și va răspunde la numărul destinat consumatorilor, zilnic, între orele 8.00-21.00

"Apropierea de sărbătorile pascale, prin specificul acestora, solicită o atenţie specială acordată de autorităţile cu atribuţii în asigurarea liniştii publice şi a siguranţei produselor alimentare comercializate în această perioadă. Am solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi instituţiilor din domeniile sănătate publică şi sanitar-veterinară monitorizarea strictă a organizării evenimentelor de cult în condiţii de siguranţă, a comercializării produselor alimentare şi nealimentare specifice acestor sărbători, deoarece în prim-plan trebuie să fie siguranța cetățenilor", a încheiat Constantin Harasim. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sucevene au stabilit măsurile pentru siguranţa şi ordinea publică în perioada Paştelui.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autorităţile sucevene au stabilit măsurile pentru siguranţa şi ordinea publică în perioada Paştelui5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei