Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 53 (8277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dacă mai era nevoie de confirmări...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-a trebuit să așteptăm prea mult pentru a ne convinge că, o vreme, arbitrii vor orbi subit la pătrunderea jucătorilor în careu la executarea loviturilor de la 11 metri. În ultimele două etape au fost două cazuri flagrante. De manual, de ”așa nu”. Dacă tot există prevederea aia în regulament, de ce se aplică diferențiat? Răspunsul l-am dat deunăzi, fiindcă e o lege proastă care trebuie schimbată. În etapa cu numărul 28, Ivan a marcat pentru Craiova din penalty cu FC Argeș (vă amintiți, desigur, acel henț halucinant comis de căpitanul piteștenilor). Ei bine, în momentul în care Ivan atingea mingea, Baiaram aproape îi obtura vederea arbitrului de centru! Nici nu era nevoie de VAR, în acest caz expresia bătător la ochi trebuie luată mot à mot. Ivan a marcat, iar cum cel care încălcase atât de grosolan regula era coechipierul său, lovitura trebuia repetată. Nu s-a întâmplat. Iar în etapa următoare, cel care a adus regula aceasta în atenție, dar fără intenție (rimă involuntară), adică Dugandzic, era chemat să mai bată un penalty pentru Rapid. Aici fac o paranteză. Întrucât evenimentul se petrecea iarăși pe final de meci, presiunea pe umerii acestuia era uriașă. Mă mir că Mutu nu a sesizat asta. Înțeleg că Dugandzic este specialist și a avut atunci o sincopă, dar revenirea la normal se face cu un penalty executat până în minutul 70, să zicem, nu atunci când soarta meciului depinde iarăși de el. După părerea mea, Săpunaru era cel mai indicat să execute. Închid paranteza, a executat Dugandzic și a ratat, doar că... Doar că adversarii de la Hermmanstadt au pătruns și ei copios în careu, lucru sesizat și de cei de la DigiSport, care au păstrat minute în șir pe ecran un stop-cadru cu momentul respectiv. Nici de data asta nu s-a repetat. Păi să ne punem puțin și în pielea croatului: într-un meci înscrie, dar e forțat la repetare de regula respectivă, a doua oară ratând, iar în alt meci, când trebuia să fie salvat de aceeași regulă, arbitrul închide ochii! Cum vi se pare?

O altă prevedere pe care n-o aplică nici dracu’ (scuzați franceza) este regula celor 6 secunde. Dar care se încalcă meci de meci, pe verificate!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă mai era nevoie de confirmări....
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacă mai era nevoie de confirmări...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei