Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 192 (8109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Poftiți de felicitați, dom’ ministru!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avalanșa asta de medalii ne-a luat prin surprindere. Europene peste europene, zici că trebuiau să se țină toate în același timp. La fel și medaliile, ca în întrecerea socialistă, doar că raportările de azi sunt pe bune. Măcar de ne-ar fi luat numai pe noi prin surprindere, că noi n-aveam de ce să ne supărăm, problema e că i-a luat prin surprindere și pe cei care cu asta se ocupă, cu sportul românesc. Astfel, nimeni de la Ministerul Tineretului și Sportului nu s-a deranjat să întâmpine cu un buchet de flori delegația noastră care a câștigat 8 medalii la campionatul european de canotaj. Ministrul Novak cică n-a fost invitat de federație, care ar fi organizat evenimentul. Mai rar explicație așa de tâmpă, să aștepți invitație ca să feliciți personal sau măcar prin reprezentanți! Chiar dacă David Popovici a luat ochii tuturor, dată fiind amploarea planetară a performanțelor sale, chiar dacă medaliile de la canotaj au fost multe și strălucitoare, să punem la socoteală și medalia de argint de la europenele de tenis de masă, câștigată de Bernadette Szocs și Bogdan Ionescu la dublu mixt. Ei bine, la toate astea se adaugă triumful Simonei Halep, ceva mai departe de Europa, la un ocean distanță. Fiind vorba de un turneu de 1000 de puncte, putem consemna cel mai valoros trofeu al Simonei de după accidentarea aia nefastă care a scos-o din Top 10. Dar unde a revenit acum, grație acestui succes de la Toronto. Este o victorie în primul rând de moral, muncită poate excesiv, dorită la fel, ca un fel de confirmare că mai poate conta la nivel înalt. CTP are dreptate aici, jocul a avut multe oscilații, aproape toată săptămâna, dar de fiecare dată s-a terminat pe traiectorie ascendentă, ceea ce arată că ADN-ul de campioană nu se pierde.

Știu, și sportul titular al acestei rubrici trăiește un moment bun, dar dați-mi voie să nu mă entuziasmez precum comentatorii de televiziune, ăia au așa ceva în fișa postului. Liga Conferinței (mi se părea că e intraductibilă, dar dacă i-a zis Radu Cosașu așa, ne putem permite și noi) este o reluare a ideii de Intertoto, doar că neestivală. Au de treabă și mulți băieți care nu mai apucau să dea cu piciorul în minge prin Europa, au de treabă și casele de pariuri, nimeni nu pierde, numai noi nu câștigăm.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poftiți de felicitați, dom’ ministru!.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Poftiți de felicitați, dom’ ministru!5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei