Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 123 (8040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Bă, voi aveţi pic de ruşine?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un adevăr elementar acela conform căruia elevii, cu intenţie sau fără, îşi copiază/imităprofesorii. În cazul fotbaliştilor, cei porecliţi (cu consimţământul lor, desigur) "dresori" sunt, în ochii dresaţilor, modele de reuşită în viaţă, pe care dacă reuşeşti să le imiţi, e aproape sigur că şi pe tine te paşte reuşita în viaţă, eventual una încă mai dihai decât a dresorului. Sunt însă situaţii în fotbalul românesc când modelul (pe care până la urmă îl adopţi vrând nevrând, dacă n-ai parte şi de un altul, ca să poţi face comparaţii) se dovedeşte unul greşit, exemplul său fiind mai degrabă toxic pentru elevi. Mă întreb, bunăoară, ce pot înţelege cei mai puţin copţi (dar şi cei aproape putrezi de copţi, precum Deac) de la "dresorul" Dan Petrescu, atunci când acesta se lamentează neîntrerupt cât e campionatul de lung, acuzând tot ce mişcă: adversari, arbitri, alinierea planetelor, conspiraţii, iar la urmă, când i se aratătriumful nu fiindcă ar fi el bun, ci doar fiindcă ăilalţi sunt mult mai proşti, face un gest de o mârlănie incalificabilă şi nu se prezintă la ultimul meci. Ce să înveţe săracii fotbalişti de la "modelul" de reuşită în viaţa Dan Petrescu? Ce altceva decât că nesimţirea este productivă şi apreciată, din moment ce hipopotamul care conduce Liga de bambilici nu grohăie nimic despre o absolut logicăsuspendare a nesimţitului ăstălalt? Tot în ţara ăsta prost făcută, un alt nerezolvat, Laurenţiu Reghecampf, întrebat de reporter dacă n-ar trebui să demisioneze după ratarea tuturor obiectivelor, îşi pune faţade nesimţit serios, profund şi temeinic şi povesteşte că nu a ratat nimic, că nu pleacă nicăieri (păi un' să plece, că în afară de Becali, cine mai pune botu' la papagali nesimţiţi?) şi că în general să-l lăsăm în durerea lui, că el ştie mai bine ce are de făcut! Ştie: are de găsit mereu alţi proşti care să-l plătească regeşte pentru a-i vedea meclade nesimţit profund. Că performanţe... Ăştia sunt doar câţiva dintre neruşinaţii care sunt modele pentru fotbaliştii noştri. Care, evident, atunci când vor îmbătrâni, vor aplica şi ei în viaţăce au învăţat de la modelele astea toxice.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bă, voi aveţi pic de ruşine?.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bă, voi aveţi pic de ruşine?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei