Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Final de proiect

Copiii străzii din Fălticeni, la adăpost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii străzii din Fălticeni vor avea, începând din această  săptămână, un adăpost. Joi, 25 martie, la Fălticeni se va inaugura oficial Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii „Lizuca”, singurul de acest gen din judeţ. din cadrul proiectului „Iniţiativa copiii străzii”.

Adăpostul va avea o capacitate de 12 locuri, dar de serviciile sociale ale adăpostului vor putea beneficia circa 40 de copii pe an. Cu acest serviciu, Protecţia Copilului Suceava încearcă să depăşească nevoile de bază ale copiilor străzii, hrană şi adăpost. Beneficiarii Adăpostului de zi şi de noapte „Lizuca” sunt copii cu vârste între 3-18 ani, care se află în stradă şi au părinţii cu domiciliul pe raza judeţului Suceava.

 „Copiii străzii vor beneficia de consiliere, îndrumare şcolară şi, pe baza unei anchete sociale, se vor căuta  soluţii pentru problemele copiilor care ajung în adăpost, copii de pe stradă”, ne-a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava. Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii „Lizuca” s-a construit prin reabilitarea Centrului de plasament „Dumbrava minunată” din Fălticeni, desfiinţat în anul 2002. Clădirea a fost dotată cu echipamentele şi mobilierul necesare găzduirii minorilor, până la rezolvarea problemelor specifice cu care aceştia din urmă se confruntă.

 

Peste 500.000 de euro, finanţare

Beneficiarii serviciilor adăpostului „Lizuca” sunt copiii separaţi de familie şi care trăiesc în stradă, minorii care locuiesc împreună cu membrii familiei, dar şi copii care cerşesc, spală parbrize de maşini sau prestează alte activităţi care să le aducă un bănuţ pentru o bucată de pâine.

„Prin acest serviciu se urmăreşte asigurarea unui adăpost sigur pentru copiii străzii, adoptarea unor măsuri preventive împotriva abandonării copiilor, reducerea factorilor de risc pentru minorii vulnerabili şi familiile acestora”, a mai completat Enea.

Consiliul Judeţean Suceava va asigura costurile aferente întreţinerii, reparării şi funcţionării adăpostului timp de 5 ani de la darea acestuia în folosinţă. 

Valoarea totală a proiectului este de 459.212 euro, din care 218.502 euro sunt suportaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, restul reprezentând finanţare din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii străzii din Fălticeni, la adăpost.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Copiii străzii din Fălticeni, la adăpost3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei