Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2015 - Anul XX, nr. 77 (5889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

IPJ Suceava

Poliţiştii şi-au luat înapoi detectorul de minciuni, iar în februarie şi martie au dus la poligraf aproape 60 de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Detectorul de minciuni a ajuns din nou în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce aproape doi ani a fost împrumutat colegilor de la Botoşani, iar odată ajuns în clădirea poliţiei judeţene, zeci de suspecţi au fost supuşi testărilor poligraf.

Detectorul a ajuns la Botoşani după ce singurul ofiţer specialist la nivelul IPJ Suceava a intrat în concediu pentru creşterea copilului.

Cum la IPJ Botoşani era încadrat un specialist poligraf, dar poliţiştii din judeţul vecin nu aveau aparatul propriu-zis, s-a luat decizia ca detectorul să le fie împrumutat. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, în perioada 2013 -1 februarie 2015, testările poligraf în cauzele aflate în competenţa organelor de cercetare penală de la nivelul judeţului au fost realizate la Botoşani.

De la începutul lunii februarie a acestui an, poligraful a fost readus la Suceava, poliţiştii din judeţ fiind astfel scutiţi să mai meargă cu tot cu suspecţii lor la Botoşani. 

 „În luna februarie au fost realizate 28 de testări poligraf, iar în luna martie 31 de testări. În total, în perioada februarie – martie 2015 au fost realizate 59 de testări poligraf în diverse cauze penale”, ne-a transmis ieri subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a precizat că majoritatea testărilor au fost realizate în cauze penale cu violenţă (15 cauze) şi cauze privind infracţiuni de furt (11 cauze), celelalte testări fiind dispuse în alte cauze, aflate în diverse faze de cercetare penală.

Deşi nu este considerată probă în instanţă, testarea poligraf poate contribui, coroborată cu alte probe, la aflarea adevărului în anumite cauze penale.

Au fost cazuri în care suspecţii au recunoscut comiterea unor fapte chiar în faţa ofiţerului poligraf, uneori chiar înaintea testării propriu-zise.

Poligraful din dotarea IPJ Suceava a fost dat în folosinţă în vara lui 2006, până în acel an poliţiştii plimbându-şi suspecţii la inspectoratele de poliţie din Iaşi sau Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şi-au luat înapoi detectorul de minciuni, iar în februarie şi martie au dus la poligraf aproape 60 de persoane.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii şi-au luat înapoi detectorul de minciuni, iar în februarie şi martie au dus la poligraf aproape 60 de persoane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent La Manastirea Dervent, inaltata pe un gorgan de langa ostroavele Dunarii, ziua binecuvantata a Intrarii Domnului in Ierusalim e asteptata intotdeauna cu bucate alese, intre care cele din peste se afla la loc de cinste. Retetele sunt ale locului, in... Citeşte