Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2015 - Anul XX, nr. 73 (5885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copilărie chinuită

Doi fraţi, în vârstă de un an, respectiv 3 ani şi jumătate, crescuţi într-o cameră de 8 metri pătraţi, într-un grajd dezafectat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără îşi creştea cei doi copii minori, unul în vârstă de numai un an, iar celălalt de trei ani şi jumătate, într-o încăpere de numai 8 metri pătraţi, în incinta unui grajd dezafectat, la ieşirea din localitatea Sf. Ilie către satul Trei Movile.

Cazul a fost sesizat poliţiei, la sfârşitul săptămânii trecute, de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care au cerut sprijinul poliţiştilor pentru a se deplasa împreună la faţa locului.

Într-un grajd dezafectat de la fostul CAP, i-au găsit pe cei doi minori şi pe mama acestora, o tânără în vârstă de 21 de ani.

În micuţa şi insalubra încăpere în care locuiau de aproape un an, după cum le-a declarat autorităţilor mama copiilor, era o sobă improvizată şi un singur pat. Tot acolo se află şi o stână, la care este angajat concubinul tinerei, care este şi tatăl copiilor. Acesta a declarat că a găsit o căsuţă în Sf. Ilie, în care să poată locui cu chirie, însă deocamdată proprietarul este internat în Spitalul Judeţean şi nu au putut încă stabili detaliile privind închirierea acelui imobil.

În aceste condiţii, autorităţile le-au explicat că e mai bine ca cei doi copii minori să meargă împreună cu mama loc la Centrul Maternal Suceava, unde au toate condiţiile, rămânerea în acea cămăruţă din vechiul grajd reprezentând un risc major, îndeosebi pentru cei mici.

 

„Mama a refuzat, crezând că statul îi va lua copiii”

Din informaţiile celor de la Protecţia Copilului a mai existat o încercare de a-i lua pe mamă şi pe copii de acolo, la începutul acestui an, însă atunci s-au izbit de refuzul părinţilor, care credeau că vor fi despărţiţi de copiii lor.

„Din cauza sărăciei şi a mizeriei în care erau crescuţi, Protecţia Copilului a intervenit şi a convins-o pe mamă să se mute cu cei doi minori într-un centru maternal. Aceeaşi propunere i s-a făcut femeii şi cu câteva luni în urmă, însă atunci ea a refuzat crezând că statul îi va lua copiii. Dacă nu ar fi fost de acord cu internarea într-un centru maternal, eram nevoiţi să cerem în instanţă o Ordonanţă preşedinţială, pentru instituirea plasamentului de urgenţă, pentru că cei doi fraţi se aflau în situaţie de risc”, a explicat ieri Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Din fericire, însă, de data aceasta ambii părinţi au fost de acord cu propunerea făcută, iar mama şi cei doi copii beneficiază acum de serviciile acordate de Protecţia Copilului Suceava, fiind cazaţi la Centrul Maternal Suceava cel puţin pentru jumătate de an.

Între timp, însă, s-a propus la nivelul Primăriei comunei Şcheia identificarea unei suprafeţe de teren pe care să poată fi ridicată ulterior o casă, pentru cei doi părinţi şi copiii lor.

 

Şapte fraţi, cu vârste de la 4 luni la 11 ani, luaţi de lângă mama lor cu jandarmii

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile de la Protecţia Copilului au ridicat cu jandarmii şapte fraţi din localitatea Ciprian Porumbescu, micuţii cu vârste cuprinse între un an şi 4 luni şi 11 ani fiind luaţi de autorităţi chiar din locuinţa părinţilor.

S-a ajuns la această măsură extremă după ce Protecţia Copilului Suceava, care monitoriza cazul acestei familii încă din anul 2012, i-a găsit pe micuţi într-o mizerie cruntă, flămânzi, nespălaţi, în situaţie de risc. Copiii locuiau împreună cu mama şi bunica maternă, după ce tatăl a plecat de-acasă de mai mult timp, fără să mai dea nici un semn de viaţă, fără să îşi ajute familia. Pentru că mama s-a împotrivit să-şi dea copiii, deşi nu le putea asigura nici măcar condiţii minime, lăsându-i singuri în casă,  în frig, dezbrăcaţi, înfometaţi, ba mai mult, deşi autorităţile au încercat să o ajute, a continuat să-i neglijeze, părând mai de grabă interesată de alocaţiile pe care le primea, decât de soarta celor mici, reprezentanţii Protecţiei Copilului au cerut în instanţă o Ordonanţă preşedinţială, prin care să fie instituit plasamentul de urgenţă pentru cei şapte copii.

Joia trecută a fost emis acel act judecătoresc, iar vineri, în ziua următoare, cei şapte micuţi au fost ridicaţi cu jandarmii şi urcaţi într-un microbuz.

Nicoleta Daneliuc a declarat că cei şapte fraţi au fost daţi în grija unor familii de asistenţi maternali, într-o singură localitate, tocmai pentru a nu se rupe legăturile emoţionale dintre ei şi pentru a putea să se întâlnească mai des. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi, în vârstă de un an, respectiv 3 ani şi jumătate, crescuţi într-o cameră de 8 metri pătraţi, într-un grajd dezafectat.
 Vizualizări articol: 3672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi fraţi, în vârstă de un an, respectiv 3 ani şi jumătate, crescuţi într-o cameră de 8 metri pătraţi, într-un grajd dezafectat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cauti de Lucru trimis de
(30 mar 2015, 20:15:46
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : mirela2929@yahoo.it

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei