Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 4 (8228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce a fost. Ce mi-aş dori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La final de an şi la început de an nou se trag concluzii şi se exprima speranţe, fiinţaumană având aproape mereu şi în orice context dorinţa de a-i fi mâine mai bine decât ieri. Privind la anul tocmai scurs, sunt tentat să îl consider unul cu adevărat excepţional pentru sportul românesc, o mână de mari performeri aducându-ne un snop de reuşite la care jur că eu nu mi-aş fi imaginat că mai sunt posibile, după toboganul pe care mai toate sporturile o luaseră la vale. În vârful suprem se plasează omuleţul devenit cel mai rapid înotător din istorie, David Popovici, devenit şi campion, şi recordman mondial, pe mai multe distanţe în stilul liber şi care, dată fiind vârsta să fragedă, cu siguranţă că mai are de adus multe şi mari bucurii în sufletele românilor. Vin apoi sporturile celelalte din ape: canotaj, caiac, canoe, care tind să redevină ceea ce erau cândva pentru noi, adică un fel de monopol românesc, explicabil pe vremuri prin prezența în loturi a oamenilor Deltei, aproape de neexplicat acum (dar cu atât mai frumos!) când majoritatea sportivilor medaliaţi cu aur la Olimpiadă, la Mondiale şi la Europene vin din judeţele Suceava şi Botoşani. Nu-mi spuneţi că performanţele lor se leagă de Siret ori de Prut, că nu ţine. Pare mai degrabă vorba de pasiune şi de muncă, şi iar muncă. Există şi un sport cu mingea unde să văd semne de revenire în elită: handbalul. La feminin, am convingerea că Rapid şi CSM vor ajunge în final four în Champions' League, ba chiar le visez disputând finalaîntre ele. Şi băieții dau semne de resuscitare, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Mi-aş dori ca anul tocmai început să ne confirme toate aceste salturi calitative, iar dacă şi gimnastică feminină şi-ar regăsi drumul spre marea performanţă, aproape că putem fi fericiţi. N-am zis nimic despre tenisul feminin. Chiar că nu ştiu ce urmează, dar parcă mai degrabă nu se aratămari reuşite. Am uitat ceva? Aaaa, fotbalul? Care fotbal?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce a fost. Ce mi-aş dori.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ce a fost. Ce mi-aş dori5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei