Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2014

Aproape 200 de reclamaţii la adresa procurorilor şi judecătorilor din judeţele Suceava şi Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 200 de sesizări au fost trimise în cursul anului trecut Inspecţiei Judiciare de către persoane nemulţumite de activitatea ori deciziile unor magistraţi de la parchetele şi instanţele aflate în circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, respectiv Curtea de Apel Suceava, vizaţi fiind procurori şi judecători din judeţele Suceava şi Botoşani.

 

141 de reclamaţii la adresa judecătorilor, 53 privind activitatea procurorilor

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Tamara Manea, ne-a comunicat în urma unei solicitări a cotidianului nostru că 141 de sesizări au fost făcute în legătură cu activitatea sau conduita judecătorilor din cadrul instanţelor din cele două judeţe, în timp ce la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori au fost înregistrate 53 de sesizări.

“În cuprinsul sesizărilor formulate de petiţionari s-au invocat aspecte referitoare la posibile încălcări ale normelor de procedură, la modul de instrumentare şi soluţionare a cauzelor, la prelungirea duratei procedurilor şi  redactarea cu întârziere a hotărârilor judecătoreşti”, a transmis inspectorul judiciar Tamara Manea, adăugând că în urma verificărilor prealabile s-a reţinut că în toate acele cauze nu s-a confirmat săvârșirea vreunei abateri disciplinare din cele prevăzute de art. 99 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

“În anul 2014, Inspecţia Judiciară nu a exercitat nicio acţiune disciplinară împotriva vreunui judecător sau procuror din cadrul instanţelor/parchetelor din judeţul Suceava”, a precizat inspectorul judiciar.

 

Cine şi cum poate sesiza Inspecţia Judiciară

Inspecţia judiciară poate fi sesizată de orice persoană, în legătură cu activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor sau procurorilor, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii ori săvârşirea de către aceştia a unor abateri disciplinare. (art. 97 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată).

Trebuie precizat însă că Inspecţia Judiciară nu poate interveni în soluţionarea dosarelor aflate pe rolul instanţelor şi parchetelor; nu poate pune în discuţie soluţiile pronunţate prin hotărâri judecătoreşti (care sunt supuse căilor de atac prevăzute de lege), măsurile şi soluţiile emise de procurori (care sunt supuse controlului procurorului ierarhic şi instanţei competente să judece cauza în fond), nu poate pune în discuţie concluziile procurorilor în instanţele de judecată sau încălca principiile independenţei judecătorului şi autorităţii de lucru judecat, la fel cum nu poate efectua acte de urmărire penală sau acorda asistenţă juridică.

Sesisările pot fi trimite prin poştă (la adresa: Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta nr. 40, Sector 5) sau prin e-mail (la adresa inspectie@csm1909.ro), cu precizarea că anonimele nu vor fi luate în considerare.

Pe site-ul instituţiei (www.inspectiajudiciară.ro) veţi găsi toate informaţiile necesare, inclusiv un ghid pentru persoanele interesate să sesizeze instituţia, în care se regăsesc şi faptele care sunt considerate abateri disciplinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de reclamaţii la adresa procurorilor şi judecătorilor din judeţele Suceava şi Botoşani.
 Vizualizări articol: 2669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aproape 200 de reclamaţii la adresa procurorilor şi judecătorilor din judeţele Suceava şi Botoşani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da, și ? trimis de
(31 mar 2015, 13:28:36
Ce dacă se apucă vreun mujic să petiționeze către acest SINDICAT al magistraților?
Crede careva că se întâmplă ceva?
Aceste comisii juridice sunt GREȚOS de părtinitoare și subiective în activitatea lor de „trântire” a petițiilor și scoatere basma curată a tuturor trăsnăilor magistraților.

Prin 2010 am trimis inspecției judiciare o sesizare față de comportamentul de țărănoi necioplit al fostului soț al Judecătoarei Cowboyanu.
Care și-a permis, în calitate de procuror de serviciu, să vorbească cu persoanele intrate în audiență exact cum vorbește la mă-sa acasă.
Textual:
„Dacă ești neliniștit de situația plângerii ce ai formulat-o, poți să mergi la psihiatru”
(I.M.E.)
S-a întâmplat ceva în urma sesizării?
Ete ciu-ciu.
Aspectele semnalate nu se confirmă, fiind unilaterale, ele nefiind recunoscute de către magistrat.
Ori, Doamne iartă, nici nu ai cum să probezi în vreun fel cele discutate în biroul unui procuror atâta timp cât intri singur, fără mijloace de înregistrare și cu telefonul oprit.
Deci într-un asemenea caz procurorul de serviciu te poate și înjura, căci pe urmă nu va avea suficient curaj să-și asume „bărbăția” dovedită din spatele biroului.
1.1  RE: Da, și ? trimis de
(31 mar 2015, 13:36:39
A doua oară am sesizat în 2013, modalitatea prin care Lola Cicci di Tormenta efectuează procedura de citare, încă de la PRIMUL TERMEN, în situația unei persoane cu DOMICILIU CUNOSCUT și CARE ȘI-A PRIMIT TE BAZĂ DE SEMNĂTURĂ CITAȚIA.
Ce face gâsca asta totalmente NEPREGĂTITĂ profesional? Emite citații cu lopata:
Una personală celui citat, pe adresa de domiciliu,
una pentru afișare pe ușa consiliului local,
încă una pentru afișare pe ușa altui Consiliu local.

Art. 177, alin (4) din vechiul Cod de procedură penală - dă-l în piszda mă-sii, la fel și drepturile civile ale persoanei citate, drepturi la demnitate, la viață privată - dă-le-n aia mă-sii.

„Dacă nu se cunoaște adresa unde locuiește învinuitul sau inculpatul și nici locul său de muncă, citația se afișează la sediul Consiliului local în a cărui rază teritorială s-a săvârșit infracțiunea”

Fics-pics. Lola Cicci emite o basculantă de citații, ca să fie din belșug pentru afisarea în târguri, piețe și oboare, pe poduri, sub poduri și în tuneluri rutiere.

Fac sesizare la CSM.
Răspunsul primit, de la un inspector judiciar ce nici nu-și declină identitatea și semnează „rezoluția” cu un X di pix, își fundamentează răspunsul exact pe articolul de procedură invocat de mine - 177, alin (4).
Iar mai jos o dă de-a rostogolul precum că judecătorul, în pregătirea procesului, a emis citații pentru afișare pe LUnă, întrucât subiectul activ al dosarului A FĂCUT, ÎN FAZA URMĂRIRII PENALE, UZ DE DREPTURILE SALE DE A REFUZA CITAȚII ȘI DE A DA DECLARAȚII.

Oare ce are a face Soula cu Praefetura? cum să te mai înțelegi cu țâfnoșii ăștia din magistratură sau CSM?
Să-i dai în judecată n-ai cum.
Să-i iei la tocat din vârful condeiului, iar nu-i bun, fiindcă stă molodețul kaghebist de la 13 Miliție politică la pândă și-ți manufacturează ditamai dosarul de Ultraj Judiciar.
1.2  RE: Da, și ? trimis de
(31 mar 2015, 13:40:06
Orice ar face, gomoșii ăștia înțoliți în robă cu babețică NU POT FI ATINȘI în nici un fel.

Ceva ceva soluții ar fi, dar e riscant de preciat. Le are postate Meșterul Manole pe FB-ul lui și sunt reprezentative asupra nivelului și substanței discursului de pe Net - spațiu al Libertății Absolute de Exprimare.

Oricum ideea e una singură:
decât să te apuci să petiționezi la Comisia Juridică din CMS, sau, în general, să petiționezi la CSM, mai bine te duci și-ți arunci singur petiția în fântână sau în apa râului.

Ambele soluții vor avea EXACT același rezultat: FICS PICS.
2.   Apropo de audiențe la procuror de serviciu trimis de
(31 mar 2015, 13:52:54
Joi am fost (în sfârșit) la DNA, cu un memoriu de vreo 5 pagini, accesorizat cu alte 61 de înscrisuri, în care am sintetizat toată povestea afacerii murdare de pe axa Rădăuți - Bălcăuți.

N-am reușit să intru la Michaela fiindcă nu ierea de dijurnă la audiențe.
Aștept ceva vreme și sunt expediat cu liftul la etajul 4, la procurorul de serviciu (în fapt ofițer de poliție judiciară).
Acolo mai că era să fiu luat și la bătaie, pe motiv că n-am spus limpede, în poziție de drepți, în primele 0,34 secunde, CARE-I FAPTA de corupție pe care o reclam.
M-am cam spăriet o țâră, că la cât de buhai arăta bărbosul ceala, mi-era frică să nu-mi foută vreo doo peste cap și să mă expedieze direct prin LOW-E-ul termopanului, făcându-mă parașutist amator de la etajul 4.
Am tăcut mâlc, am numerotat paginile, i le-am lăsat împingându-i-le cu cociorva, ca să nu mă apuce de mână căpcăunul, am chemat iute liftul, am scoborât la parter, am ieșit din clădire în pas de fuga-marș (peste 270 de pași pe minut) și m-am oprit din goană la o cafenea de prin Burdujeni-sat.
Aclo am beut o cafea nechezol făcută din zaț (și Io*, naivul, care voiam cafea aditivată cu cognac de la Michaela).
Apoi am comparat un plic ș-o coală, pe care am scris așa:
(redau din memorie)
2.1  RE: Apropo de audiențe la procuror de serviciu trimis de
(31 mar 2015, 13:58:46
„Către
Serviciul teritorial DNA Suceava
Doamnă procuror-șef,

subsemnatul [date de identificare], declar NEAVENITĂ sesizarea depusă în ziua de 26 martie 2015 la sediul DNA Suceava.

Din scurtul timp petrecut în instituția păstorită de dvs., am înțeles că:
- DNA are drept competențe cazurile de mare corupție al căror prejudiciu este de cel puțin 200 de miliarde de euro;
- pentru a reprezenta un subiect de atenție pentru DNA, eventualii petenți trebuie să aibă cel puțin calitatea de secretar de stat, episcop, cardinal, membru fondator Bilderberg sau laureat al premiului Nobel;
- plebeii agorei, locuitori ai cetății aflați în deplinătatea drepturilor lor fundamentale și civile, care sunt striviți în bocancii systemicilor bugetari aparținători domeniilor de forță, pot să se ducă în pízda mă-sii.

Pentru aceste motive declar neavenite cele 66 de pagini ale sesizării depuse de mine, în dimineața zilei de 26 martie 2015, la sediul serviciului teritorial DNA – Suceava.

Du-vă draaqului de țâfnoși!

Singur mi-am pornit răsbelul, singur o să mi-l port și singur o să mi-l isprăvesc.
Pe scut sau sub scut.
AM ZIS!”

Amu cam asta-i treaba cu competențele DNA-ului.
N-au ieitimp de plebei răpănoși și rupți în kur.
Numa de la cazuri ce implică sume ce echivalează 5% din rezerva federală americană de la Fort Knox.
Nu-i nica!

„Always mouth beat the ass!” - cum o zâs amicul meu din Inglitera - Șecspir.

Data aviatoare când o să fie tocat mărunțel DNA-ul în presă, mai facă-le draaqu „gardă” dezinteresată.
Io* - NU!
M-am lecuit de țâfnoși.
Care are de dus vreun răzbel SĂ ȘI-L POARTE SINGUR.
AM ZIS!
2.2  RE: Apropo de audiențe la procuror de serviciu trimis de
(31 mar 2015, 20:01:04
Gooooood moooorniiiiiiing! Welcome to the club! Abia acum mi-ai raspuns la intrebarea aia veche (prima data ai sarit de dos in sus). Daca cei care nu si-au scris numele pe lista aia de piatra de la Sibiu, langa Serdenciuc, au ajuns sa traiasca/sa vada vremurile astea, inseamna ca vor apuca sa vada si altele. Doamne ajuta!
2.3  RE: Apropo de audiențe la procuror de serviciu trimis de
(31 mar 2015, 21:23:31
Da, măi Săbiuță.
Cei ce au avut ghinonul să nu-și treacă numele lângă cele ale lui Mițiți, Seredenciuc, Ciul, Mihai, Niță, Niță, ... au ajuns să vadă ce s-a ales de visul idealist al tinereții lor de cele mai multe ori irosite:

O ȚARĂ DE NEOSECURIȘTI.
O ȚARĂ DE NEOMILIȚIENI.

Spurcăciuni de vârstă fragedă 25-35 de ani, care practică ororile și metodele trecutului cu o fervoare ce întrece orice închipuire.
Și da, Săbiuță, ai dreptate când spui că mai sunt MULTE, extrem de MULTE DE VĂZUT.
3.   Iar faza zilei vine de la IPJ Suceava trimis de
(31 mar 2015, 15:36:37
Sesizarea administrativă trimisă Biroului de control Intern din IPJ, împotriva molodețului kaghebist de la Secția 13 de miliție politică Bălcăuți a fost remisă spre soluționare .... Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.

Probabil aceeași cale o va lua și plângerea penală împotriva aceluiași molodeț kaghebist adresată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
Intenționat adresată cu ignorarea revocării art. 27, alin (3) din legea 218/ 2002.
Asta așa la „mit stock”, ca să afle și Parchetul Curții de Apel cam ce se întâmplă prin Capitala informală a Părții de Sus a Bukowinei de Gios.

În rezumat:
Pentru fapte penale, făptuite de un lucrător de poliție judiciară, într-un dosar instrumentat de parchetul Rădăuți, competența de soluționare revine ... Parchetului Rădăuți.

Să n-o bagi în pisza mamei de Rromânie scârboasă?
Asta îmi sugerează imaginea unui câine hămesit care-și digeră propia-i mizerie.

Cum Draaqu PArchetul Rădăuți să aibe competența de soluționare a PROPRIILOR MIZERII?
Țara asta a lsărit binișor don țâțâni! cum îmi amintesc o expresie celebră.

Nu-i bai!

I go ahead.

cereri de recuzare în timpul procedurii cu toptanul - ercetare prealabilă - NUP - contestație Prim-procuror - menținere NUP - cerere în instanță - judecă 11 sau 12 - respingere - memoriu Comisia pentru Cercetarea abuzurilor și petiții din CSM - memoriu și GREVA FOAMEI în fața Ministerului Justiției.
PÂNĂ LA CAPĂT!
('mnezăii mamei ei de țară împuțită!)
3.1  RE: Iar faza zilei vine de la IPJ Suceava trimis de
(31 mar 2015, 19:58:51
Vai mey piki taz izman de pamp a lache, nici mikaela de la deneia aiurea nu este recunoscatoare si nu respecta pe cei "corecti" care respecta legea la virgula. La cine o sa mai dai tu limbutze catifelate si "mao" daca si ultimele bastioane ale dreptatii, menite sa rezolve "nedreptatile "tarii" si ale tale fac piiiiiiiiiiiiiiiiiis pe tine ?
3.2  RE: Iar faza zilei vine de la IPJ Suceava trimis de
(31 mar 2015, 20:22:05
C-asa-i in viata mey piki. Ai "in ☭ " in sacosa sperantei prea multa "vanare de vant" de contrabanda. Asta cu vanarea e pentru "conesori" care stiu melodia celor de la Pasarea Colibri.
3.3  RE: Iar faza zilei vine de la IPJ Suceava trimis de
(31 mar 2015, 20:24:23
la bip era scris "incaacaat".
4.   Monitorul de Suceava trimis de
(31 mar 2015, 21:07:02
Deși am și adresă de e-mail și număr de telefon direct, postez acest comm. public:
Rog Monitorul de Suceava să intervină și să MODEREZE COMENTARIILE USERULUI NEAGIGI, ÎN CONFORMITATE CU RGAULAMENTUL FORUMULUI.

Acest individ grobian are mai bine de un an de zile de când nu a enunțat nici o opinie, nu a formulat nici un enunț, un argument sau vreo teză de dezbatere.
Vocația acestui individ josnic, pe acest forum, este de a practica NUMAI touch-downul de cea mai josnică speță.

Prin fervoarea cu care postează NUMAI comentarii atac la persoana altor comentatori a reușit să împută definitiv acest sit, transferându-și prin abjecția non-comentariilor întreaga duhoare și scârboșenie a râioasei și imundei sale non-concepții despre viaț.
Acestui așa-zis om ar trebui să i se interzică dreptul de a posta tocmai din cauza modului susținut în care acționează pentru instaurarea unui climat al fricii, al suspiciunii, al neîncrederii și al terorii de sorginte stalinistă.
4.1  RE: Monitorul de Suceava trimis de
(31 mar 2015, 21:27:12
erată:
„REGULAMENTUL”
„viață”
4.2  RE: Monitorul de Suceava trimis de
(31 mar 2015, 22:06:55
Mey tiriplica tie iti place sa sugerezi "fapte" de placere. Te sodomizeaza astia de la care iti "iei sperantza", dar tie iti place, mey lache. Daca tot ti-am "torelat" amenintarile tale de borfas, proferate cu emfaza si grobianismul unei bestii scarboase si am tinut la foc mic batjocura care ai adus-o mamei mele prin injuratule tale triviale si satanice de-a lungul a 2 ani, sa stii ca asta se tine minte ma gunoiule. Ma putasca ieri aduceai argumente puerile si copilaresti care sa-ti justifice ura fata de piesede. Nu ai castigat nu stiu ce examen la stat, de angajare din cauza piesede. Ce va mai place voua slujbele la stat. Tu habar nu ai mey tiriplica ce este economia de piata si munca la privat. Tu de la un rateu la un amarat de serviciu la stat faci un "tunami" infernal , declari jihad si "iti schimbi convingerile de viatza". Ma derbedeule, oare ce ar trebui sa fac eu cu tine ma gunoiule dupa zecile de imprecatii satanice aduse la adresa mamei mele ? O sa pun sare pe tine si o sa las sa te "manance" cine trebuie.
4.3  RE: Monitorul de Suceava trimis de
(31 mar 2015, 23:30:30
Rog Monitorul de Suceava să intervină și să MODEREZE COMENTARIILE USERULUI NEAGIGI, ÎN CONFORMITATE CU REGULAMENTUL FORUMULUI.
5.   ACHTUNG trimis de
(31 mar 2015, 21:33:42
LA CSM TREBUIE SA MERGI CU TOT PERSONALUL DE LA UN PARCHET.
DE EXEMPLU DACA LA UN PARCHET S-A EXECUTAT O ,,RESTAURARE'',TREBUIE DE VAZUT CE FIRMA A LUCRAT,UNA SERIOASA SAU O SPALATORIE DE BANI???
LUCRAREA A FOST LICITATA SAU CU INCREDINTARE DIRECTA???
CAT A COSTAT DEVIZUL DE LUCRARI,CU TVA SAU FARA TVA,CU ,,PARANDARAT'' SAU FARA???
CE S-A FACUT CU LEMNUL VECHI,STICLA SI STOLARIA INTERIOARA???
LA CE FABRICA DE MOBILA AU FOST DUSE LA PRELUCRARE?CINE SI-A FACUT MOBILA STIL DIN ACESTE,,PUTREGAIURI''???DAR COTET SCULPTAT LA CAINE???
PE 23 MAR. LA A TREIA TENTATIVA ESUATA DE A OBTINE AUDIENTA LA PRIM PROC. AM PUS ACESTE INTREBARI UNEI GREFIERE CARE NU ESTE STRAINA DE ACEASTA ,,RESTAURARE'',ABIA MAI PUTEA ,,PISCUI'' BIATA,PROBABIL NU SE ASTEPTA.
PE DATA DE 30 MAR. LA A PATRA TENTATIVA ESUATA DE A DISCUTA CU DOM' PRIM,IN PARCHET ERA PUSTIU TARE SI O LINISTE ABSOLUTA.OARE SE DEMAREAZA CEVA CERCETARI PRIVIND MAFIA LEMNULUI VECHI SI SE VA INCEPE CHIAR CU ,,NUFARU',,???
O ASTFEL DE ,,RESTAURARE'' NU A AVUT LOC CUMVA SI LA PALATUL DE JUST.-SUCEAVA???
6.   Să ne mai treacă timpul, că tot e ceață trimis de
( 1 apr 2015, 00:03:48
Bleak House (Casa umbrelor) de Charles Dickens
6.1  RE: Să ne mai treacă timpul, că tot e ceață trimis de
( 1 apr 2015, 01:03:29
Da, săbiuță!
Iar ca să fie regulă de conduită, de acum în vecii vecilor, Amin, când o să mai aud în vreo împrejurare de vreun magistrat Rrumân, indiferent de împrejurări - cu conotații pozitive sau prins cu țuhalul de bani șpăgoși la el, o să fac așa:
O SĂ TRÂNTESC UN STUCHIT CÂT OI PUTEA DE MARE PE CALDARÂM, ASEZONAT UN UN „Hristosul mamei voastre de derbedei ordinari, NU V-AR MAI MURI MULȚI ÎNAINTE!”
Este singurul lucru non-violent pe care-l mai poate face cineva în împuțita asta de țară.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte