Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2015 - Anul XX, nr. 68 (5880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Adresabilitate mare

Şcolile gimnaziale Nr. 3 şi „Ion Creangă” din Suceava, cele mai căutate din judeţ pentru clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava sunt cele mai căutate şcoli din judeţ în ceea ce priveşte înscrierea pentru clasa pregătitoare. Pentru anul şcolar 2015-2016, acestea au solicitat organizarea a cinci clase (153 de elevi), respectiv şase clase pregătitoare (173), însă datorită adresabilităţii mari înregistrare, cele două unităţi au solicitat suplimentarea numărului de locuri pentru clasa pregătitoare.

Astfel, din toamnă, Şcoala Nr. 3 va organiza şase clase pregătitoare, cu peste 180 de elevi, în timp ce Şcoala „Ion Creangă” va avea şapte clase de boboci (cele mai multe clase pregătitoare din judeţ), cu peste 200 de elevi.

Potrivit insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, „după încheierea primei etape de înscriere în clasa pregătitoare, la nivel de judeţ, şase şcoli au solicitat suplimentarea numărului de locuri la clasa pregătitoare. Din municipiul Suceava, şcolile gimnaziale Nr. 3, Nr. 8 şi <Ion Creangă> au solicitat suplimentarea planului de şcolarizare cu încă o clasă pregătitoare. Din municipiul Rădăuţi, au solicitat aprobarea înfiinţării unei clase în plus de pregătitoare Şcoala Gimnazială <Bogdan Vodă>, Şcoala Gimnazială Nr. 2 şi Şcoala Gimnazială <Regina Elisabeta>”.

Aceasta a mai specificat că Inspectoratul Şcolar Suceava a aprobat, în Consiliul de Administraţie, solicitările şcolilor.

Cereri numeroase s-au înregistrat şi la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, unde 169 de copiii figurează în listele de înscrişi pentru clasa pregătitoare.

Totodată, peste 100 de elevi vor începe clasa „zero” la Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava.

 

Ieri a început cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar

Ieri a debutat a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, aceasta desfăşurându-se în intervalul 23 martie - 3 aprilie. Aceasta este etapa în care pot depune cereri părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. În perioada 14-17 aprilie se realizează centralizarea şi soluţionarea de către Inspectoratul Şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

În prima etapă de înscriere în învăţământul primar, la nivelul judeţului Suceava au fost validate 6.400 de cereri de înscriere.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi, în conformitate cu prevederile metodologiei, s-a realizat în opt centre de evaluare stabilite de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă EducaţionalăSuceava. Profesorii psihopedagogi desemnaţi au evaluat în această perioadă 1.419 copii, recomandările specialiştilor fiind următoarele: 22 copii au primit recomandare pentru clasa I, 1.309 pentru clasa pregătitoare, iar88 de copii au primit recomandare pentru grupa mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile gimnaziale Nr. 3 şi „Ion Creangă” din Suceava, cele mai căutate din judeţ pentru clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 3310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Şcolile gimnaziale Nr. 3 şi „Ion Creangă” din Suceava, cele mai căutate din judeţ pentru clasa pregătitoare3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de spanac A trecut și echinocțiul de primăvară (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc și, o dată cu vremea caldă, înverzesc grădinile. Sunt pline piețele de trufandale, iar spanacul e întâiul între aceste ingrediente... Citeşte