Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2015 - Anul XX, nr. 72 (5884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăieri ilegale

Zeci de copaci, culcaţi la pământ într-o noapte, în pădure la Lipoveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi indivizi de etnie romă au fost puşi pe fugă de pădurarii care i-au depistat în toiul nopţii în pădurea de la Lipoveni, după ce-au culcat la pământ zeci de copaci, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi. În jurul orei 2.30, pădurarul Cristian H., de la Ocolul Silvic Pătrăuţi, se afla în timpul serviciului de pază în fondul forestier pe care îl gestionează, respectiv Cantonul Silvic Lipoveni. La un moment, pădurarul a observat în pădure mai multe persoane de etnie romă din Pătrăuţi tăind ilegal arbori. Pădurarul şi-a chemat un coleg în ajutor şi a reuşit să identifice trei dintre hoţii de lemne, Avram S., de 27 de ani, Gheorghe R., de 34 de ani, şi Dan C., de 27 de ani, toţi din comuna Pătrăuţi.

Când şi-au dat seama că au fost depistaţi de pădurari, suspecţii au luat-o la fugă cu căruţele în care aveau încărcat material lemnos, abandonând buştenii tăiaţi ilegal pe un câmp din apropierea pădurii.

Hoţii şi-au pierdut urma prin pădure, iar pădurarii au cerut ajutorul poliţiei spre dimineaţă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei 8 Adâncata, însoţit de cadre silvice şi de un tehnician criminalist. „S-a constatat că au fost tăiaţi ilegal 36 de arbori din speciile fag, carpen şi stejar, cu un volum la cioată de 5,797 mc, prejudiciul fiind evaluat la suma de 1.915 lei. De asemenea, s-a procedat la ridicarea a 57 de buşteni proveniţi de la arborii tăiaţi ilegal şi abandonaţi pe câmpul din apropiere, totalizând un volum de 4,56 mc, material lemnos ce a fost ridicat în vederea cercetărilor. Totodată, la faţa locului au fost găsite un topor şi mai multe obiecte vestimentare aparţinând autorilor, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a transmis vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu. Reprezentantul poliţiei judeţene a mai arătat că cei trei suspecţi identificaţi deja de pădurari au avut doi complici, Nicolae B., de 25 de ani, şi Stejărel B., de 41 de ani, tot din Pătrăuţi.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori”, a precizat subcomisarul Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copaci, culcaţi la pământ într-o noapte, în pădure la Lipoveni.
 Vizualizări articol: 2645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zeci de copaci, culcaţi la pământ într-o noapte, în pădure la Lipoveni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 mar 2015, 12:08:57
Si padurarii n-au folosit armamentul din dotare , sau inca nu s-a deschis sezonul la ciori?
2.   Exista sistem de supraveghere prin satelit ! trimis de
(28 mar 2015, 15:11:53
Imagini NASA confirma dezastrul din padurile romanesti: o suprafata uriasa de molid a disparut din Harghita in numai trei ani. O suprafata imensa de padure din Muntii Giurgeului, aflata intr-o arie protejata din judetul Harghita, a disparut total in doar trei ani. Situatia ar fi ramas necunoscuta pentru autoritatile romane daca o mana de cercetatori nu ar fi implementat o noua metoda de monitorizare a exploatarii lemnului in Romania. Metoda se bazeaza pe un sistem de supraveghere prin satelit a regiunilor impadurite. Cu toate acestea se fura...
3.   În zadar trimis de
(29 mar 2015, 10:40:34
Cu toate acestea țiganii au GPS-ul lor,ei nu au legi ,ei nu răspund pentru aceia ce fac.
Regretabil este faptul că ce-i tăiat ,tăiat rămâne ;viețile acestor copaci rămân ”operate”.
Dar cu toate aceste comentare,articole scrise,mă întreb :unde-i prevenția ?De ce s-a ajuns în pădure fără ca nimeni să știe ?Acești țigani făceau turism peisagistic ?
V-au lipsit gloanțele cu sare dragilor pădurari.Dreptul proprietății statului nu este ocrotit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei