Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 255 (5462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Dilemă

Noul secretar al municipiului Rădăuţi a fost instalat în funcţie fără avizul ANFP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene de „Cascadorii râsului”, aşa a fost etichetată şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local al municipiului Rădăuţi, de către un localnic care a urmărit întrunirea deliberativului la televizor. Şedinţa a debutat puţin după ora 12.00, cu o întrebare, adresată de un consilier USL, secretarului municipiului, Adrian Şcheul, mai precis, dacă noul secretar a obţinut avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea acestei funcţii, în condiţiile în care a fost detaşat pentru o perioadă de şase luni de la Primăria Horodnicu de Sus. Primarul Olărean a afirmat că acest aviz nu este necesar că Şcheul îndeplinește condițiile pentru ocuparea postului, afirmație întărită de şeful serviciului personal, Elena Mitric, care a arătat că a purtat o discuţie telefonică cu un funcționar de la ANFP şi acesta i-ar fi spus că nu este necesar avizul Agenţiei. După aproximativ o oră de dispute verbale, dispute care s-au purtat într-un ton mai apropiat de mahala decât de Consiliu Local, în jurul orei 13.00, a început şedinţa, cu promisiunea că va fi luată legătura cu ANFP şi aceasta va confirma, sau nu, până la finalul şedinţei, situația secretarului de la primăria rădăuţeană. La ora 16.00, consilierii USL s-au interesat de soarta solicitării, însă au avut surpriza să afle că aceasta nici măcar nu fusese trimisă la Bucureşti. „Hotărârile sunt valabile şi fără semnătura secretarului. Am decis să nu contrasemnez până va sosi răspunsul de la ANFP”, a afirmat Adrian Şcheul, iar primarul Olărean i-a asigurat pe consilieri că în cursul zilei de vineri la primăria rădăuţeană va ajunge răspunsul de la ANFP.   

Andronachi: Şedinţa de astăzi este nulă, pentru că domnul secretar nu are avizul ANFP

De partea cealaltă, consilierul UNPR Traian Andronachi a arătat că şedinţa este lovită de nulitate şi că noul secretar este în ilegalitate. „Articolul 92, alineatul 1, din Legea 188/1999, cu completările şi modificările de rigoare, spune că exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante, sau temporar vacante, se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public. La alineatul 2 se arată că măsura prevăzută la alineatul 1 se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică pe o perioadă de maxim şase luni dintr-un an calendaristic, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Acest lucru i l-am solicitat secretarului actual, însă acest aviz nu există. Aşa că şedinţa de astăzi este nulă, pentru că domnul secretar nu are avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici”, a precizat Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul secretar al municipiului Rădăuţi a fost instalat în funcţie fără avizul ANFP.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Noul secretar al municipiului Rădăuţi a fost instalat în funcţie fără avizul ANFP3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avocatul lui peste trimis de
( 1 nov 2013, 13:13:01
Avocatul Andronache habar n-are cei cu el. Sa mai citeasca legea inainte de a vorbi.
Prevederile legale expuse se refera la promovarea unui functionar public pe o functie de conducere temporar vacanta, insa Scheul este functionar public de conducere, ca secretar al comunei Horodnic de Sus, deci nu poate fi promovat pe aceeasi functie publica pe care o ocupa. Legea nu face precizare daca trebuiesc indeplinite conditii speciale pentru a ocupa o functie publica de conducere de secretar uat fie ca este de comuna, oras sau municipiu cu exceptia vechimii in specialitatea studiilor. pentru detasare pe functie similara de acelasi categorie, clasa si grad profesional nu este necesar de avizul ANFP fiind de ajuns acordul celor doua institutii publice de la care se detaseaza secretarul uat si la care urmeaza sa fie detasat secretarul uat.
Domul avocat mai cititi legile si dupa aceea vorbiti ca altfel va faceti de ras.
2.   Detasarea trimis de
( 1 nov 2013, 14:42:51
Functionarii publici pot fi detasati pe o functie publica de conducere, NUMAI cu avizul ANFP si NUMAI daca indeplinesc conditiile de studii si de vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice de conducere, si NUMAI daca in cadrul autoritatii sau institutiei publice la care se face detasarea, NU EXISTA FUNCTIONARI PUBLICI CARE SA INDEPLINEASCA CONDITIILE PENTRU A PUTEA EXERCITA CU CARACTER TEMPORAR FUNCTIA PUBLICA DE CONDUCERE
Interesant e insa (fiindca se stie ca la Radauti e zona crepusculara) cum a reusit sa treaca dispozitiile de modificare a raportului de serviciu, de controlul de legalitate al prefectului......poate ne explica adta d-l. Prefect, ca tot e mereu prezent in mass media.

3.   O adunatura de idioti trimis de
( 1 nov 2013, 18:50:40
De la cel mai mic pana la cel mai mare tot consiliul radauti e condus de oameni idioti. Halal consiliu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei