Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 5 (8229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Luna albă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ianuarie nu e albă de la iarnă, măcar să fie de la sportul alb. Ca în mulți dintre anii din urmă, mă voi concentra pe tenis în săptămânile care urmează, cu Australian Open în prim-plan. Accent va fi pe tabloul masculin de data asta, căci la feminin nu cred că putem aștepta mai mult de o prezență românească în a doua săptămână, cel mai probabil din partea Irinei Begu. Orice altceva e bonus.

Djokovic a câștigat deja un prim trofeu, la Adelaide, anunțându-și agresiv intențiile. A trecut ușor de Medvedev în semifinală, dar neașteptat de greu de Sebastian Korda, având nevoie de peste 3 ore de tenis în finala transmisă duminică dimineață de Eurosport 2. Nu uit de pronosticul meu din 2020, când spuneam despre Korda că va termina anul 2022 în primii 10. Poate că acum jocul e de primii 10, dar punctele nu-s destule, deoarece Korda nu e foarte prezent în circuit, părând un fel de ”băiatul mamii”. Adică joacă mai ales acasă, în State. Acum e locul 31 (cel mai bun a fost 30), iar dacă își schimbă abordarea e loc și pentru Top 10, cum îi prezisesem. Ruud ne-a arătat cum se poate ajunge chiar și în Top 5 doar cu trofee de 250!

Referitor la finală, știrea e că americanul a avut minge de meci, dar pe care Djokovic a salvat-o imperial cu un smash din retragere. Dacă ar fi să văd partea negativă, a fost o altă ocazie în cariera lui Korda care i-ar fi dat voie să se desfășoare mai departe, să capete încredere în jocul său, să vizeze obiective mai îndrăznețe. Primul a fost meciul cu Nadal, prăbușit de la 5-2 în decisiv cu dublu break! Și acum Korda a arătat că poate conduce jocul până la ultimul obstacol, iar acolo să înghețe deasupra lui, ca pisica lui Topârceanu, ”între două streșine”. În primul set a avut 5-4 și 40-0 cu serviciul, dar... s-a văzut egalat. Meritul lui că a tras apoi din greu pentru a-și adjudeca totuși manșa la tie-break. Apoi, în loc să intre în prelungirile decisivului, a clacat la 4-5 și 40-15 cu serviciul! Deși spusese despre Djokovic că acesta poate apela oricând la planul B-C-D, a omis să spună că există și planul A-bis (sună într-un mare fel!), pe care i-l oferă adversarul, acela de a se bloca la câștig. Unii au lucrat la asta (Medvedev, Zverev, Alcaraz), alții or fi lucrat și ei, dar încă nu se vede (Tsitsipas, Berrettini și câți alții!).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luna albă.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Luna albă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei