Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2015 - Anul XX, nr. 72 (5884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eşec

Primăria Fălticeni nu poate prelua încă în administrare clădirea în care a funcţionat consulatul austriac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Fălticeni nu poate prelua încă în administrare clădirea în care a funcţionat până în anul 1918 consulatul austriac deşi are undă verde de la Consiliul Judeţean, proprietarul acesteia. Asta din cauză că deliberativul fălticenean a respins în şedinţa de joi proiectul privind preluarea în administrare a imobilului. Proiectul avea nevoie de 13 voturi “pentru”, însă a întrunit doar 12 voturi “pentru” ale consilierilor PSD şi 6 împotrivă ale aleşilor PNL.

„Consilierii PNL au fost împotriva preluării clădirii unde a funcţionat consulatul austriac. E o problemă mai mult politică. Nu mi pare normal să blochezi orice fel de iniţiativă a Primăriei Fălticeni şi a Consiliului Judeţean atâta timp cât este bună. Ni s-a cerut imperativ de către cetăţenii de pe strada Sucevei, unde se află imobilul, dar şi din oraş, să facem ceva cu acea clădire care se degradează continuu, clădire cu importanţă deosebită pentru istoria zonei Fălticeni şi nu numai, pentru că e o clădire în care a funcţionat pentru o bună bucată de timp consulatul austriac. Era practic la graniţa dintre Regat şi Bucovina. O clădire cu o frumoasă arhitectură austriacă”, a spus primarul Cătălin Coman. 

 

Reprezentanţii diplomaţiei austriece vor sprijini proiectul Primăriei Fălticeni

Primarul a subliniat că intenţia municipalităţii fălticenene este aceea de a reabilita clădirea respectivă, aflată într-un stadiu avansat de degradare, cu fonduri atrase printr-un proiect european şi să-i dea o destinaţie de utilitate publică cu caracter social sau cultural. „Va fi de utilitate publică şi nimic altceva. Consilierii PNL au motivat când au dat vot negativ pentru preluare că mai întâi să o reabiliteze Consiliul Judeţean şi după aceea să ne-o dea nouă. Singura variantă corectă este să facem noi proiectul de reabilitare pentru că imobilul se află pe teritoriul Fălticeniului şi ne vom folosi noi de el. E important să ne mişcăm repede pentru că până la deschiderea axelor de finanţare este necesar să realizăm studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic”, a explicat primarul de Fălticeni.

Cătălin Coman a adăugat că a avut discuţii şi cu reprezentanţii diplomaţiei austriece la Bucureşti, care şi-au arătat sprijinul pentru acest proiect. „Am luat deja legătura cu reprezentanţii diplomatici ai Austriei la Bucureşti, unde am fost cu domnul vicepreşedinte la Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu, fălticenean la origine, şi le-am explicat situaţia. Ei au verificat documentele din arhiva de la Viena cu privire la funcţionarea fostului consulat de la Fălticeni şi s-au arătat extrem de interesaţi de un parteneriat în care să sprijine atât financiar cât şi logistic reabilitarea acestei clădiri”, a spus Coman. El a speră totuşi că primăria va prelua în administrare clădirea în care a funcţionat consulatul austriac, fiind convins că aleşii liberali vor reveni la sentimente mai bune. „Vom mai avea discuţii pentru că cei din opoziţie au spus că o să mai studieze problema. Nu au închis uşa de tot”, a conchis Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni nu poate prelua încă în administrare clădirea în care a funcţionat consulatul austriac.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primăria Fălticeni nu poate prelua încă în administrare clădirea în care a funcţionat consulatul austriac3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei