Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2014 - Anul XIX, nr. 207 (5716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Urgia din noapte

Imagini şocante cu sucevenii surprinşi de viitură în insula grecească Thassos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scenele de coşmar din noaptea de marţi spre miercuri de care au avut parte  sucevenii plecaţi să-şi petreacă vacanţa în insula grecească Thassos au fost surprinse atât în fotografii, cât şi în imagini video. Sunt imagini elocvente despre dezastrul care a lovit insula şi ghinionul celor care s-au aflat în acea zonă în noaptea respectivă.

Pe imagini se vede cum două maşini au fost luate de viitura venită din munţi şi au blocat un podeţ, ceea ce a dus formarea unui baraj artificial. Din acest motiv, autovehiculele aflate în parcarea Hotelului Triada din localitatea Limenaria au fost acoperite cu apă şi mâl aproape în totalitate, devenind nefuncţionale.

„A pornit o furtună foarte puternică, iar după aproximativ o jumătate de oră a venit viitura din munţi. Maşinile care se aflau în parcarea hotelului unde suntem cazaţi, Triada Hotel, au fost acoperite de ape. Se pare că s-a ajuns aici după ce două maşini care au fost luate de viitură au blocat un podeţ, ceea ce a dus la umflarea apelor”, a declarat Răzvan Guzu, unul dintre sucevenii aflaţi în concediu pe insula Thassos.

De mai bine de trei zile, cele patru familii de suceveni, dar şi alţi români aflaţi în aceeaşi situaţie, caută soluţii pentru a se întoarce acasă, dar şi pentru a-şi transporta autovehiculele în vederea reparaţiilor strict necesare pentru a redeveni funcţionale.

Într-o primă fază, reprezentanţii Consulatului Român la Salonic, veniţi în insula Thassos pentru a discuta cu familiile afectate de inundaţii, au promis că vor căuta soluţii pentru trimiterea în ţară atât a persoanelor, cât şi a autovehiculelor.

Ultima variantă de lucru era aceea că există şanse pentru transportul celor 20 de persoane din insula Thassos până la Bucureşti, iar contra-cost, pentru suma de 350 de euro/maşină, să li se pună la dispoziţie o platformă cu care să-şi aducă maşinile în ţară.

Familiile care au avut de suferit de pe urma viiturii de acum câteva nopţi iau în calcul să-i acţioneze în judecată pe reprezentanţii hotelului grecesc la care au fost cazaţi, pe care îi acuză că nu au luat toate măsurile pentru a le proteja autovehiculele. Deocamdată, nu se ştie dacă acţiunea în instanţă va fi promovată în Grecia sau în România, situaţia urmând să se clarifice după discuţii cu un avocat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini şocante cu sucevenii surprinşi de viitură în insula grecească Thassos.
 Vizualizări articol: 5125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Imagini şocante cu sucevenii surprinşi de viitură în insula grecească Thassos5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei