Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Premii

Cinci medalii de aur, adjudecate de universitarii suceveni la Salonul Internaţional de Inventică „Pro Invent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cluj-Napoca s-a desfăşurat, în perioada 24-27 martie, Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent” 2015, un loc de întâlnire a inventatorilor atât cu potenţialii utilizatori, cât şi cu publicul larg. 350 de invenţii au fost înscrise pentru jurizare, de la peste 60 de universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, persoane fizice din ţară şi din străinătate.

În cadrul celei de-a XIII-a ediţii a salonului, invenţiile participanţilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare ” (USV) au fost distinse cu cinci medalii de aur şi alte distincţii pentru contribuţia adusă dezvoltării învăţământului, cercetării şi inventicii româneşti.

 

Proiectele universitarilor suceveni care au obţinut medalii de aur

Medalia de aur şi Diploma de excelenţă au fost obţinute de invenţia „Roată motoare electromagnetică”, autori Radu Pentiuc, Lorin Cantemir, Adrian Graur, Ştefan Gheorghe Pentiuc, Leon Mandici, Cezar Popa, Cristian Crintea şi Liviu Cadinoiu.

Tot cu Medalie de aur şi Diplomă de excelenţă au fost distinşi Dorel Cernomazu, Ilie Romaniuc, Mihai Raţă, Dan Milici, Mariana Milici, Ilie Niţan, Elena Olariu, Constantin Ungureanu, Mihaela Poienar, pentru „Vibromotoare electrochimice cu polimeri electrostrictivi”.

Proiectul „Micromotor electrochimic”, autori Dorel Cernomazu, Adrian Graur, Ilie Niţan, Mariana Ţanţa şi Mihaela Poienar, a primit acelaşi premiu.

Tot cu Medalie de Aur şi Diplomă de excelenţă au fost recompensaţi Mariana Milici, Dan Milici, Cristina Prodan, Mihai Raţă, Dorel Cernomazu, pentru invenţia „Vibromotor magnetostrictiv cu rotor rulant şi cu rotor excentric”.
Al cincilea premiu a mers către „Sistem pentru monitorizarea vibraţiilor mecanice”, autori Călin Ciufudean, Corneliu Buzduga şi Călin Tărăbuţă.

 

Alte distincţii

Din partea Academiei de Ştiinţe Tehnice din România a fost acordată Diplomă de Excelenţă prof. dr. ing. Dorel Cernomazu, drept recunoştinţă pentru contribuţia sa la dezvoltarea activităţii de inventică din România.

Totodată, Ilie Niţan a primit Distincţia Supremă şi Insigna de Onoare a Universităţii Tehnice din Moldova pentru promovarea imaginii universităţii la nivel internaţional.

Din partea Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova a fost acordată Diploma cu menţiune pentru „Electromechanical converter with disk-shaped rolling rotor”, autori Constantin Ungureanu şi Adrian Graur.

Totodată, Constantin Ungureanu a primit placheta „In Memoriam Profesor emerit dr. ing. D.H.C. Ioan Pop”, pentru contribuţia adusă dezvoltării învăţământului academic, cercetării şi inventicii româneşti. Distincţia a fost oferită de organizatorii Salonului „Pro Invent” 2015.

Salonul „Pro Invent” 2015 a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei.

„Salonul <Pro Invent> de la Cluj-Napoca a fost şi doreşte să rămână un loc distinct de întâlnire a inventatorilor şi invenţiilor cu oameni de afaceri, întreprinzători, interesaţi să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii româneşti”, transmit organizatorii salonului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci medalii de aur, adjudecate de universitarii suceveni la Salonul Internaţional de Inventică „Pro Invent”.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cinci medalii de aur, adjudecate de universitarii suceveni la Salonul Internaţional de Inventică „Pro Invent”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte