Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2011 - Anul XVI, nr. 129 (4727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Mii de suceveni, lăsaţi fără apă rece două zile la rând

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni au fost lăsaţi timp de două zile să se zbată ca peştele pe uscat, fără pic de apă la robinete, în plină vară, din cauza unor lucrări ISPA executate în bătaie de joc.

Astfel, o treime din populaţia municipiului Suceava nu a avut apă miercuri, după ce ACET a anunţat sistarea furnizării acestui serviciu pe 62 de străzi, în scopul restructurării reţelelor de apă existente. Calvarul celor care au avut de stat o zi întreagă la serviciu sau acasă fără posibilitatea de a se spăla pe mâini, pe faţă, fără să poată trage apa la toaletă sau să se răcorească cu un duş într-o zi caniculară s-a prelungit până noaptea târziu, pentru că apa rece nu a revenit de la ora 20.00, aşa cum li s-a zis.

Ba mai mult, în zona centrală a Sucevei, pe străzile Petru Rareş, Curtea Domnească, Nicolae Bălcescu, Ciprian Porumbescu, Dragoş Vodă şi Armenească, oprirea apei potabile s-a prelungit şi ieri, prinzându-i descoperiţi pe mii de suceveni, care nu se aşteptau să îndure atâta timp fără apă rece.

Confruntaţi cu această situaţie absurdă, în care, două zile la rând, o parte a populaţiei Sucevei a fost lăsată fără o picătură de apă, cei de la ACET arată cu degetul spre “împiedicaţii” de la TMUCB, care n-au fost în stare să respecte graficul de lucrări, din cauza proastei organizări.

“Sunt nişte tolomaci,ăsta e adevărul. Una era oprirea programată, care a fost anunţată populaţiei din timp, să îşi facă rezerve de apă, alta brambureala pe care au făcut-o ei. Şi o oră fără apă creează disconfort populaţiei, două zile e deja prea mult. Când s-a discutat de această lucrare am cerut TMUCB-ului să se pregătească temeinic, să simuleze din timp acţiunea şi să aibă forţă de muncă suficientă. Lucrarea era programată să ţină de la 02.00 dimineaţa până la 18.00, ca noi să avem timp să umplem reţeaua în două ore, să ajungă apa la timp la majoritatea consumatorilor afectaţi. Ei abia au terminat la 20.00 şi ceva seara pe unele zone, încât apa a ajuns şi mai târziu. Iar în Centru, nu au făcut deloc, deşi le-am creat toate condiţiile necesare”, a declarat ieri directorul ACET, Ştefan Groza, nemulţumit total de felul în care a decurs lucrarea.

Nepăsători la chinul miilor de suceveni care au avut de îndurat încă o zi de lipsuri, în condiţii mai rele ca într-un cătun pierdut prin munţi, cei de la TMUCB nici măcar nu s-au mobilizat să termine mai rapid lucrarea întârziată, ci, dând cu stângul în dreptul, au tergiversat săpăturile şi lucrările necesare, încât, ieri seară, o parte din centrul Sucevei era încă rupt de civilizaţie.

Culmea e că pentru bătaia de joc la care au fost supuşi sucevenii nimeni nu păţeşte nimic, nici măcar cei de la TMUCB, care ar fi trebuit să fie năuciţi cu amenzi pentru lipsa de organizare şi pentru disconfortul creat populaţiei nu doar acum, ci şi în alte ocazii când au oprit furnizarea apei potabile sau au distrus străzile municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni, lăsaţi fără apă rece două zile la rând.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mii de suceveni, lăsaţi fără apă rece două zile la rând5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Far west trimis de
( 3 iun 2011, 13:46:46
fara apa calda ,fara apa rece,fara centrala termica.......domnule primar santem in anul 2011..................la prelipca in ce an santeti......
2.   De ce nu se sesizeaza nimeni??? trimis de
( 4 iun 2011, 00:03:06
Amenzi usturatoare si rezilierea contractului cu TMUCB. Aduceti firme care sa faca treaba in Suceava nu firme care isi bat joc de Suceveni dar stiu sa dea spagi la primarie si nu patesc nimic!!!
3.   TREBUIE SA FII GOSPODAR... trimis de
( 4 iun 2011, 10:21:32
Bunicul meu ...cand vrea sa angajeze un meserias pt o anumita treaba - sa zicem construirea unei sobe de teracota-se intereseaza in primul rand .de la unul de la altul ...ce fel de meserias e : e serios , adica se tine de lucru , face treaba buna sau nu , lucreaza si estetic etc ..Cei in cauza iti dau atatea indicatii ...incat chiar pe cel mai bun poti sa-l tocmesti pt treaba ta..Asa ar trebui sa faca si primariile ...sa nu ofera lucrari la firme neserioase care pe deasupra mai lucreaza si prost ...fara calitate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei