Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 58 (7975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dispari în 60 de minute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că pe Bernabeu am asistat la un harakiri în direct al celor de la PSG. Unul colectiv, fiindcă prea mulți se înscriu în șirul erorilor grosolane. Primul pe listă, desigur, Donnarumma. Băiatul ăsta avea în cap, încă de la Milan, impresii de mare dribleur. Tipul de portar pe care îl strângea echipamentul, voia să fie apreciat și pentru calități care exced postul. Desigur, moda construcției cu portarul alimentează toate impresiile astea. Dar tot eșafodajul s-a prăbușit cu zgomot când tocmai trecuse o oră din meciul cu Real, iar parizienii controlau jocul. Mai întâi Donnarumma a simulat că degajează, ceea ce nu l-a influențat nicicum pe Benzema, care a continuat să se năpustească spre el. Apoi, felul în care a preluat italianul, pentru dreptul, i-a expus zona porții, pe-acolo trebuia să paseze de-acum. S-a mai și câcâit, a mai atins o dată mingea, astfel că Benzema a ajuns la el și... ați văzut ce a urmat. N-am zis că l-a faultat sau nu, deși merita un ochi aruncat pe monitorul VAR, dar cum de ai permis tu, ca portar, să se ajungă la asta?!

De aici, nu neapărat că s-a dus la vale PSG, ci Madridul a început să creadă. Odată s-au îndreptat câțiva fotbaliști care erau păreau prinși în plasa țesută de parizieni. Și a urmat faza... a meciului mi se pare prea puțin spus, a competiției mai degrabă, și cred că se va rostogoli până la capăt. Modric interceptează o pasă a lui Neymar către Messi și pornește către centru cu brazilianul pe urme, căruia i se alătură Gueye, abia intrat, și niciunul dintre ei nu își asumă faultul de galben (nu trebuiau să-l rupă, o banală ținere de tricou era de ajuns). Cu ăștia doi suflându-i în ceafă degeaba, lui Modric i se deschide neașteptat o halcă mare de teren când Verratti pleacă efectiv din fața lui pentru a intercepta o pasă iluzorie în lateral. Vine firesc pasa pe poziție viitoare pentru viteza lui Vinicius, acesta ratează momentul lansării lui Benzema, care intră în ofsaid, așa că brazilianul temporizează și întoarce în cele din urmă la marginea careului către același Modric. Iar aici vine un alt moment de geniu pentru croat, care execută un ”no look pass” neostentativ, adică nu-și sucește capul pentru show, ci strecoară mingea prin surprindere pentru Benzema, deși întreaga postură a lui Modric indica o continuare în extremă la Carvajal. Totuși, faza se putea termina aici, cu ofsaid, dacă Hakimi catadicsea să se urnească și el juma’de pas în linie cu ceilalți, că doar avea tot jocul în față de pe dreapta! Aceasta mi se pare bomboana pe coliva apărării pariziene, faptul că alți doi coechipieri au luat urechi la faza asta fiind marginal.

Deși golul 2 însemna prelungiri, nu eliminarea, PSG reușește să ia și golul eliminării când încă mai rulau reluările! Se pierde rapid mingea când Verratti pasează în față (!), deposedarea lui Marquinhos la Vinicius se transformă în pasă la adversar în careu (încă una după aia a lui Donnarumma!) și uite așa marele PSG se face țăndări. Culmea, sub loviturile unui francez, Benzema, al cărui instinct pur de atacant mi se pare greu de atins de către Mbappé.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispari în 60 de minute.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dispari în 60 de minute5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei