Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2015 - Anul XX, nr. 67 (5879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Protest-avertisment

„Marşul pentru viaţă” a scos în stradă sute de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni au participat sâmbătă, 21 martie, la acţiunea ”Marş pentru viaţă”, eveniment organizat în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Suceava.

Având ca motto ”Fiecare viaţă e un dar”, participanţii s-au adunat în jurul orei 14.00 la Biserica ”Sfântul Dumitru” din Suceava, de unde au plecat pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor, Biserica ”Sfânta Înviere”, Biblioteca Judeţeană ”I.G. Sbiera”, magazinul Bucovina, Palatul de Justiţie, parcul Universităţii ”Ştefan cel Mare”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, de unde au făcut cale întoarsă, pe acelaşi traseu.

Organizatorul evenimentului a fost Alianţa Bucovina Pentru Viaţă, în colaborare cu Asociaţia ProVita Bucovina, Asociaţia ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Fundaţia ”Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Suceava, APOR din Suceava, Asociaţia ”Sfinţii Ioachim şi Ana”, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală ”Sfântul Mitropolit Dosoftei”, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Asociaţia Kozaciok, Fundaţia Pentru Oameni, Asociaţia Bucovina Profundă.

Participanţii au purtat pancarte pe care erau inscripţionate mesaje antiavort, precum „Alege viaţa”, „Avortul te face mamă a unui copil mort”, „Avortul este crimă”,  „Avortul ucide România”.

Pe lângă iconiţe, steguleţe în culorile drapelului ţării, baloane colorate şi pancarte cu sloganul evenimentului, participanţii la marş au afişat şi alte mesaje, precum „Zâmbeşte! Mama ta a ales viaţa”, „Avortul nu este niciodată o soluţie, avortul este întotdeauna un eșec”, „Avortul ucide România” sau „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Avortul opreşte o inimă care bate”.

Iniţiatorii manifestării susţin că „în ultimii 25 de ani, în România au fost ucişi peste 23 de milioane de copii prin avort”, iar la nivelul judeţului Suceava „sunt ucişi patru copii în fiecare zi prin avort”.

În timpul marșului, trecătorilor le-au fost distribuite broșuri despre avort și pliante informative cu privire la pilulele anticoncepţionale.

Organizatorii marşului au atras atenţia asupra faptului că multe familii ajung să regrete că nu au luat decizia conceperii unui copil într-o anumită perioadă, socotind că sunt prea tineri pentru a avea o responsabilitate precum cea a creșterii unui copil.

Protestului de la Suceava i s-au alăturat și elevi de la Liceul Teoretic Filadelfia, care au fost provocaţi de preşedintele Consiliului Elevilor de la Filadelfia, Claudiu Lucescu, să transmită un mesaj pro-viaţă prin intermediul fotografiilor şi prin participarea la marş.

„Marșul pentru viaţă” este organizat în 77 de orașe din România și Republica Moldova, în această perioadă, până de Buna Vestire, pe 25 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marşul pentru viaţă” a scos în stradă sute de suceveni.
 Vizualizări articol: 2460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 11 voturi
„Marşul pentru viaţă” a scos în stradă sute de suceveni3.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alege viata/alege sa fii uman trimis de
(23 mar 2015, 11:35:09
Absolut dezgustator si infiorator sa organizezi un mars in care sa condamni niste oameni care si asa au avut de luat o decizie destul de grea.Alege sa fii uman
2.   Lui Collins trimis de
(23 mar 2015, 15:09:56
De unde ai tras concluzia ca sunt condamnati "niște oameni". Din articol reiese cu totul altceva. Gestul este condamnabil. Dar copilul nenăscut ? Nu e uman? E extraterestru? La el te-ai gândit ? Sau daca nu-l poți privi in ochi nu exista? Deci ce e infiorator si dezgustator? Victima sau Ucigașul ? Unul cu minte creată spunea "face ce vrea cu corpul lui" . Dar ce te faci când sunt doua corpuri?
3.   Comentariu trimis de
(23 mar 2015, 16:09:02
Ah , usor cu pianul pe scari ! Ucigasi ?
4.   Comentariu trimis de
(23 mar 2015, 17:54:00
Ai dreptate pianul face mult zgomot. Cei nenascuti doar un @strigat mut@. Numeste-i tu, te rog.
5.   Comentariu trimis de
(25 mar 2015, 01:01:28
Ucigasi , da ///ma doare sa pronunt cuvantul dar asta e realitatea: un avort inseaman o crima !!! cati din noi realizam asta ? cati dintre noi vrem sa realizam asta ?
Nu condamna nimeni pe nimeni : se vrea doar lamurirea acestor aspecte ...neglijabile ptr unii..din nestiinta, ignoranta , delasare ....un avort e un copil ucis de proprii parinti
Asta e adevarul ...cumplit de dureros...!Doamne ajuta celor care au avut o asa initiativa si care au muncit in acest sens ..de a trezi parintii le realitate !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei