Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 50 (8274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru BIGHIU

Doru BIGHIU


Stadionul orăşenesc plin de campioni mondiali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri după-amiază, în timp ce mă pregăteam să scriu această rubrică, tocmai începuse şi un presupus meci de fotbal de prima divizie, între două presupuse echipe de fotbal: cea din presupusul oraş Mioveni şi cea din presupusul oraş Voluntari. Pe când mă gândeam ce subiect să abordez, numai ce-l aud pe comentatorul de serviciu spunând că partidaare loc pe "Stadionul Orăşenesc Mioveni". Eeeeiii, păi asta schimbă radical datele cu care operăm: păi dacă stadionului aşa îi zice în mod oficial, adică "orăşenesc", înseamnă că nu suntem la ţară, ci chiar la oraş. Nu iau în calcul aparenţele, anume puzderia de blocuri ceauşiste care se văd pe fundal (de fapt, şi aici e, cum se zice, loc de mai bine!, adică dacă tot îi zicem satului oraş, atunci şi "fundal" poate fi înlocuit cu "background", ca să se ştie în lumea largă căorașul-sat Mioveni e integrat chiar şi în Uniunea Europeană!), fiindcă e clar că aparenţele înşală, ci mă rezum la aspectele pur fotbalistice. Mai întâi, tribunele în care se văd circa 200 de zgribuliţi care par veniţi nu să se bucure de spectacol, de viaţă în general, ci parcă să bifeze o convocare cumva împotriva voinţei lor. Apoi, atunci când vedem câte un prim-plan cu vreunii din ei, putem constata că gama coloristică a îmbrăcăminţii se situează undeva între negru, maro şi gri. De departe, se vede doar un cenuşiu, aşa cum le e probabil şi viaţa, dar şi "spectacolul" jucat de 22 de împiedicaţi despre care aflăm că unii sunt din Capul Verde (cum mă-sa or fi aflat acolo de oraşul Mioveni!?), alţii din Coasta de Fildeş ori Estonia, ceea ce e aproape normal. Ciudat de-a dreptul e să vezi că la una din echipele astea joacă un brazilian şi un spaniol, iar la ailaltă un argentinian. Ce mai, campion mondial putem zice! Numai că argentinianul ăla e campion mondial tot aşa cum Voluntari şi Mioveni sunt oraşe! Şi cum echipele astea sunt din Superligă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadionul orăşenesc plin de campioni mondiali.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Stadionul orăşenesc plin de campioni mondiali1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei