Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


O fi căldura de vină?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întâmplările din lumea sportului din ultimele câteva zile vin parcă să confirme semnalele de alarmă pe care le tot trag meteorologii de ceva vreme, căldura excesivă cu care ne confruntăm generând atât întâmplări imprevizibile în competiţiile sportive (atâtea câte sunt pe vremea asta),cât şi atitudini, declaraţii şi măsuri, adesea năucitoare şi ele. În lumea Formulei 1, unde nu chiar toţi piloţii sunt îngeraşi, pe lângă conflictul cu tentă rasială deja declanşat între Lewis Hamilton şi fostul campion mondial Nelson Piquet, s-a resuscitat şi vechea animozitate între Lewis şi Max Verstappen, ceea ce pe mine chiar nu mă surprinde, întrucât ăsta micu', Verstappen, pare să nu poată trăi fără conflicte de orice natură. La Wimbledon, australianul Kirgyos, vârful suprem mondial al scandalurilor, a reuşit să-l scoată din minţi pe Tsitsipas, iar grecul, de când a luat bătaie, îl atacă absolut în fiecare zi, încât tinde să-l depăşească pe zona de conflict! Unul din efectele atitudinii provocatoare a grecului este şi comentariul unui personaj important din lumea tenisului, care îl suspectează pe Nadal că ar fi mimat accidentarea din meciul din sferturile de finală, urmată şi de abandon, tocmai pentru a evita întâlnirea din semifinala cu Kirgyos, în care ar fi riscat nu doar înfrângerea, ci şi umilirea pe orice cale, în care Kirgyos e expert. Ştiţi că nu-mi place Nadal, dar nici nu cred că poţi mima durerea atât de bine! La noi, cel mai bătut de soare în cap pare să fi fost dl Ministru al Sportului, Eduard Novak, care a emis un ordin prin care în indiferent ce sport de echipă, echipele angrenate trebuie să aibă în teren cel puţin 40% dintre sportivi de origine română. Omeneşte, îl înţeleg: i s-o fi făcut şi lui lehamite de neisprăviţii deversaţi în fotbalul nostru de prin Portugalia, de exemplu. Ce nu pare să fi înţeles dl ministru e că România e membru al UE, unde există reguli clare în favoarea cetăţenilor comunitari, care au drepturi egale în toate ţările membre. Dreptul la muncă e unul fundamental. Mă gândesc că vreun consilier i-a tradus chestii legate de asta în română. Dacă i le furniza în maghiară, probabil că ar fi înţeles mai bine. Mai ales că şi domnia sa lucrează în România, pentru Guvernul României, şi nimeni nu i-a interzis acest drept. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fi căldura de vină?.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O fi căldura de vină?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei