Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 59 (8283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dacă e ordin (de nepromovare), cu plăcere?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la meciurile de aseară din Liga 1, a ținut capul de afiș Liga 2, ceea ce e mai mult decât neobișnuit. Bine, asta dacă nu ții cu Dinamo sau cu Steaua... Nu e un ”răutăcism”, doar o glumă. Și aici era ultima etapă din sezonul regulat, cu înghesuială mare pe locurile de play-off. Steaua era deja calificată, ba chiar de pe primul loc, dar... la ce bun? Dacă nu intervine un artificiu legal, ”militarii” (chiar putem să le spune așa) vor juca doar de plăcere, vorba vine, căci numai plăcere nu simt fotbaliștii și suporterii. Astfel, socotind după regulile actuale, rămân 5 echipe care se vor bate pentru primele 4 locuri din play-out (primele două se califică direct, următoarele dau baraj cu echipe din primul eșalon). Așadar numai una va rămâne complet pe dinafară. Ei bine, cum ar fi ca Dinamo să fie aceasta? Nu hulesc, departe de mine, dar ar fi o simbolică răsturnare de situație față de perioada când Steaua și Dinamo tăiau și spânzurau în fotbalul românesc. Nici la Dinamo lucrurile nu stau pe roze, pe lângă meritul sportiv care e la limită, căci alb-roșiii au prins play-out-ul pe scară, clubul este în pericol să nu primească licența din cauza situației financiare. Dacă se întâmplă, atunci vorba aia cu karma chiar ar avea sens. Dar, făcând abstracție de ceea ce se întâmplă în afara dreptunghiului verde, se pot face niște proiecții destul de exacte despre ce se va întâmpla în continuare, asta și pentru că nu intervine înjumătățirea punctelor, ca în Liga 1. De ce oare într-o parte da, în alta ba? N-aș ști să vă răspund. Cert e că Poli Iași are un avans consistent, de 8-9 puncte, pe care greu îl poate pierde în doar 10 etape în care urmăritoarele nu vor putea acumula continuu, căci inevitabil joacă între ele. Cea de-a doua favorită la calificare directă e Oțelul, cu un avantaj mai mic, de 4-5 puncte. Dacă își vor gestiona cum trebuie avantajul, atunci Moldova va fi mult mai bine reprezentată în Liga 1, cu Botoșaniul ar fi 3 echipe, una chiar fostă campioană! Pentru cele două locuri de baraj ar rămâne să se lupte Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo. Cred că doar Dinamo, dacă primește licența, ar putea îngrijora pe UTA, pe Hermmanstadt, pe Chindia și cine mai e pe acolo, dar în principal prin prisma atmosferei create de suporteri.

Altfel, consemnez cu satisfacție faptul că Ilfovul nu mai propune încă o echipă artificială, deși Concordia Chiajna stătea la mâna ei. Cu o victorie la Metaloglobus ar fi fost în primele 6, scoțând-o din schemă pe... Dinamo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă e ordin (de nepromovare), cu plăcere?.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacă e ordin (de nepromovare), cu plăcere?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei