Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 237 (8154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


O victorie cât o rușine!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mi-a trecut de mult boala aia de a mă entuziasma la orice victorie românească în competiții internaționale, și mai ales la cele fotbalistice, poate și fiindcă acestea s-au rărit că iarba de leac, cum spune străvechea zicere populară, dar sigur pentru că absolut nimeni (adică nicio instituție și nicio persoană fizică) nu pare interesat de altceva decât de dat țepe în orice direcție cu putință, de păcălit, de aburit și de  vopsit tot ce mișcă în perimetrul sportului ăstuia. Nu mă mai miră nicio declarație, de la burlenii oficiali până la petreștii din iarbă, fiecare mințind cu un tupeu nemăsurat, indiferent despre ce ar fi vorba. Alaltăieri, pe înnoptate, după ce panaramele lui Becali au reușit să obțină scorul pe care probabil doar de rușine nu li-l administrează și prin țară echipele sătești, i-am văzut pe împiedicații neobrăzatului de Petrescu țârâindu-se pe gazonul de la Praga într-un fel de demonstrație de nerușinare colectivă, de umilință nemăsurată și de antifotbal cum nu mi-a fost dat să văd în ultimii ani decât tot la neobrăzatul ăsta care se visa(ptiu!) antrenor la Chelsea. Din comentariile de după calamitate ale celor aflați în studioul Digi, dacă n-ai fi văzut meciul, ai fi crezut că împiedicații chiar au jucat fotbal. Ei bine, nu. Au avut doar baftă porcească pe parcursul întregii circoteci, în care au trecut, din greșeală, de vreo 4 ori de centrul terenului, întâmplător una din aceste greșeli finalizându-se cu gol. Golul victoriei. Golul singurei victorii românești în acest an în cupele europene, din 6 meciuri de rahat, câte ne-a fost dat să vedem. A fost cel mai milog și mai căcănar fotbal din câte se pot imagina. La urmă, în loc să fugă în codri sau în munți, panaramele au ieșit pe sticlă grohăind despre "abnegație", "devotament" și "spirit de sacrificiu", iar preș.-ul clubului, un fost fluieraș, a mai furat și din vorbe, cum făcea cândva din fluier, mugind despre "filosofia de joc" a lui Petrescu, aceea "de a nu lua gol". Ei, atunci să trăiască mă-sa care l-a făcut filosof!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O victorie cât o rușine!.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
O victorie cât o rușine!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei