Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2011 - Anul XVI, nr. 124 (4722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Condamnare

Un an de închisoare cu suspendare după ce, fără permis, a provocat un accident mortal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr care a provocat un accident mortal în iulie 2009, când s-a urcat la volanul unei maşini deşi nu deţinea permis de conducere, a fost condamnat recent definitiv de instanţă, pedeapsa fiind de un an de închisoare cu suspendare.

Pedeapsa a fost stabilită de Judecătoria Suceava, în martie 2011, şi cum nimeni nu a făcut recurs în termenul legal, a rămas ulterior definitivă.  

Inculpatul, Paul Petru Grosariu, este din comuna Ilişeşti şi la vremea accidentului avea 19 ani. Tragedia s-a petrecut pe 24 iulie 2009, la ora 4.15, pe DN 17, la câţiva kilometri de intrarea în municipiul Suceava.

Şoferul de 19 ani conducea un autoturism Audi, alături de el, pe scaunul din dreapta faţă, aflându-se Ioan Atodiresei, în vârstă de 17 ani, din municipiul Suceava.

La scurt timp după ce a ieşit de pe raza localităţii Ilişeşti, şoferul de 19 ani a văzut cu întârziere o căruţă care circula în faţa sa, acroşând-o uşor. Din impact, şoferul nu a mai putut redresa maşina, intrând pe sensul opus de mers şi apoi răsturnându-se în afara drumului.
Din păcate, adolescentul de 17 ani, prins între fiarele contorsionate ale maşinii, nu a supravieţuit, echipajele de salvare ajunse la faţa locului găsindu-l decedat.

Autorul accidentul, găsit în afara maşinii, după ce fusese proiectat din interior, a fost diagnosticat cu leziuni uşoare.

Una dintre concluziile clare ale poliţiştilor a fost că accidentul s-a produs pe fondul lipsei de experienţă în condus a tânărului de la volan.

El a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, pentru aceste infracţiunii fiind ulterior trimis în judecată.

Conform deciziei Judecătoriei Suceava, pentru conducere fără permis inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă de trei luni închisoare, în timp ce pentru ucidere din culpă acesta a fost condamnat la un an de închisoare. Pedepsele au fost contopite, rămânând cea mai mare, de un an de închisoare. Aşa cum se practică în cazul celor mai multe infracţiuni de ucidere din culpă, pedeapsa a fost suspendată condiţionat, inculpatului fiindu-i aplicat un termen de încercare de trei ani de zile, în care nu mai are voie să comită vreo infracţiune. În caz contrar, pedeapsa de un an de închisoare va fi executată.

Un alt aspect important, rudele minorului decedat au renunţat la pretenţiile civile formulate în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un an de închisoare cu suspendare după ce, fără permis, a provocat un accident mortal.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un an de închisoare cu suspendare după ce, fără permis, a provocat un accident mortal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu mai este dreptate trimis de
(31 mai 2011, 16:14:04
eu totusi cred ca intr-o zi Dumnezeu va face dreptate, TOTUL se plateste , daca nu aici in viata viitoare cu siguranta, nu vorbesc in necunostita de cauza.....trec si eu prin necaz pt niste acuzatii nedrepte......si justitia romana lasa de dorit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei