Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2010 - Anul XV, nr. 193 (4484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Prime pentru şefii asociaţiilor de locatari, din comisioanele plătite de Termica şi ACET

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plata la timp a facturilor la apă şi energie termică aduce avantaje pentru şefii asociaţiilor de locatari/proprietari din municipiul Suceava. Cei doi furnizori de utilităţi, ACET şi Termica, acordă comisioane - un procent din valoarea facturii - asociaţiilor care nu au întârzieri la plată. Din sumele virate drept comision, preşedinţii, administratorii şi ceilalţi membri ai comitetului de conducere îşi acordă prime de sărbători şi au la dispoziţie o sumă de bani pentru rulajul curent. Din informaţiile noastre, de această facilitate beneficiază circa zece asociaţii din municipiul reşedinţă de judeţ.

Printre acestea se numără şi asociaţia de locatari nr.16 de pe strada Oituz. Asociaţia primeşte lunar comision de la ACET din decembrie 2007, iar de la Termica din aprilie 2009.

În 2007, asociaţia avea numai la Termica o datorie de 600 de milioane de lei vechi şi 120 de milioane de lei vechi penalităţi. Administratorul a fost schimbat şi în funcţie a venit, cu jumătate de normă, un vechi angajat al societăţii de termoficare, Ioan Negrea. Acesta ne-a declarat că are 33 de ani vechime la Termica, iar munca de administrator o face în timpul liber deoarece programul pe care îl are la societatea de termoficare, ture 12/24 şi 12/48, îi permite acest lucru.

 

Salariu de peste 12 milioane de lei vechi pentru jumătate de normă la asociaţia de locatari

Ca dovadă că îşi face bine treaba, Ioan Negrea arată că din ianuarie 2009 asociaţia nu numai că a lichidat datoriile către toţi furnizorii, dar reuşeşte şi să plătească facturile la zi, ceea ce permite încasarea comisioanelor. De exemplu, în acest an, comisioanele lunare de la Termica au fost între 4 şi 7,3 milioane de lei vechi, iar de la ACET, între 2 şi 3 milioane de lei vechi.

Din sumele încasate drept comision, angajaţii asociaţiei (comitetul de conducere) şi-au acordat de Crăciun şi de Paşte prime între 1 milion de lei vechi „pentru cei mai mici în grad” şi de 3-3,49 de milioane de lei vechi pentru şefi.

Prestaţia administratorului asociaţiei nr. 16 a fost apreciată şi de locatari, cei care au fost prezenţi la adunarea generală de alegeri din luna martie 2010 votând ca pentru jumătate de normă să primească un salariu de 14 milioane de lei vechi, din care încasează 12,63 milioane de lei vechi. „Treaba mi-o fac conştiincios, la mine nu aşteaptă oamenii la uşă, cum se întâmpla pe vremea vechii conduceri, şi plata facturilor este la zi. Cu banii din comisioane ne permitem să plătim la zi utilităţile, chiar dacă mai sunt restanţieri”, a precizat administratorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prime pentru şefii asociaţiilor de locatari, din comisioanele plătite de Termica şi ACET.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Prime pentru şefii asociaţiilor de locatari, din comisioanele plătite de Termica şi ACET3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtitii... trimis de
(18 aug 2010, 19:16:16
Ii intreb pe securistii pensionari pripasiti pe la mai toate asociatiile:ce inseamna:zilnic teren?(veti vedea pe poza anexata).In alta ordine de idei de unde fonduri de premiere la o societate ineficienta???DE STAT!!!!!De asta ati marit pretul apei?Ar trebui sa se destepte sucevenii sa fugareasca capusele si sa-si plateasca utilitatile direct la furnizori!
2.   "Se simte cu musca pe caciula" trimis de
(18 aug 2010, 19:50:44
Intrebare ptr domnul Negrea : cata vechime aveti la Termica ? 33 de ani sau 8 ani,"tov" Negrea ? Ceilalti ii aveti la RAUCL SV,nu ?Asadar,nu mai mintit 'tov" Negrea ! De data asta,figura de "tov" va tradat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei