Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 9 (8538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cantonamente pe stil nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmi vine destul de greu să înţeleg care pot fi câştigurile cantonamentelor din această perioadă, fiindcă eu provin din generaţia celor cantonaţi la munte în perioada anilor '60 şi '70, când luam în piept pantele înzăpezite până ajungea transpiraţia să îngheţe pe noi, pe dedesubtul treningurilor ălora groase, din bumbac, care se îmbibau şi ajungeau să cadă de pe noi, în alergare. Iar ce era pe sub ele, transpiraţia adică, îngheţape piele. Avea farmecul ei toată demența aia, ajungeam rupţi în bucăţi în vestiarul unde ne aştepta o oală enormă cu ceai de zahăr ars (acum ar fi considerat otravă de nutriţioniştii lu' Peşte!) şi o traistă de lămâi tăiate în sferturi. După ce beam ceaiul, ne băgăm la duşuri, de unde aproape că n-am mai fi ieşit, dacă era după noi, fotbaliştii. Scopul declarat (şi realizat în proporţie de 1000%!) era de a ne oxigena plămânii, de a mări capacitatea respiratorie şi deci rezistența la efort prelungit. Asta se petrecea vreo 12-15 zile, chiar la reluarea pregătirilor, cam pe 5-7 ianuarie, niciodată mai devreme sau mai târziu. Cu cât ne apropiam de primăvară şi de reluarea campionatului, cu atât se înteţea lucrul cu mingea, apoi veneau amicalele, iar când chiar se reluă campionatul, alergam ca nebunii, de parcă aveam câte 3 plămâni fiecare. Ăştia se duc în Turcia, joacă două meciuri dacă nu plouă torenţial, între meciuri fac socializare pe bază de telefoane, tablete şi laptopuri, mai pierd două zile la plecare, cu avioane şi autocare, două la întors, din 10 le rămân cam 6-7, alea în care joacă două sau treimeciuri cu adversari din campionatul azer sau uzbek, iar ăia mai răsăriţi cu echipe din liga a 3-a din Elveţia sau Austria. Când o să aflaţi la ce sunt bune cantonamentele astea din Turcia, vă rog mult să-mi spuneţi şi mie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cantonamente pe stil nou.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cantonamente pe stil nou5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei