Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 196 (8113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Copacul încărcat de roade și de noapte grea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu știu dacă și dumneavoastră, dar mie știrea momentului mi se pare disponibilizarea lui Cristiano Ronaldo de către Manchester United. Nu știu dacă am mai văzut așa o prăbușire a unei echipe de fotbal, îmi vine s-o compar cu ”prăbușirea măreață” a funicularului construit de Zorba. Dar acolo grecul a dat-o pe dans, la MU nu cred că-i arde cuiva de așa ceva. Numai ”diavol roșu” să nu fii, aud că suporterii ar plănui să întrerupă derby-ul de azi cu Liverpool. Sigur, orice ar fi mai bine decât o nouă umilință istorică, chiar și un meci pierdut la masa verde. Să vedem dacă se va ajunge până acolo. Ar fi totuși de așteptat și o reacție a jucătorilor, ține de bun-simț. Sunt valoroși și ca fotbaliști, și ca resurse financiare, nu se pot lăsa călcați în picioare meci de meci de unii din branșă. Poate că, odată cu plecarea lui CR7, se adeverește și teoria aia cu copacul falnic la umbra căruia nu mai crește nimic. Părerea mea este că nu-i ajută nici omul de pe bancă. Nu merge să faci pe durul cu niște vedete, astea sunt dispuse să te sape până scapă de tine. După eșecul biblic cu Brentford (!), ten Haag le-a anulat ziua liberă jucătorilor și i-a pus să facă ture de teren preț de 13 kilometri, exact diferența față de cât alergaseră adversarii. Deci în medie fiecare jucător a alergat cu 1 km mai puțin decât adversarul direct, dar olandezul i-a pus pe toți să parcurgă diferența totală. Cu o astfel de demonstrație de forță nu câștigă vestiarul. Mai degrabă la cap trebuie să le umble, nu la splină.

Interesant este și unde va ajunge Ronaldo. Varianta Sporting Lisabona ar însemna întoarcea acasă, deci ceva romantic, adio cotă, adio bani. Poate chiar și adio reușite, căci echipa nu cred că îl poate susține în Liga Campionilor. Varianta Borussia Dortmund ar însemna o combinație echilibrată între cele două aspecte, deci și ceva bani, dar în niciun caz la nivelul actual, și o mai mare consistență ca echipă, în ciuda acelei sincope cu Werder. Dacă nemții ar trage un pic de timp, ar putea să-l facă pe portughez să mai coboare pretențiile, așa cum e și normal de la o vârstă încolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copacul încărcat de roade și de noapte grea.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Copacul încărcat de roade și de noapte grea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei