Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 aug 2010 - Anul XV, nr. 193 (4484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protestul bunului simţ (III)

O ultimă referire la un subiect ce ţine de criza bunului simţ şi de probleme deontologice. Nu că n-ar fi mult de vorbit, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm timpul doar cu aşa ceva, cred că avem ceva mai bun de făcut. Putem observa, analiza, gândi, dar dacă nu acţionăm, tot degeaba. Pentru a putea schimba ceva, trebuie acţiune şi în urma acţiunii vine reacţiunea, adică răspunsul acţiunii, care este egală şi de sens contrar. Cu cât acţiunea e mai mare şi rezultatele vor fi pe măsură, dar cum românii se complac în traiul lor zilnic, nu cred că vom vedea ceva reacţiune prea curând!

Cum spune un cântec, „dacă ar fi un război, militarii s-ar uita la a 5-a pagină din ziar”!?!? Şi nu numai. Cred că şi la telenovele, la emisiuni de scandal în care e promovată non-inteligenţa, e promovat  tricepsul fără minte, e încurajată spălarea rufelor în public. S-ar uita la ora 5 şi-ar fi „în direct cu toate crimele”, s-ar uita la emisiuni interzise la miez de noapte, la emisiuni pe invers...

Da!!!! Şi nu tembelizorul e de vină. Marea masă de oameni care fac rating, cărora le place ca pe vremea romanilor, doar pâine şi circ. Pâine au  din  ajutorul social, iar circul îl au din antenele amplasate cu mândrie şi la loc cât mai vizibil. De ce să munceşti dacă statul îţi plăteşte statul acasă şi privitul la cutia magică?! De ce să gândească ei?!?!? Când pot lua totul de-a gata, aşezat bine pe tavă, cosmetizat, ambalat de să-ţi ia ochii, mai mult gol, cu forme false, cu doctori care au ei nevoie de consiliere, de consilieri de copii dar care nu au crescut în viaţa lor un copil, avem surprize regizate, avem live în playback.

Tembelizorul, mod de manipulare în masă, de manipulare a „minţilor” strălucite, mod de îndobitocire, de înlocuire a materiei cenuşii, mod de pierdere a visurilor, a ideilor, mod de a „hiberna” la căldurică. Loc unde gradul de inteligenţă e dat de cât de tare te „turui”, de cât de tare şi diversificat ştii să înjuri, cât de bine ştii să vorbeşti agramat, cât de bine ştii să îţi faci familia de ruşine, cât ştii să îţi baţi joc de propria mamă.

Culmea!!!!!!!! Toate pe banii voştri. Open the eyes, men!!!!!!!

Când prieteni de-ai mei află că nu am în patrimoniu aşa aparat, parcă îi aud şi acuma: „Cum aşa?! Nu ai? Dar poţi sta fără? Nu te plictiseşti? Şi mai eşti în rând cu oamenii???” Wow... Nu pot zice decât „săracii!!!!”. Şi le pot răspunde acum.  Păi uite aşa bine, pot trăi şi fără, pot mânca la fel de bine, chiar dorm şi mai bine, nu mă plictisesc din cauză că încerc să fac ceva constructiv, timpul pierdut îl pot folosi şi într-un mod practic şi constructiv. Mai bine o oră de plimbare decât o oră de privit pe canapeaua de la ora 17 când Bote să-mi predea cultura, sau unii schizofrenici să îmi tot ţipe în timpane „medicamente, medicamente”. Mai bine oile de pe dealurile noastre decât oile civilizate din Pipera.

Mai bine........dar ce vorbesc eu aici?!?! .......

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!!!

 

Bogdan BILBOREANU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul bunului simţ (III).
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Protestul bunului simţ (III)3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Panflet trimis de
(18 aug 2010, 18:31:03
acest text, adica toate cele 3 parti, fac parte dintr-un panflet
2.   Salut colegu` trimis de
(20 aug 2010, 13:10:38
Salut colegu. Nu te-am mai vazut de o gramada de timp. Noroc ca am dat aici de tinehappy Cauta-ma pe id mami_mamel sa vorbim !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei